Henrik wrote:
> I min altankasse er Korianderen ved at tage overhånd, så derfor søger
> jeg gode retter til denne meget specielt smagende plante.
De vokser også godt i en tønde på vores terasse - er der i øvrigt nogen
der ved om man vil kunne få dem til at spire indendørs om vinteren også?
Nå men du kunne også bruge noget til en spand hjemmelavet salsa, og så
fryse noget ned, hvis ikke du kan få det hele spist - jeg tror jeg skal
have lavet en portion i weekenden
4½ dl hakkede tomater (fra dåse ell. hakket i blender)
1 1/8 dl hakket løg (opskriften er fra en amerikansk nyhedsgruppe,
såvidt jeg husker, derfor de lidt sjove mål)
1-2 spsk hakket jalapeno
1 spsk olie
1 tsk vineddike
1 tsk limesaft
1/2 spsk tørret oregano
1/4 tsk salt
½ dl hakket frisk koriander
1 lille dåse koncentreret tomatpure
Evt. 1 fed hvidløg, som lægges i helt - fjernes efter kogningen
Det hele blandes, koges ca. 1 time, og afkøles.
Der er også denne youghurtdip som er god til puppodums/indisk mad:
Korianderdip
½ liter yoghurt naturel (gerne afdryppet lidt, især hvis det er
økologisk!)
2 grønne chilier
2-3 fed hvidløg
1 ingefærknold (tommelfinger-tykkelse)
salt
1 stor håndfuld frisk koriander
Hæld yoghurten i blenderen og tilsæt de hele hvidløgsfed (uden skal).
Fjern enderne på chilierne, skær chilierne igennem på langs og skrab
kernerne ud. Skær chilierne i stykker og læg dem i blenderen. Skræl
ingefærknolden og læg den i blenderen. Tilsæt lidt salt og blend
blandingen godt. Hak den skyllede koriander og tilsæt den til
blandingen. Blend dippen let en gang til og smag til med salt.
--
Heidi