On Fri, 29 Dec 2006 21:12:11 +0100
"rasmus carlsen" <rasmus_punktum_carlsen@tdcadsl.dk> wrote:
>
> "Kim Schulz" <kim@schulz.dk> skrev i en meddelelse
> news:20061229205838.5fcf7df5@laptopia...
> [snip]
>
> Tjaa så ombestemte jeg mig inden der kom et svar. Sprøgsmålet bliver
> nu lidt mere bredt. Hvilken alternativ/sjov/utraditionel tilbehør
> skal jeg servere til en oksefilet. Kartoflerne er på plads og det
> bliver en kartoffel roulade (kartoffel "rösti" bund rullet om
> let krydret, cremet kartoffelmos).
> Saucen bliver nok en rødvins sag lavet på kraft fra kødet.
>
> . den kartoffel vil jeg gerne høre lidt mere om
Hvordan og hvor
> ledes?
>
> ras
>
>
ok here goes (til ca 4-5 personer):
bund:
1 kg kartofler (helst gamle/melede) rives og blandes med 2 æg og ca 1dl
fløde. tilsæt godt med salt og peber.
Fordel på en ovnplade med bagepapir så du får en ca ½cm tyk firkant
(omkring 30x35cm). pres det godt sammen så det bliver en jævn flade.
Bag i ovnen til overfladen er gylden, og tag den så ud og vend over på
en anden plade med bagepapir på (så det sprøde vender nedad).
af ca 500-800g godt kogte kartofler, en god klat smør, ½dl mælk/fløde
og salt laves en lind kartoffelmos. Tilsæt smag efter behag. Jeg har
prøvet med grøn pesto hvilket var godt men denne gang laver jeg en rød
"pesto" af syltede stærke pebre, grillede peberfrugter og lidt andet.
Dette blandes i kartoffelmosen.
Mosen fordeles på kartoffelbunden i et tyndt jævnt lag og den rulles
til en roulade. Lad den hvile lidt med bagepapiret rullet stramt
omkring.
Du kan nu enten skære rouladen i skiver (2-4cm tykke) og lune disse i
ovnen eller lune hele rouladen som et stykke og f.eks. lade gæsterne
skære den selv ved bordet.
smager super og ser godt ud. Det tager lidt tid at lave, men er faktisk
ikke så svært at få til at lykkes.
--
Kim Schulz | Private :
http://www.schulz.dk
Kim@schulz.dk | Business:
http://www.devteam.dk
+45 5190 4262 | Sparetime:
http://www.fundanemt.com