|
| Tilberedning af and ? Fra : Don't@mail |
Dato : 07-11-07 16:39 |
|
Har set i det lokale supermarked, at man kan købe nogle store ande stykker /
fileter
Men hvordan tilbereder man lige sådan nogle ?
mvh Kim
| |
Thomas Jeppesen (07-11-2007)
| Kommentar Fra : Thomas Jeppesen |
Dato : 07-11-07 17:07 |
|
"Don't@mail" <no$$$l@nomaill.dk> skrev i en meddelelse
news:4731dc36$0$15888$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Har set i det lokale supermarked, at man kan købe nogle store ande stykker
> / fileter
> Men hvordan tilbereder man lige sådan nogle ?
Hvis det er andebryst:
Rids skindsiden i tern - IKKE ned i kødet - krydr med salt og peber
Brun skindsiden på en pande ved kraftig varme i 2 - 3 min.
Vend kødet og sæt panden i ovnen ved 200g i 10 - 14 minutter (afhængig af
tykkelse)
Lad trække i staniol i 15 minutter
Så skulle det gerne være let rosa - saftigt og dejligt - hos os er vi ikke
døde af det endnu
Mvh
Thomas
| |
Don't@mail (07-11-2007)
| Kommentar Fra : Don't@mail |
Dato : 07-11-07 18:06 |
|
"Thomas Jeppesen" <thomas@@[slether]anneogthomas.dk> skrev i en meddelelse
news:4731e2d8$0$15884$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hvis det er andebryst:
>
> Rids skindsiden i tern - IKKE ned i kødet - krydr med salt og peber
> Brun skindsiden på en pande ved kraftig varme i 2 - 3 min.
> Vend kødet og sæt panden i ovnen ved 200g i 10 - 14 minutter (afhængig af
> tykkelse)
> Lad trække i staniol i 15 minutter
> Så skulle det gerne være let rosa - saftigt og dejligt - hos os er vi ikke
> døde af det endnu
skal man ellers ikke gennemstege and. pga salmonella
mvh Kim
| |
Emil (07-11-2007)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 07-11-07 18:38 |
|
"Don't@mail" wrote:
>"Thomas Jeppesen" skrev
>> Hvis det er andebryst:
>> Så skulle det gerne være let rosa - saftigt og dejligt - hos os er vi ikke
>> døde af det endnu
>skal man ellers ikke gennemstege and. pga salmonella
Jo. Årsagen er, at der er store overflader, både indvendigt i skroget
og udvendigt, som muligvis kan blive forurenet.
Lidt anderledes ved et helt andebryst: Her er det kun overfladen, som
jo brunes, der kan være inficeret.
m.v.h. Emil
| |
Max (07-11-2007)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 07-11-07 20:16 |
|
Hej Thomas
> Lad trække i staniol i 15 minutter
Og så er det sprøde skind ødelagt.
--
Mvh Max
| |
Jens Bruun (07-11-2007)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 07-11-07 19:20 |
|
"Don't@mail" <no$$$l@nomaill.dk> skrev i en meddelelse
news:4731dc36$0$15888$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk
> Men hvordan tilbereder man lige sådan nogle ?
Skindsiden ridses i tern. Steges på en stegepande med skindsiden nedad i ca.
15 min. Dernæst på kødsiden i ca. 5 min. Pakkes ind i sølvpapir og stilles
til side. De skal være pænt røde inde i, da de skal varmes yderligere
senere.
Mens andebrysterne steger og hviler, sættes en passende portion jasminris
over, og du laver en rød karry:
- Olie i wokken og godt med varme under
- Svits en ordentlig portion rød karrypasta godt igennem i wokken
- Skru lidt ned for varmen
- Smid en dåse god kokosmælk i (jeg bruger altid Chaokoh)
- Smid en håndfuld grofthakket kefir-lime-blade i (husk at fjerne
midtertråden i bladene først)
Nu skal grund-karryen smages til med:
- En forbavsende stor portion palmesukker
- Saften fra 1-2 limefrugter (evt. eddike)
- Thai-fiskesovs
- MNG (MonoNatriumGlutaminat, "Det tredie Krydderi")
- Lidt salt
Grundkarryen skal smage stærk, sød, sur og salt på samme tid.
Og så kommer hovedindholdet:
- Smid en håndfuld friskskåret annanas i (tern)
- Smid en håndfuld nyristede cashew-nødder i (jeg rister dem i andefedtet)
Maks. 10 minutter før servering:
- Skær andebrysterne i skrå skiver (ca. 4-5mm tykke) og smid dem i
- Smid en håndfuld blå druer i (meget store druer med sten kan evt. deles og
udstenes først)
- Wokken bringes langsomt til næsten-kogepunktet
Maks. to minutter før servering:
- Smid en håndfuld cherrytomater i
- Smid en håndfuld blade af sød basilikum i
Serveres med jasminrisene og noget godt øl (prøv med Ch'ti Blonde). Jeg
supplerer altid med én eller to yderligere retter, der serveres samtidigt
(f.eks. Tom Kha Gai og/eller oksekød i grøn karry).
Ovenstående opskrift er til 1-3 personer.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Linde (07-11-2007)
| Kommentar Fra : Linde |
Dato : 07-11-07 23:08 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:B7-dnWK5zaKsn6_aRVnyiQA@giganews.com...
> "Don't@mail" <no$$$l@nomaill.dk> skrev i en meddelelse
> news:4731dc36$0$15888$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk
>
>> Men hvordan tilbereder man lige sådan nogle ?
>
> Skindsiden ridses i tern.
Opskrift her
Jeg
> supplerer altid med én eller to yderligere retter, der serveres samtidigt
> (f.eks. Tom Kha Gai og/eller oksekød i grøn karry).
>
> Ovenstående opskrift er til 1-3 personer.
Interessant opskrift! Det lyder til at være en ret med knald i, og som man
samtidig kan finde råvarer til hos etniske handlende i umiddelbar nærhed af
mig. Kan du uddybe det "kefir-lime", eller vil thai´en/pakistaneren forstå
hvad det er når jeg spørger om det?
Herligt, glæder mig allerede til lørdagsmenuen
Mvh
Linde
| |
Jens Bruun (07-11-2007)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 07-11-07 23:36 |
|
"Linde" <delinde@gmailfjern.com> wrote in message
news:4732374a$0$90273$14726298@news.sunsite.dk...
> Kan du uddybe det "kefir-lime", eller vil thai´en/pakistaneren forstå hvad
> det er når jeg spørger om det?
Det forstår de nede hos din lokale thai-pusher. De fås frosne, og det er
nogle kraftige blade fra en plante i citrus-familien (citrus hystrix), der
har en helt speciel og lækker aroma. De kaldes også for kafir-lime,
kaffir-lime oa. lignende,
Det er forresten også nede hos din thai-pusher, du skal have fat i den søde
basilikum (alm. basilikum går slet ikke her) og den røde karry-pasta.
Forøvrigt skal du beregne et par spiseskefulde karrypasta pr. dåse
kokosmælk.
Hvor i landet bor du?
> Herligt, glæder mig allerede til lørdagsmenuen
Det kan du roligt gøre. Det er én af mine all-time favoritter, og jeg har
endnu ikke mødt nogen, der ikke fandt retten særdeles velsmagende.
Lad mig høre, hvordan det går, hvis du kaster dig ud i det.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Linde (08-11-2007)
| Kommentar Fra : Linde |
Dato : 08-11-07 18:49 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:47323dd2$0$15897$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
> Det forstår de nede hos din lokale thai-pusher. De fås frosne, og det er
> nogle kraftige blade fra en plante i citrus-familien (citrus hystrix), der
> har en helt speciel og lækker aroma. De kaldes også for kafir-lime,
> kaffir-lime oa. lignende,
>
> Det er forresten også nede hos din thai-pusher, du skal have fat i den
> søde basilikum (alm. basilikum går slet ikke her) og den røde karry-pasta.
> Forøvrigt skal du beregne et par spiseskefulde karrypasta pr. dåse
> kokosmælk.
Meget vel. Indkøbslisten er opdateret.
> Hvor i landet bor du?
Næstved. Der ligger lidt etnisk biks hernede, men ellers pendler jeg til
Odense...der har jeg set en del større butikker.
Jamen foreløbig tak, jeg vender tilbage med feedback
Mvh
Linde
| |
Linde (19-11-2007)
| Kommentar Fra : Linde |
Dato : 19-11-07 18:35 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:47323dd2$0$15897$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> "Linde" <delinde@gmailfjern.com> wrote in message
> news:4732374a$0$90273$14726298@news.sunsite.dk...
>
>> Kan du uddybe det "kefir-lime", eller vil thai´en/pakistaneren forstå
>> hvad det er når jeg spørger om det?
>
> Det kan du roligt gøre. Det er én af mine all-time favoritter, og jeg har
> endnu ikke mødt nogen, der ikke fandt retten særdeles velsmagende.
>
> Lad mig høre, hvordan det går, hvis du kaster dig ud i det.
For lige at opdatere, så blev menuen udskudt, da der ikke var kaffier lime i
Næstved...men alt ligger klar til næst følgende weekend!
Mvh
Linde
| |
Trine Kornum Christi~ (07-11-2007)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 07-11-07 19:33 |
|
"Don't@mail" <no$$$l@nomaill.dk> writes:
> Har set i det lokale supermarked, at man kan købe nogle store ande stykker /
> fileter
> Men hvordan tilbereder man lige sådan nogle ?
I en ovn, først ved 250 grader 10 minutter og så en times tid ved 80
grader. Smid dem på en rist og sæt en bradepande med vand nedenunder.
Kog kartofler og rødkål og lav en god brun sovs med vandet fra
bradepanden.
Men jeg synes nu der er mere smag i andelårene. Så jeg plejer at lave
et bryst og et lår.
Mvh Trine
--
Overnatning for op til fire personer i egen lejlighed. Hunde er velkomne.
Butik med kurve, frostsikre stentøjsfigurer, brugskunst og meget mere.
http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg
| |
Kasper (10-11-2007)
| Kommentar Fra : Kasper |
Dato : 10-11-07 19:42 |
| | |
|
|