Hej Susanne
> Ingredienslisten til marcipanen selvfølgelig
.
> Jeg går ud fra at der er mandler og sukker i, men jeg vil gerne vide i
> hvilket forhold samt om der er andre ingredienser i.
Der er sikkert også abrikoskerner i og forholdet oplyser
de såmændt nok ikke, vi har jo en sørgelig lovgivning
i dette land, så der behøves såmændt ikke engang
være mandler i marcipan.
Hvis du vil lave marcipan, ja så er der en god opskrift her
225 gram sukker
250 gram koldt vand
500 gram mandler (gerne spanske) (Marcona's)
Mandler ristes ganske kort. Vand og sukker koges sammen
i ca. 5 minutter. Mandlerne blendes fint, hvorefter siruppen
hældes i lidt efter lidt. Massen blendes nu til den ønskede
finhed ca. 3 minutter. Marcipanen ristes nu ganske kort på en
tør pande, hvorefter den pakkes ind med film og lægges på køl.
Når marcipanen er kold, æltes den godt sammen, pakkes i
poser og sættes på køl igen.
Nogle konditore sværger til marcipan med abrikoskerner i,
de siger kransekagen bliver bedre, men jeg aner ikke hvor
man kan købe disse kerner. Forøvrigt tilvejebringes de
vidst også på en særdeles sær måde :)
--
Mvh Max