|
| Så ka jeg lære det, ka jeg Fra : Benedikte Brisson |
Dato : 13-09-07 19:25 |
|
Jeg er en af de ignoranter, der kan finde på at dryppe kulør i min brune
sovs. I sidste uge købte jeg så en ny flaske kulør, som kom i køleskabet
efter åbning, for der var ikke plads til den i køkkenskabet.
I dag opdager jeg så, at skidtet er utæt og har lækket en fæl, klistret
kulørsø i mit rene køleskab. En stor sø, der også havde opslugt de
varer, der stod ved siden af kuløren.
Æv! Men som jeg skrev i emnelinjen, så kan jeg lære det, ka jeg.
Venlig hilsen Dikte
| |
Jens Bruun (13-09-2007)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 13-09-07 19:34 |
|
"Benedikte Brisson" <kuduli@vide.invalid> skrev i en meddelelse
news:46e9807c$0$7605$157c6196@dreader2.cybercity.dk
> Æv! Men som jeg skrev i emnelinjen, så kan jeg lære det, ka jeg.
Erkendelse af misbruget er første skridt på vejen til frigørelse. Nu skal du
bare finde nogle med-misbrugere og danne en basisgruppe, hvor I sammen kan
fastholde hinanden i, at I *har* en chance for at slippe ud af misbruget,
hvis I selv tror på det.
Knæk og bræk med projektet. Tro på det. Det KAN lade sig gøre.
--
-Jens B. (tidl. Kulør-misbruger)
D.e.f.f.e.s.
| |
Kevin Borbye Edelvan~ (13-09-2007)
| Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~ |
Dato : 13-09-07 19:42 |
|
Jens Bruun wrote:
> Erkendelse af misbruget er første skridt på vejen til frigørelse.
Hæhæ! Jeg ønsker også Dikte held og lykke, og jeg ved, hun har læst med
i den nylige tråd om vejen uden kulør - det er jo også en start.
Mvh
Kevin Borbye Edelvang
| |
Peter Loumann (13-09-2007)
| Kommentar Fra : Peter Loumann |
Dato : 13-09-07 20:14 |
|
On Thu, 13 Sep 2007 20:25:00 +0200, Benedikte Brisson wrote:
> Jeg er en af de ignoranter, der kan finde på at dryppe kulør i min brune
> sovs.
Hvad er kulør? Eller måsk Hvad for en kulør?
--
hilsen pl (peloda hos tiscali her i landet)
http://huse-i-naestved.dk
| |
Kevin Borbye Edelvan~ (13-09-2007)
| Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~ |
Dato : 13-09-07 20:20 |
| | |
Peter Loumann (13-09-2007)
| Kommentar Fra : Peter Loumann |
Dato : 13-09-07 20:33 |
| | |
Ukendt (13-09-2007)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 13-09-07 20:45 |
|
Peter Loumann wrote:
> On Thu, 13 Sep 2007 21:20:11 +0200, Kevin Borbye Edelvang wrote:
>
>>> Hvad er kulør?
>
>> http://www.danish-deli-food.com/images/P0124.jpg
>
> Tak! Produktets eksistens synes verificeret. Men hvad er der i?
Amonnieret karamel ( e150 c) og salt.
mvh Ebbe
--
Mænd holder ikke op med at lege fordi de bliver gamle.
Mænd bliver gamle fordi de holder op med at lege.
| |
Peter Loumann (13-09-2007)
| Kommentar Fra : Peter Loumann |
Dato : 13-09-07 21:16 |
|
On Thu, 13 Sep 2007 21:44:38 +0200, Ebbe (7000) wrote:
>>>> Hvad er kulør?
> Amonnieret karamel ( e150 c) og salt.
Hva' sku' det gøre godt for? Sød sovs?
--
hilsen pl (peloda hos tiscali her i landet)
http://huse-i-naestved.dk
| |
Erik Olsen DK (13-09-2007)
| Kommentar Fra : Erik Olsen DK |
Dato : 13-09-07 21:22 |
|
Peter Loumann wrote:
> On Thu, 13 Sep 2007 21:44:38 +0200, Ebbe (7000) wrote:
>
>>>>> Hvad er kulør?
>
>> Amonnieret karamel ( e150 c) og salt.
>
> Hva' sku' det gøre godt for? Sød sovs?
Er det virkelig lykkedes dig at undgå klassisk Dansk Brun Sovs i hele
dit liv? Heldige asen.
--
Venlig hilsen
Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/
| |
Peter Loumann (13-09-2007)
| Kommentar Fra : Peter Loumann |
Dato : 13-09-07 22:24 |
|
On Thu, 13 Sep 2007 22:21:58 +0200, Erik Olsen DK wrote:
>>>>>> Hvad er kulør?
> Er det virkelig lykkedes dig at undgå klassisk Dansk Brun Sovs i hele
> dit liv?
Måske har jeg bare fortrængt eller ignoreret det ...
> Heldige asen.
Ja!
--
hilsen pl (peloda hos tiscali her i landet)
http://huse-i-naestved.dk
| |
Jens Bruun (13-09-2007)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 13-09-07 21:21 |
|
"Peter Loumann" <loumann@nospam.invalid> skrev i en meddelelse
news:1exwmxeikf9vs.1cohf31ii0oqh$.dlg@40tude.net
> Hva' sku' det gøre godt for? Sød sovs?
Hvad tror du, der gemmer sig bag ordet "Kulør"?
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Peter Loumann (13-09-2007)
| Kommentar Fra : Peter Loumann |
Dato : 13-09-07 22:23 |
|
On Thu, 13 Sep 2007 22:20:54 +0200, Jens Bruun wrote:
>> Hva' sku' det gøre godt for? Sød sovs?
> Hvad tror du, der gemmer sig bag ordet "Kulør"?
Hvis man skulle ønske sovsen lidt mørkere, og samtidig velsmagende, turde
man måske forslå et skvæt rødvin, kogt ind ...
--
hilsen pl (peloda hos tiscali her i landet)
http://huse-i-naestved.dk
| |
Peter Loumann (14-09-2007)
| Kommentar Fra : Peter Loumann |
Dato : 14-09-07 19:25 |
|
On Thu, 13 Sep 2007 23:22:44 +0200, Peter Loumann wrote:
>>> Hva' sku' det gøre godt for? Sød sovs?
>> Hvad tror du, der gemmer sig bag ordet "Kulør"?
> Hvis man skulle ønske sovsen lidt mørkere, og samtidig velsmagende, turde
> man måske forslå et skvæt rødvin, kogt ind ...
Jeg sidder just og fordøjer dagens middag: rådyrfilet tilberedt på samme
måde som boeuf bourgignon eller for den sags skyld coq au vin. Skyen fra en
forsvarlig bruning, denne gang i smør, fulgt af simren og indkogning med et
godt skvæt kraftig rødvin og til sidst indkogning med piskefløde og en
anelse rønnebærgelé gav al den dybbrune farve man måtte ønske. Så hvorfor
kulørere?
Det smagte udmærket, men kalder på en digestif - desværre er vi løbet tør
for armanac og det det ligner.
--
hilsen pl (peloda hos tiscali her i landet)
http://huse-i-naestved.dk
| |
Jens Bruun (14-09-2007)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 14-09-07 19:28 |
|
"Peter Loumann" <loumann@nospam.invalid> skrev i en meddelelse
news:vikd1vwojgv6.2z65zuyfqf3o$.dlg@40tude.net
> Det smagte udmærket, men kalder på en digestif - desværre er vi løbet
> tør for armanac og det det ligner.
Heller ingen Grappa i huset?
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Peter Loumann (14-09-2007)
| Kommentar Fra : Peter Loumann |
Dato : 14-09-07 19:35 |
|
On Fri, 14 Sep 2007 20:28:29 +0200, Jens Bruun wrote:
>> Det smagte udmærket, men kalder på en digestif - desværre er vi løbet
>> tør for armanac og det det ligner.
> Heller ingen Grappa i huset?
Nej, men tak for hintet! Jeg har en uåbnet flaske marc d'Alsace de
gewurztraminer, egen import, købt hos producenten, en lille winzer i
Riquewihr ved nvn Daniel Wiederhirn der selv brænder den. Den skal åbnes
*nu*!
--
hilsen pl (peloda hos tiscali her i landet)
http://huse-i-naestved.dk
| |
Max (13-09-2007)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 13-09-07 20:54 |
|
Hej Peter
> Tak! Produktets eksistens synes verificeret. Men hvad er der i?
Det meste er et farvestof, ammoniseret karamel, det er vidst
sukker varmet op i en iltfattig atmosfære. Ud over det er der
salt stivelse, soya og kryderier i.
--
Mvh Max
| |
Tove Krieger (13-09-2007)
| Kommentar Fra : Tove Krieger |
Dato : 13-09-07 21:29 |
|
Benedikte Brisson wrote:
> Jeg er en af de ignoranter, der kan finde på at dryppe kulør i
> min brune sovs. I sidste uge købte jeg så en ny flaske kulør, som
> kom i køleskabet efter åbning, for der var ikke plads til den i
> køkkenskabet. I dag opdager jeg så, at skidtet er utæt og har
> lækket en fæl,
> klistret kulørsø i mit rene køleskab. En stor sø, der også havde
> opslugt de varer, der stod ved siden af kuløren.
> Æv! Men som jeg skrev i emnelinjen, så kan jeg lære det, ka jeg.
>
> Venlig hilsen Dikte
Stakkels dig, men om ikke andet så må det jo hermed være bekræftet,
at kulør kan være "farlig" LOL
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats
| |
Emil (13-09-2007)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 13-09-07 23:22 |
|
Benedikte Brisson wrote:
>Jeg er en af de ignoranter, der kan finde på at dryppe kulør i min brune
>sovs.
Det er en rigtig god smagskilde, idet der ved brunningen opstår flere
hundrede forskellige smagsstoffer.
Smagsstofferne er kendte fra bruning af kød (grill) og fra bruning af
sukker (karamel), hvor smagen er højt begæret.
Farven er en bivirkning, og den kan opnåes på andre måder.
Hvorvidt ammoniseret karamel (normalbetegnelse: kulør) bidrager med de
samme smagsstoffer, véd jeg faktisk ikke meget om.
Det vil være være rart, hvis nogen vil bidrage med en sammenligning af
ammoniseret karamel og de almindeligt forekommende stoffer, som opstår
ved opvarmning af kød (millard-effekten) - stavningen er defekt.
m.v.h. Emil
| |
Kevin Borbye Edelvan~ (14-09-2007)
| Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~ |
Dato : 14-09-07 06:13 |
|
Emil wrote:
> Det vil være være rart, hvis nogen vil bidrage med en sammenligning af
> ammoniseret karamel og de almindeligt forekommende stoffer, som opstår
> ved opvarmning af kød (millard-effekten) - stavningen er defekt.
Det gør det ikke. Kulør smager ækelt.
Mvh
Kevin Borbye Edelvang
| |
Max (14-09-2007)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 14-09-07 14:25 |
|
Hej Emil
> Hvorvidt ammoniseret karamel (normalbetegnelse: kulør) bidrager med de
> samme smagsstoffer, véd jeg faktisk ikke meget om.
Ammoniseret karamel udmærker sig ved ikke at smage af noget,
jeg formoder forøvrig at man også bruger det til at farve cola med.
--
Mvh Max
| |
Ole Larsen (14-09-2007)
| Kommentar Fra : Ole Larsen |
Dato : 14-09-07 15:54 |
|
Max skrev:
> Hej Emil
>
>> Hvorvidt ammoniseret karamel (normalbetegnelse: kulør) bidrager med de
>> samme smagsstoffer, véd jeg faktisk ikke meget om.
>
> Ammoniseret karamel udmærker sig ved ikke at smage af noget,
> jeg formoder forøvrig at man også bruger det til at farve cola med.
>
Hydrolyseret, tror jeg det er - benyttes også i Cognac og sikkert også i
whisky
--
-and gallantly handed her my very last piece of gum-
---------------------------------------------
New Images: http://olelarsen.eu/67/index.html
| |
Kevin Borbye Edelvan~ (14-09-2007)
| Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~ |
Dato : 14-09-07 18:43 |
|
Max wrote:
> Ammoniseret karamel udmærker sig ved ikke at smage af noget,
Så ville det klæde producenterne at undlade at tilsætte alt muligt
fæltsmagende til urproduktet.
Mvh
Kevin Borbye Edelvang
| |
Max (14-09-2007)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 14-09-07 19:48 |
|
Hej Kevin
> Så ville det klæde producenterne at undlade at tilsætte alt muligt
> fæltsmagende til urproduktet.
Mon ikke det kan findes i ren form ?
--
Mvh Max
| |
Emil (15-09-2007)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 15-09-07 02:24 |
|
"Max" wrote:
>Hej Emil
>> Hvorvidt ammoniseret karamel (normalbetegnelse: kulør) bidrager med de
>> samme smagsstoffer, véd jeg faktisk ikke meget om.
>Ammoniseret karamel udmærker sig ved ikke at smage af noget,
Tak for info. Når jeg laver brun sovs, starter jeg altid med at brune
løg, drysset med lidt salt og sukker, samt en spsk. vand til at opløse
saltene i. Her skal man vogte over farven, da smagen ellers bliver
helt forkert.
Jeg havde en forestilling om, at 'kulør' smagte som godt brunet sukker
(karamel).
Fredag aften var jeg ude og lave mad. I værtsparrets køleskab var der
en flaske 'kulør', og jeg dristede mig til at smage på dette
tyktflydende stads.
En enkelt dråbe gav ikke noget smagsindtryk. En halv teskefuld smagte
lidt ubestemmeligt, og næsten af intet.
En madoplevelse består af mange ting: Farver, konsistenser, dufte,
smage, lyde (knas) og sikkert meget andet.
Nu har jeg mod på at inverstere i en flaske kulør, da det jo er en
snydenem måde at narre en del af den visuelle oplevelse på.
Jeg ser det for mig: Tørt brød, sprøjtet med fortyndet kulør, vil
opfattes som velristet, stege og bøffer ........
Nej vel?
Lad os smage hvad de gode råvarer faktisk smager af.
m.v.h. Emil
m.v.h. Emil
| |
-V- (14-09-2007)
| Kommentar Fra : -V- |
Dato : 14-09-07 10:07 |
|
On 14 Sep., 00:22, Emil <emil...@nowhere.invalid> wrote:
> (millard-effekten) - stavningen er defekt.
Maillard.
-V-
| |
|
|