Dopedog wrote:
> Hejsa.
>
> Jeg har sukkersyge, og lavede så en kæmpe salatskål her til det meste
> af fredagen. Jeg kogte nogle ris, og blandede dem sammen med
> tomatskiver, agurkeskiver, salat (fra et salathovede), rød og grøn
> peber. Altsammen var noget som jeg "selv havde skåret ud". Altså købt
> det som det var, og så skåret det ud ... Ja, jeg vrøvler
>
> Anyway ... Efter første måltid var mit blodsukker steget ret meget.
> Da jeg så tog anden portion, steg det helt vildt igen.
>
> Er der sukker i grønsager eller hvordan og hvorledes ? Jeg synes det
> virker ret mystisk nemlig.
>
> -Ronnie
Hej Ronnie
De grøntsager du nævner påvirker ikke dit blodsukker..
Men hvor meget ris kom du i salaten? For ris påvirker dit blodsukker ret
meget!
Jeg er selv Type-1-diabetiker, og ved fra egne erfaring at de eneste
grøntsager der påvirker dit blodsukker er majs.
Mange siger at der er sukkr i gulerødder etc, men de påvirker på ingen måde
dit blodsukker..
Jeg har i hvert tilfælde snildt kunne spise ½-3/4 kg gulerødder på en dag
uden at mit blodsukker rokkede sig det mindste. Tværtimod blev mit
blodsukker mere stabilt af gulerødderne, altså i timerne efter indtaget, da
fibrene i gulerødderne gjorde at simple kulhydrater fra andet mad blev
"neutraliseret", og derved ikke påvirkede blodsukkeret..
Ronnie, nu ved jeg ikke hvordan din diabetes er reguleret, og jeg ved ikke
hvor du går til kontrol etc, men jeg vil foreslå at du evt kontakter din
behandler for at få en tid hos en diætist. Det har du ret til som
diabetiker, og det er gratis for dig.
Jeg har flere gange set at du har stillet spørgsmål her, og i andre grupper
på usenet, om nogle ting som ens diabetesbehandler normalt bruger meget tid
på at forklare.
Du må meget gerne maile privat til mig på louiseDOTkrarupATprivatDOTdk
Vi er nogenlunde jævnaldrende, ved jeg, fra nigle af dine indlæg tidligere.
Jeg har haft diabetes i 13 år, og kender efterhånden mange af de både
positive og negative sider ved at have diabetes.
Mange hilsener fra Louise