Jeg så et program på DK4 om danske mesterkokke -
http://mesterkokke.dk4.dk/
udmærket serie - det første afsnit omhandlede René Redzepi på Noma. Jeg
kunne sagtens følge nogle af hans idéer og konceptet - udviklet i samarbejde
med Claus Meyer - virkede også meget fornuftigt - og de levede 100% op til
det. Jeg synes dog, at retterne var MEGET specielle, og jeg tror at man skal
hellige sig idéerne for at få en rigtig god oplevelse.
Personligt har jeg brugt Den Danske Spiseguide meget som udgangspunkt for
besøg rundt omkring i landet - INGEN af toprestauranterne (Kong Hans, The
Paul, Falsled Kro, Munkebo Kro, Fakkelgården, Mortens Kro, Henne Kirkeby Kro
og Ruths Gourmet) har skuffet, og jeg er aldrig nogensinde gået sulten i
seng - tværtimod! (hvorvidt nogle af de nævnte har Michelin-stjerner kan jeg
ikke svare på).
Hvis man ved bare lidt om madlavning på højere niveau, så ved man også, at
det kræver meget tid og gode råvarer at lave den mad der bliver serveret -
set i det lys er priserne under ingen omstændigheder urimelige. Alt er jo på
et noget andet niveau end den lokale kro med biksemad og frikadeller på
menuen (hvilket nu også smager godt) - ikke kun maden er speciel - på en
toprestaurant som de nævnte har tjenerne sjældent ret mange gæster de skal
betjene, og de ved for alvor hvad de har med at gøre = super men diskret
betjening, hvilket efter min mening også er ekstremt vigtigt for et godt
besøg - og det koster også en del - se det som en helhed!
Mit næste besøg går til Molskroen - vi skal fejre vores 1 års bryllupsdag -
men fruen ved det ikke - og hun læser ikke med her! Molskroen blev, af Den
Danske Spiseguide, kåret som Årets Restaurant 2006 med en køkkenchef på kun
26 år - det er sgu da imponerende.
God fornøjelse, men pas på du ikke bliver bidt af det - det koster en formue
når man ikke er så heldig at have et firmakort
Mvh
Thomas Jeppesen
"tofran" <tofran@gmail.com> skrev i meddelelsen
news:1181635965.490038.265950@d30g2000prg.googlegroups.com...
Hej,
Jeg og nogle venner har snakket om at besøge en af de få restauranter
med Michelin stjerner her i Københavnsområdet blandt andet Restaurant
Noma (**), Søllerød Kro (*).
Da prisen er rimelig pebret, søger jeg derfor anmeldelser fra folk som
har spist eller hørt fra venner og bekendte som har gjort det.
Det vi gerne vil hører er om det virkelig er en oplevelse værd til den
pris de sætter eller er Michelin stjerner bare en smart påfund, i så
fald hvilket alternativ kan anbefales i stedet.
Er det gourmet oplevelsen man går efter og bliver man mæt ?? Vi har
før været op hos Ålsgård ved Helsingør til en middag pr. kurvert til
1000 kr. med 10 retter. Men det var så små retter at vi aldrig blev
mætte. Hvis Michelin restauranterne har det samme koncept (små men
godt), er det måske ikke det vi skal satse på. Det skal lige siges at
vi var en blanding af både kvinder/mænd med forskellige appetit, men
ingen blev mætte.
Hvis der er andre der kan anbefale alternative restauranter uden
Michelin stjerner, vil vi da gerne hører om dem også.
Mvh
Tom Frank