| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | gas grill Fra : Ukendt | 
  Dato :  09-04-07 04:07 |  
  |   
            hej
 er her nogen som kender et mærke som hedder Outback,er det godt eller
 skidt?
 /gubbi
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Preben Riis Sørensen (09-04-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Preben Riis Sørensen | 
  Dato :  09-04-07 11:56 |  
  |   
            
 <gubbi> skrev i en meddelelse
 news:vbbj131fkulfgp196os2g3bko51lp9ld8h@4ax.com...
 > hej
 > er her nogen som kender et mærke som hedder Outback,er det godt eller
 > skidt?
 
 Alle gasgrill er skidt. De giver ikke smag til kødet, det kunne ligeså godt
 steges på et elkomfur.
 --
            M.V.H.
 Preben Riis Sørensen
   preben@esenet.dk
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Ukendt (09-04-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ukendt | 
  Dato :  09-04-07 12:08 |  
  |   
            
 "Preben Riis Sørensen" <preben@esenet.dk> skrev i en meddelelse 
 news:461a1bbd$0$72435$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 
 > Alle gasgrill er skidt. De giver ikke smag til kødet, det kunne ligeså 
 > godt
 > steges på et elkomfur.
 
 Ja, næsten rigtigt. Der er en anelse røg fra det saft/fedt der ryger ned på 
 de varme dele. MEN det samme gør sig gældende ved Briketter - der er heller 
 ikke smag i. Hvis man bruger briketter eller gas, er det en kanon ide at 
 anskaffe sig en støbejerns beholder og putte rygetræ deri. Det _ENESTE_ der 
 giver den rigtige smag er imidlertid kul (ikke briketter - mange forveksler) 
 fra en kulsvier...
 Mvh Tommy
 (grillfan) 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Preben Riis Sørensen (09-04-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Preben Riis Sørensen | 
  Dato :  09-04-07 12:33 |  
  |   
            
 "TBJ" <bruussnabelaosprikdk> skrev
 >...det en kanon ide at
 > anskaffe sig en støbejerns beholder og putte rygetræ deri.
 
 Det er fint nok at komme grenstumper og andet løvtræ i en kuglegrill, in
 mente at ikke alt smager godt med røgaroma.
 
 > Det _ENESTE_ der
 > giver den rigtige smag er imidlertid kul (ikke briketter - mange
 forveksler)
 > fra en kulsvier...
 
 Mon ikke de fleste briketter indeholder/består af trækul?
 
 --
            M.V.H.
 Preben Riis Sørensen
   preben@esenet.dk
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Ukendt (09-04-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ukendt | 
  Dato :  09-04-07 19:54 |  
  |   
            
 "Preben Riis Sørensen" <preben@esenet.dk> skrev i en meddelelse 
 news:461a2482$0$7709$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 
 >
 > Mon ikke de fleste briketter indeholder/består af trækul?
 
 Jeg tror faktisk ikke du ved hvad du taler om.
 Briketter er lavet at sammenpresset kulstøv. De ryger ikke og afgiver derfor 
 ikke røgsmag (som er den folk forbinder med den rigtige grillsmag)
 Rigtige kul fra en ordentlig kulsvier, alternativt en støbejernskasse med 
 røgtræs-piller i.
 Tommy 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
              Preben Riis Sørensen (09-04-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Preben Riis Sørensen | 
  Dato :  09-04-07 21:21 |  
  |   
            
 "TBJ" <bruussnabelaosprikdk> skrev
 > >
 > > Mon ikke de fleste briketter indeholder/består af trækul?
 >
 > Jeg tror faktisk ikke du ved hvad du taler om.
 
 Hvis du mener de er lavet af stenkul, tror jeg faktisk det er dig der har
 fået noget galt i halsen.
 
 > Briketter er lavet at sammenpresset kulstøv. De ryger ikke og afgiver
 derfor
 > ikke røgsmag (som er den folk forbinder med den rigtige grillsmag)
 
 Dog noget andet end en gasgrill..... Det bedste er trægrillning, men ret
 besværligt i det daglige.
 --
            M.V.H.
 Preben Riis Sørensen
   preben@esenet.dk
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
               Ukendt (09-04-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ukendt | 
  Dato :  09-04-07 22:48 |  
  |   
            
 "Preben Riis Sørensen" <preben@esenet.dk> skrev i en meddelelse 
 news:461aa03b$0$5755$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 >
 > Hvis du mener de er lavet af stenkul, tror jeg faktisk det er dig der har
 > fået noget galt i halsen.
 
 Ehh... hvor mon du får den idé henne. Jeg tror da ikke jeg nogen steder har 
 nævnt stenkul...
 
 >
 >> Briketter er lavet at sammenpresset kulstøv. De ryger ikke og afgiver
 > derfor
 >> ikke røgsmag (som er den folk forbinder med den rigtige grillsmag)
 >
 > Dog noget andet end en gasgrill.....
 
 Nej, det er det faktisk ikke. Jeg har lavet blindsmagninger (indtil flere, 
 fordi der er mange der ikke tror på det) og de viser ganske tydeligt at der 
 ikke er smagsforskel på det der er lavet på gas og briketter.
 
 > Det bedste er trægrillning, men ret
 > besværligt i det daglige.
 Nej, træ er ikke egnet til grillning, fordi der er for mange flammer (pga de 
 gasser der er i træet). Desuden får du så meget røg, så det ødelægger amden. 
 Grillkul fra en dygtig kulsvier. Prøv det, så vil du utvivlsomt give mig 
 ret.
 Tommy 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                SB (10-04-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : SB | 
  Dato :  10-04-07 21:35 |  
  |   
            
 "TBJ" <bruussnabelaosprikdk> skrev i en meddelelse 
 news:461ab47a$0$915$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 >
 > "Preben Riis Sørensen" <preben@esenet.dk> skrev i en meddelelse 
 > news:461aa03b$0$5755$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 >>
 >> Hvis du mener de er lavet af stenkul, tror jeg faktisk det er dig der har
 >> fået noget galt i halsen.
 >
 > Ehh... hvor mon du får den idé henne. Jeg tror da ikke jeg nogen steder 
 > har nævnt stenkul...
 >
 >>
 >>> Briketter er lavet at sammenpresset kulstøv. De ryger ikke og afgiver
 >> derfor
 >>> ikke røgsmag (som er den folk forbinder med den rigtige grillsmag)
 >>
 >> Dog noget andet end en gasgrill.....
 >
 > Nej, det er det faktisk ikke. Jeg har lavet blindsmagninger (indtil flere, 
 > fordi der er mange der ikke tror på det) og de viser ganske tydeligt at 
 > der ikke er smagsforskel på det der er lavet på gas og briketter.
 >
 >> Det bedste er trægrillning, men ret
 >> besværligt i det daglige.
 > Nej, træ er ikke egnet til grillning, fordi der er for mange flammer (pga 
 > de gasser der er i træet). Desuden får du så meget røg, så det ødelægger 
 > amden. Grillkul fra en dygtig kulsvier. Prøv det, så vil du utvivlsomt 
 > give mig ret.
 > Tommy
 >
 > 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                 Preben Riis Sørensen (10-04-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Preben Riis Sørensen | 
  Dato :  10-04-07 22:14 |  
  |   
            
"SB" <sfbFJERN_DETTE@tele2adsl.dk> skrev
 > >
 > > Nej, det er det faktisk ikke. Jeg har lavet blindsmagninger (indtil
 flere,
 > > fordi der er mange der ikke tror på det) og de viser ganske tydeligt at
 > > der ikke er smagsforskel på det der er lavet på gas og briketter.
 Det må være nogle smagløse personer   
> >
 > >> Det bedste er trægrillning, men ret
 > >> besværligt i det daglige.
 > > Nej, træ er ikke egnet til grillning, fordi der er for mange flammer
 (pga
 > > de gasser der er i træet).
 Man kan stege over bål, men det kræver en høj læskærm. Jeg har stegt et helt
 får mørt på to timer, og en gris på fire. Det kræver at man er to, og bruger
 en vandforstøver på de varmeste dele.
 Alternativt kan man stege over gløder.
  Desuden får du så meget røg, så det ødelægger
 > > amden.
 Nix, det smager super.
 Grillkul fra en dygtig kulsvier. Prøv det, så vil du utvivlsomt
 > > give mig ret.
 En udygtig kulsvier findes ikke, for han har ikke noget at sælge af.... Er
 der et mærke/butik du kan anbefale?
 --
            M.V.H.
 Preben Riis Sørensen
   preben@esenet.dk
            
              |   |   
            
        
 
            
         
                  Preben Riis Sørensen (10-04-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Preben Riis Sørensen | 
  Dato :  10-04-07 22:25 |  
  |   
            
"Preben Riis Sørensen" <preben@esenet.dk> skrev
 > Det må være nogle smagløse personer   
Glemte lige at nævne, at forskellen er tydeligst i en kuglegrill.
 --
            M.V.H.
 Preben Riis Sørensen
   preben@esenet.dk
            
              |   |   
            
        
 
            
         
                   Ukendt (11-04-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ukendt | 
  Dato :  11-04-07 07:37 |  
  |   
            
"Preben Riis Sørensen" <preben@esenet.dk> skrev i en meddelelse 
 news:461c00b1$0$3457$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 >
 > "Preben Riis Sørensen" <preben@esenet.dk> skrev
 >> Det må være nogle smagløse personer   
>
 > Glemte lige at nævne, at forskellen er tydeligst i en kuglegrill.
 Ja, nu er mit udstyr en Beefeater gasgrill og en Weber kuglegrill, såe... og 
 de smagløse personer du omtaler omfatter bla. 2 kokke og en hel del fra 
 vores egen gourmetklub...
 Kulsvieren er beliggende ved Skørping - han er kul-guden.
 Tommy 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Ukendt (09-04-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ukendt | 
  Dato :  09-04-07 14:13 |  
  |   
            
 >
 >Alle gasgrill er skidt. De giver ikke smag til kødet, det kunne ligeså godt
 >steges på et elkomfur.
 
 
 Men du kender ikke det mærke jeg spørger om?
 
 /gubbi
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Lars Knudsen (09-04-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Lars Knudsen | 
  Dato :  09-04-07 14:45 |  
  |   
            On Mon, 9 Apr 2007 12:56:05 +0200, "Preben Riis Sørensen"
 <preben@esenet.dk> wrote:
 
 >Alle gasgrill er skidt. De giver ikke smag til kødet, det kunne ligeså godt
 >steges på et elkomfur.
 
 Det er dog noget af en generalisering. Der er da rigtig mange der har
 gasgrill som er rigtig glade for dem. 
 
 Hvis jeg ønsker specifik smag fra grillen når jeg griller smider jeg
 en stump træ i kullene (fordi jeg nu har grill til kul/briketter).
 
 
 
 ** Lars
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Max (09-04-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  09-04-07 16:11 |  
  |   
            Hej Preben
 
 > Alle gasgrill er skidt. De giver ikke smag til kødet, det kunne
 > ligeså godt steges på et elkomfur.
 
 Du aner ikke en pind om hvad du skriver om i dette tilfælde.
 
 -- 
 Mvh Max
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Preben Riis Sørensen (09-04-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Preben Riis Sørensen | 
  Dato :  09-04-07 18:50 |  
  |   
            
 "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
 news:461a5754$0$15876$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > Hej Preben
 >
 > > Alle gasgrill er skidt. De giver ikke smag til kødet, det kunne
 > > ligeså godt steges på et elkomfur.
 >
 > Du aner ikke en pind om hvad du skriver om i dette tilfælde.
 
 Hvad adskiller da en gasgrill fra en stegepande?
 --
            M.V.H.
 Preben Riis Sørensen
   preben@esenet.dk
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Max (09-04-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  09-04-07 19:58 |  
  |   
            Hej Preben
 
 > Hvad adskiller da en gasgrill fra en stegepande?
 
 Hvis du ikke godt ved det, så kik lidt på hvorledes sådan
 en fungere, eller kom her og få en bøf når solen skinner.
 
 -- 
 Mvh Max
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Gamle (09-04-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Gamle | 
  Dato :  09-04-07 15:36 |  
  |   |   |   
            
        
 
            
         
           Ukendt (09-04-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ukendt | 
  Dato :  09-04-07 20:19 |  
  |   |   |   
            
        
 
            
         
           TB (10-04-2007) 
         
	
            | Kommentar Fra : TB | 
  Dato :  10-04-07 09:00 |  
  |  
 
            Jeg kender desværre ikke Outback personlig, men har også indtrykket af at 
 det eren god gasgril. Det vigtigste efter min mening er at det er muligt at 
 få ekstra dele til den, når f.eks. en brænder trænger til at blive skiftet. 
 I så fald kan du have din gasgril i rigtig mange år fremover.
 Og debat gasgrill/alm. grill; det er vel en smagsmag. De har begge sine 
 fordele og ulempe. Men at sammenligne en gasgrill med et elkomfur er for 
 useriøst og skal tagesmed en stor håndfuld salt.
 thb
 <gubbi> skrev i en meddelelse 
 news:a94l13h1a2mv1el3vrh2j76dokuon7137l@4ax.com...
 > On Mon, 09 Apr 2007 05:07:06 +0200, gubbi wrote:
 >
 >>hej
 >>er her nogen som kender et mærke som hedder Outback,er det godt eller
 >>skidt?
 >>/gubbi
 >
 >
 >
 >  http://www.barbequeshop.nl/barbecue/html/p/1578/Outback_Connoisseur_6.htm
>
 > Fandt den jeg havde kigget på det er lige nøjagtig denne model.Ser ud
 > som om det er et ok mærke.Tak for hjælpen til alle.
 >
 > /gubbi 
            
              |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |