In news:4608629d$0$90276$14726298@news.sunsite.dk,
Gainsbourg <isl41688@THORSTENimage.dk> typed:
>>> Jeg tror du blander 2 forskellige regler.
>>>
>>> Retter hvor persille (eller andre krydderurter) har været tilsat
>>> eller drysset rå på, må ikke gemmes og genopvarmes pga af de
>>> jordbakterier der sidder på bladene. Har krydderurten derimod
>>> været tilsat og retten derefter har kogt, kan det uden problemer
>>> gemmes og genopvarmes.
>>
>> Det forstår jeg ikke rigtigt, jeg har altid hørt at f.eks.
>> persillesovs ikke må opvarmes igen dagen efter. Jeg lader altid
>> min persillesovs koge et par minutter efter tillavningen, men har
>> aldrig turdet genopvarme den. Tiloversbleven sovs er altid blevet
>> kasseret hos mig.
>
> Det er sørme synd med al den gode sauce der er gået til spilde
> gennem årene. Men fra nu af, kan du heldigvis med sindsro spise den
> dagen efter, når bare persillen har været kogt ordentligt igennem
> dagen før
> Evt. kan du læse her:
>
http://www.arla.dk/C1256FA800483D00/O/kan-jeg-genvarme.html eller
> google på emnet, hvis du gerne vil bekræfte påstanden inden du
> kaster dig ud i det
> Bon appetit!
>
> Med venlig hilsen
> Gainsbourg
>
> P.S. Jeg vil lige pointere, at persillen (og alle andre
> krydderurter) skal varmebehandles fra starten og så køles ned med
> retten. Har persillen været drysset rå på kartoflerne eller i
> saucen og så været på køl natten over, nytter det ikke at koge det.
> Der er nemlig de giftstoffer som bakterierne udskiller der primært
> er farlige og de forsvinder ikke ved kogning.
Der kan man bare se. Man lærer hele tiden noget nyt. Tak for det
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats