"Peter eller Line" <peterline@mobilixnet.dk> skrev i en meddelelse
> Har lige lavet blomme saft hvor blandingsforholdet af sukker og væde var
> 175g sukker til ca. 1 kg blommer og en dl vand. Nu vil jeg gerne vide, når
> jeg engang graver min flaske frem til vinter, skal jeg så fortynde
> blommesaften (og i givet fald i hvilket forhold) eller skal den drikke
> ukoncentreret?
Blommesaft er som regel mildere i smagen end f.eks. ribs- og solbærsaft og
skal ikke fortyndes så meget.
Men eneste farbare vej er at smage dig frem.
> Hvilke bær gror der nu og det næste stykke tid frem som jeg kan plukke i
> naturen og lave saft af? Har tænkt på hyld, brombær samt hyben men har I
> nogle andre gode forslag?
Hyld er fine til saft (husk at tilsætte et par madæbler for smagens skyld).
Men der skal godt nok plukkes mange brombær for at få en liter saft
Jeg
vil anbefale dig at bruge dem til syltetøj i stedet.
Hyben dur ikke ttils aft, men de er eminente til marmelade, f.eks. sammen
med blommer eller æbler.
> Har også et spørgsmål i forbindelse med madæbler. Fik nogle kilo, men kan
> de
> bruges til marmelade og andet syltning? Og hvori består forskellen i brug
> af
> madæbler og almindelige?
Madæbler er grovere og surere end almindelige æbler.
Ud over æbleflæsk kan du koge æblemos, som du kan søde med sukker.
Du kan fryse æblemosen eller straks hælde den på glas med skruelåg.
Vask glas og låg grundigt, varm glassene igennem i ovnen ved 100 grader og
giv lågene et kort opkog i en gryde.
Fyld glassene op med mos og skru straks lågene fast, så kan det holde sig
uden for køleskab i lange tider.
> Og hvis man nu er i familie med nogen der har diabetes, kan det så lade
> sig
> gøre at bytte sukker ud med eks. sødemiddel? Eller hvad kan man gøre? Det
> skal jo ikke være et for bittert slutprodukt man ender op med :)
Du kan sagtens søde æblemos med sødemiddel, men jeg er ikke klar over,
hvordan det så står til med holdbarheden.
Hilsen Inger