"Paho" <paho@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:458d108b$0$146$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Jeg står og skal lave nogle Branteviksild som jeg fik opskriften på af en
> svensk ven. De smager ganske fanstastisk, så nu skal det være. De skulle
> gerne være klar til 2. juledag så det haster lidt
>
> I opskriften står der at man skal anvende 1 dl Perstorp eddike (24%) samt
> 6 dl. vand til marinaden, men jeg kan ikke finde anden eddik end
> Heidelbergs eddike som er på 5%.
>
> Er der nogen der kender til Perstorp eddike - kan det fås i det
> Storkøbenhavnske område - er det smagsmæssigt meget forskelligt fra
> Heidelbergs, eller kan man med sindsro blot ændre på eddike-
> vandforholdet?
Perstorp ättika er så vidt jeg kan forstå ren spriteddike, det vil sige uden
nogen egensmag andet end eddikesyren - så du burde uden videre kunne
erstatte med ca. 3/4 vand og 1/4 Heidelberg (ifølge
http://www.perstorpattika.nu/ )
Men sig mig - hvordan lyder din opskrift på Branteviksild?
/P