/ Forside / Interesser / Familie & Relationer / Børn / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Børn
#NavnPoint
Nordsted1 7553
ans 5201
HelleBirg.. 3023
dova 2960
granner01 1261
jakjoe 1192
CLAN 1183
refi 1159
dkwM327 1100
10  jeb3 1067
Uden æg og mælkeprodukter
Fra : Iben Holst


Dato : 03-12-06 21:37

Hej,

Jeg skal lave en lille børnefødselsdagsmiddag med efterfølgende dessert
til en børnehavegruppe, hvor der er et barn som ikke kan tåle noget som
helst der indeholder æg og mælkeprodukter.

Der kommer noget frugt og grønt på bordet, men hvad kan jeg selv lave
der ikke indeholder æg og mælk?

Er den nogen af jer der har et link til et sted med opskrifter uden disse
ingredienser eller selv har nogen opskrifter de vil dele med mig?

Iben



 
 
Inger Pedersen (03-12-2006)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 03-12-06 22:15


"Iben Holst" <Iben@holst.mail.dk> skrev i en meddelelse

> Er den nogen af jer der har et link til et sted med opskrifter uden disse
> ingredienser eller selv har nogen opskrifter de vil dele med mig?

Boller kan fint laves uden æg og mælk.

Hilsen Inger



Iben Holst (04-12-2006)
Kommentar
Fra : Iben Holst


Dato : 04-12-06 07:56

> Boller kan fint laves uden æg og mælk.

Dvs. bare med vand og de øvrige ingredienser, eller
er der et alternativ til hvad man så kan putte i?

Iben



Inger Pedersen (04-12-2006)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 04-12-06 08:34


"Iben Holst" <Iben@holst.mail.dk> skrev i en meddelelse
news:4573c6a0$0$14000$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
>> Boller kan fint laves uden æg og mælk.
>
> Dvs. bare med vand og de øvrige ingredienser, eller
> er der et alternativ til hvad man så kan putte i?
>
> Iben

Jeg plejer at bruge olie i stedet for margarine/smør og vand i stedet for
mælk.
Æg ved festlige lejligheder, men de kan sagtens undværes.
Så kan man naturligvis jonglere med forskelligt grovmel, havregryn, revne
gulerødder, kartofler eller æbler, rosiner, hakket chokolade, etc., etc.

Hilsen Inger



Inger (04-12-2006)
Kommentar
Fra : Inger


Dato : 04-12-06 18:36

Inger Pedersen skrev:
> "Iben Holst" <Iben@holst.mail.dk> skrev i en meddelelse
> news:4573c6a0$0$14000$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
>>> Boller kan fint laves uden æg og mælk.
>> Dvs. bare med vand og de øvrige ingredienser, eller
>> er der et alternativ til hvad man så kan putte i?
>>
>> Iben
>
> Jeg plejer at bruge olie i stedet for margarine/smør og vand i stedet for
> mælk.
> Æg ved festlige lejligheder, men de kan sagtens undværes.
> Så kan man naturligvis jonglere med forskelligt grovmel, havregryn, revne
> gulerødder, kartofler eller æbler, rosiner, hakket chokolade, etc., etc.
>
> Hilsen Inger
>
>

Pas dog på med chokoladen, den kan nenmt indeholde spor efter mælk...
Jeg kunne forestille mig at man sagtens kan erstatte mælk med rismælk
eller soyamælk eller lignende? Det smager lidt anderledes end
almindeligt mælk, men det mærker man nu ikke så meget i bagværk og den
slags

Mvh. Inger

Kristian Damm Jensen (04-12-2006)
Kommentar
Fra : Kristian Damm Jensen


Dato : 04-12-06 22:10

Inger wrote:

<snip>

> Pas dog på med chokoladen, den kan nemt indeholde spor efter mælk...

Pas i det hele taget på med købte varer. Der skjuler sig mælk de mest
besynderlige steder.

> Jeg kunne forestille mig at man sagtens kan erstatte mælk med rismælk
> eller soyamælk eller lignende? Det smager lidt anderledes end
> almindeligt mælk, men det mærker man nu ikke så meget i bagværk og den
> slags

Pas på med rismælk. Det er noget mere vandigt end almindelig mælk - efter at
vi gik fra soyamælk til rismælk jeg er gået over til at bruge et ekstra æg i
dejen når jeg laver pandekager, for at det ikke skal blive det rene pjask.

Men soyamælk er absolut intet problem i bagværk.


--
Regards,
Kristian Damm Jensen
"This isn't Jeopardy. Answer below the question."



Benedikte Brisson (04-12-2006)
Kommentar
Fra : Benedikte Brisson


Dato : 04-12-06 22:45

Kristian Damm Jensen skrev:

<klip>
>
> Men soyamælk er absolut intet problem i bagværk.

Man kan også lave risengrød på soyamælk.
Nutanas plantemargarine indeholder heller ikke mælk eller noget, der
ligner - det gjorde den i hvert fald ikke for 15 år siden.

Og hvis man finder mælkebestanddele i deklarationer, hvor de ikke er
nødvendige, kan man være heldig at få en kontant bonus for 'forslag til
produktudvikling', hvis man skriver til firmaet og brokker sig

Venlig hilsen Dikte

Kristian Damm Jensen (04-12-2006)
Kommentar
Fra : Kristian Damm Jensen


Dato : 04-12-06 22:11

Inger Pedersen wrote:
> "Iben Holst" <Iben@holst.mail.dk> skrev i en meddelelse
>
>> Er den nogen af jer der har et link til et sted med opskrifter uden
>> disse ingredienser eller selv har nogen opskrifter de vil dele med
>> mig?
>
> Boller kan fint laves uden æg og mælk.

Mine yndlingsboller laves af mel, salt, vand og gær - og langtidshæves
natten over i et køleskab.


--
Regards,
Kristian Damm Jensen
"This isn't Jeopardy. Answer below the question."



Holst (03-12-2006)
Kommentar
Fra : Holst


Dato : 03-12-06 22:24


Iben Holst wrote:

> Er den nogen af jer der har et link til et sted med opskrifter uden disse
> ingredienser eller selv har nogen opskrifter de vil dele med mig?

Prøv news:dk.kultur.mad+drikke

Iben Holst (04-12-2006)
Kommentar
Fra : Iben Holst


Dato : 04-12-06 07:57

> Prøv news:dk.kultur.mad+drikke

Tak - der prøver jeg så også...

Iben



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177549
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408820
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste