"Erling Hansen" <eh-dh@mail.dk> wrote in message
news:1i3s5sm.iru5f01cf0ukcN%eh-dh@mail.dk...
> Inger D. <blabla@no.no> wrote:
>
>> > Er der nogen der har en super opskrift på lasagne som de vil dele? Det
>> > gør ikke noget at det tager noget tid at lave, bare den bliver god
>> > Og
>> > hvad ville I servere som tilbehør?
>>
>> Det her er en super opskrift:
>>
>> LASAGNE A LA BOLOGNESE
>>
>> 250 g. lasagneplader
>>
>> Kødsovs:
>> 500 g. hakket oksekød
>> 3 spsk olivenolie
>> 100 g. bacon i små stykker
>> 2 - 3 mellemstore løg i tern
>> 2 - 3 gulerødder i tern
>> 2 - 3 stilke bladselleri i skiver
>> 3 - 5 hakkede fed hvidløg
>> 6 tomater i tern
>> 3 spsk. tomatpuré
>> 2 - 3 dl. bouillon
>> 2 dl. rødvin
>> 3 spsk. hakket persille
>> ? tsk. reven muskat
>> Salt, peber
>>
>> Bechamelsauce:
>> 35 g. smør
>> 35 g. hvedemel
>> 4? dl. mælk
>> Salt, peber
>>
>> 150 - 200 g. friskrevet parmesanost
>>
>> Svits løg, bacon og oksekød i ca. 5 min.
>> Tilsæt gulerødder og bladselleri og svits yderligere et par minutter.
>> Tilsæt bouillon, vin, tomater, tomatpuré, muskat og persille.
>> Lad sovsen småsimre i ? time. Smag til med salt og peber.
>>
>> Kog mælken til bechamelsaucen i en gryde.
>> Smelt smøret i en anden gryde.
>> Rør mel og smør sammen ved svag varme.
>> Pisk mælken i blandingen lidt efter lidt.
>> Smag til med salt og peber og kog saucen igennem.
>>
>> Tag et stort fad og dæk bunden med kødsovs og derefter et lag
>> bechamelsauce.
>> Læg lasagneplader på bechamelsaucen og derefter et lag kødsovs, så
>> bechamelsauce o.s.v.
>> Slut af med bechamelsauce og drys parmesanosten på.
>> Bag ved 200 grader midt i ovnen i ? time.
>>
>> Server med hvidløgsflutes og salat.
>
> Opskriften er helt fin - og der er mange andre opskrifter, som giver
> lækre lasagner ...... men:
> En nem og simpel måde at lave super-lasagner på er at lave pladerne
> selv, og så lave dem til ca. en tredjedel tykkelse af købe-pladerne.
> Når du så fordeler indholdet mellem 3 gange så mange plader, får du en
> lasagne hvor hver eneste lille bid af pladerne smager skønt af
> indholdet, og du kan roligt lade kniven ligge, for gaflen glider lige
> igennem.
> mvh
> erling
Hjemmelavede lasagneplader lyder lækkert, men hvis man ikke lige har tid til
at lave dem selv kan det anbefales at varme ovnen op til så meget den kan
(275-300 grader), mens man forbereder lasagnen. Der skal ikke ost på toppen
endnu. Så dæk lasagnen til med sølvpapir og sæt den ind i den meget varme
ovn. Her skal den stå i 10-20 minutter, alt efter hvor stor (og især hvor
tyk) en lasagne man har lavet - ihvertfald indtil den begynder at koge og
den må godt boble et stykke tid.
Så fjernes sølvpapir og ost tilføjes på toppen. Ovnen skrues ned til ca. 200
grader og lasagnen bages indtil osten brunes og man kan stikke en tandstik
igennem uden at støde på 'noget hårdt'.
Sådan laver vi altid lasagne og man kan være sikker på at den også sagtens
kan spises uden kniv ;)
Mvh
Jacob