/
Forside
/
Interesser
/
Fritid
/
Madlavning
/
Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn
*
Kodeord
*
Husk mig
Brugerservice
Kom godt i gang
Bliv medlem
Seneste indlæg
Find en bruger
Stil et spørgsmål
Skriv et tip
Fortæl en ven
Pointsystemet
Kontakt Kandu.dk
Emnevisning
Kategorier
Alfabetisk
Karriere
Interesser
Teknologi
Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#
Navn
Point
1
Nordsted1
13396
2
frieda
10657
3
smuller54
10429
4
vagnr
9687
5
pifo
9117
6
piaskov
8417
7
ans
7901
8
mcloud
7316
9
HelleBirg..
6846
10
dova
6027
stuvning, hvad er forskellen ?
Fra :
Erik Nielsen
Dato :
13-05-07 11:29
Hej
Hvad er forskellen på at varme en smørbolle op i en gryde og så hælde væske på -
og at lade en smørbolle smelte i væsken (vand eller suppe)
--
amatørkokken
Christian Hansen (
13-05-2007
)
Kommentar
Fra :
Christian Hansen
Dato :
13-05-07 12:07
Erik Nielsen wrote:
> Hej
> Hvad er forskellen på at varme en smørbolle op i en gryde og så hælde væske på -
> og at lade en smørbolle smelte i væsken (vand eller suppe)
Smagen og faktisk også konsistensen.
Sovsen bliver jævn på en lækrere måde ved opbagning ( hvor smørbolle er
opvarmet i gryden forinden ), da ristningen af melet nedbryder
kulhydrater, som ellers kan få sovsen til at klumpe og blive ujævn.
Opbagning kaldes forresten også en roux. Man kan stege melet ret længe
faktisk og lade det tage farve - derved kan man lave mørkere sovse som
eksempelvis sauce espagnole, hvor rouxen til en sauce bechamel til
gengæld skal have ganske kort tid og ikke tage farve. Desto mere farve
desto mere smag.
Opbagning giver en bedre og mere dyb smag end jævning, som så til
gengæld kan laves sundere, men hvem bekymre sig om sådan noget i disse
tider ;)
Hvis man jævner med mel, er det vigtigt at retten får lov at koge et
øjeblik, så melsmagen forsvinder.
Husk at en roux laves ved middel varme og passes konstant - det tager
1-5 minutter at gøre.
Mvh Christian
Søg
Alle emner
Interesser
Fritid
Madlavning
Indstillinger
Spørgsmål
Tips
Usenet
Reklame
Statistik
Spørgsmål :
177552
Tips :
31968
Nyheder :
719565
Indlæg :
6408847
Brugere :
218887
Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste
Copyright © 2000-2024 kandu.dk. Alle rettigheder forbeholdes.