Eske wrote:
> Hej NG,
>
> Er der nogen der har nogle gode opskrifter på rådyr ryg?
> Etv. på Weber-grill.
Tyvstjålet fra nettet:
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=7004
Rådyrryg med æbler og tranebær
Ingredienser: Rådyrryg
125 g. bacon i tern
45 g. svinefedt eller olie
2 kalvebouillon-terninger
2½ dl. creme fraiche 38% eller piskefløde
1 spsk. hakket persille
50-70 g. smør
1 kg. gode madæbler
1 pose tyttebær
salt
peber
Spæk kødet med baconterninger, krydr med salt og peber og
læg det i bradepanden. Sæt ovnen på 200° og opvarm fedt eller olie og hæld
det over kødet. Kom lidt bouillon ved. Stegetid: ca. 15-20 min. pr.½ kg.
Dryp kødet ofte under stegningen. Vask æblerne og skær dem i både. Steg dem
i smør. Tyttebærrene steges ligeledes i smør og blandes med æblerne ved
servering. Skyen reduceres og tilsættes piskefløde eller cremefraiche og
smages til. Drys persille over.
Rösti eller Hasselback kartofler passer fint til denne ret.
Udskæring:
Skær langs rygbenet og hold kniven ind mod benet. Løsn kødet. Hold
kniven en anelse skråt og skær den første skive. Fortsæt og hold kniven lidt
mere skråt for hver gang. Vend ryggen og skær de to mørbrader af. Skær dem i
skiver.
Har prøvet den. Den er lækker.
Mvh.
Torben
begin 666 adlog.php?bannerid=15&clientid=19&zoneid=6&source=&block=0&capping=0&cb=52cbf583f18c5673080b85fa00e887eb
K1TE&.#EA`0`!`( ```0"! ```"'Y! $`````+ `````!``$```("1 $`.P``
`
end