In news:uzm1la83e.fsf@trinekc.dk,
Trine Kornum Christiansen <news@trinekc.dk> typed:
> "Tove Krieger" <minimiv_nospam_@privat.dk> writes:
> Den blå fra Tørsleffs har jeg ikke, så jeg vil gerne have
> opskriften. Deres opskrifter plejer at være fine.
>
> Min grønne syltebog stod i en flyttekasse, da jeg ville lave
> ribsgele den anden dag, så jeg ville finde opskriften på Tørsleffs
> hjemmeside. Men så har de bare lavet en ny hjemmeside, hvor alle
> de
> gamle opskrifter og råd mangler. Jeg mener, det er jo det
> Tørslaffs
> er kendt for!
>
> Mvh Trine
Det er ret gode bøger begge to. Her kommer så opskriften:
Dej: 250 g. hvedemel, 3 tsk. bagepulver, 1/4 tsk. salt, 1/2 tsk.
melis, 75 g. margarine, 1 æggeblomme, 1 dl. mælk.
Pensling: 1 æggehvide
Fyld: 50 g. smør
Mel, bagepulver, salt og sukker sigtes sammen. Kold fast margarine
hakkes i. Æggeblomme og mælk røres sammen og hældes i. Dejen æltes
ensartet og blank. Den rulles ud på et melstrøet bord i 1 cm's
tykkelse, udstikkes i 20 runde kager, der sættes på smørsmurte
plader og pensles med sammenpisket æggehvide. I hver scone ridses et
kryds. Scones sættes i varm ovn ved 225 grader og bages 12-15
minutter. De afkøles på rist, flækkes halvt igennem og inden i hver
lægges en smørkugle. De serveres varme.
Håber de bliver gode
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats