"Jørgen Hess" wrote:
>Nå, men uanset hvad man mener om Søren Gericke brugte han altså i
>æbletemaudsendelsen sukkerroe sirup.
Selvpinere kan se udsendelsen her:
<
http://www.dr.dk/DR1/Ryge/programmer/2007/09/30114054_1.htm>
Søren Gericke nævner ganske rigtigt (et par minutter inde i
udsendelsen), at han tilsætter roesirup i et eller andet med æbler.
Det må være en fejltagelse, af den værste slags. Sirup af sukkerroer
smager værrer end rævepis - som jeg dog ikke har smagt. Min info herom
stammer fra 'Hjemmeservice' på DR2, hvor Mic besøger Danisco. Søg selv
videre.
>Hvor i den frie handel kan man købe roesukker sirup?
Køb det aldrig! Det er rent salgsgas og smager kun ækelt. Hvis nogen
sælger det, må det alene være for at tjene kassen på folks dumhed.
På den anden side set gør de det nemt at frasortere de useriøse
forhandlere.
>Et andet spørgsmål, hvornår er det smart at bruge invertsukker. Altså det
>sukker hvor 2,5 dl vand med 2 g citronsyre er kogt sammen med et kilo
>sukker.
>Så snart sukkeret er kogt op (Pas på det kan skumme voldsomt) skal det
>afkøle langsomt under låg. Det skal helst tage 20 minutter fra kogepunktet
>til 80 grader og lad det gerne stå indtil det er håndvarmt.
Invertsukker bruges hvor man vil opnå en en stor smagsfylde, og
mindske den påtrængende sødme fra sukkeret. Typiske anvendelser er i
desserter, is, saftevand, sovser, dressinger, kager og andet bagværk.
Man kan med stor fordel erstatte sukker med invertsukker i alle
opskrifter. Undtagelserne er, hvor sukkerkrystallerne udgør en stor
del af smagsopleven, typisk som drys på et eller andet.
Det med krystallerne er ret vigtigt for vores smagsoplevelser
(intensiteten). Men det er en helt anden snak, som udsprang omkring
oplevelsen af forskellige salte i madlavningen (livets salt).
Hvis du vil vide mere, så start her:
http://groups.google.dk/groups/search?q=invertsukker&start=0&hl=da&ie=UTF-8&oe=UTF-8&
Andre søgeord er: Glukose glucose glykoce glycose frugtsukker
druesukker og lignende ord. Så finder du links til læsning i den næste
månedstid.
m.v.h. Emil