|
| Æbler, æbler, æbler Fra : Mads Thorning Peders~ |
Dato : 03-09-06 14:59 |
|
Hej NG
Mine forældre har to træer fyldt med æbler af rød ananas-sorten.
De smager forrygende nyplukkde, men er absolut ikke værd at gemme og
heller ikke synderligt gode at koge til grød, så jeg ville høre, om
der er nogen af jer der har nogle gode forslag til anvendelsen.
Kan man evt. befri dem for kernehus, stil og blomst, kyle dem i en
blender og få saften ud på den måde eller skal man ud og have fat i
en decideret saftpresse?
Mvh Mads
| |
Marianne (03-09-2006)
| Kommentar Fra : Marianne |
Dato : 03-09-06 17:51 |
|
>Kan man evt. befri dem for kernehus, stil og blomst, kyle dem i en
blender og få saften ud på den måde eller skal man ud og have fat i
en decideret saftpresse?
I 'gamle dage' kunne man køre sine æbler til et mosteri og få most med
retur. Muligheden eksisterer vist endnu få steder.
mvh
marianne
| |
Mona og Kim (04-09-2006)
| Kommentar Fra : Mona og Kim |
Dato : 04-09-06 15:16 |
|
Marianne wrote:
>> Kan man evt. befri dem for kernehus, stil og blomst, kyle dem i en
> blender og få saften ud på den måde eller skal man ud og have fat i
> en decideret saftpresse?
>
>
> I 'gamle dage' kunne man køre sine æbler til et mosteri og få most med
> retur. Muligheden eksisterer vist endnu få steder.
>
> mvh
> marianne
Her er lidt mere om mosterier.
http://www.havenyt.dk/artikler/dyrkningsmetoder/hoest_og_opbevaring/425.html
Kim
| |
Niau (05-09-2006)
| Kommentar Fra : Niau |
Dato : 05-09-06 08:50 |
|
"Mona og Kim" <ingen@mail.tak> wrote in message
news:44fc3523$0$837$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
>
> Marianne wrote:
>>> Kan man evt. befri dem for kernehus, stil og blomst, kyle dem i en
>> blender og få saften ud på den måde eller skal man ud og have fat i
>> en decideret saftpresse?
>>
>>
>> I 'gamle dage' kunne man køre sine æbler til et mosteri og få most med
>> retur. Muligheden eksisterer vist endnu få steder.
>>
>> mvh
>> marianne
>
> Her er lidt mere om mosterier.
>
> http://www.havenyt.dk/artikler/dyrkningsmetoder/hoest_og_opbevaring/425.html
>
> Kim
Jeg har også et kæmpe æbletræ, men kunne desværre ikke finde nogen steder
tæt på Høje Tåstrup på linket.
Nogen der kender et sted i Københavnsområdet?
mvh Nhi
| |
Bjarne K. (05-09-2006)
| Kommentar Fra : Bjarne K. |
Dato : 05-09-06 09:43 |
|
>"Mads Thorning Pedersen" <cyklopaten@mailme.dk> wrote in message
>news:1157291930.217962.73480@e3g2000cwe.googlegroups.com...>
>Hej NG
>
> Mine forældre har to træer fyldt med æbler af rød ananas-sorten.
> De smager forrygende nyplukkde, men er absolut ikke værd at gemme og
> heller ikke synderligt gode at koge til grød, så jeg ville høre, om
> der er nogen af jer der har nogle gode forslag til anvendelsen.
> Kan man evt. befri dem for kernehus, stil og blomst, kyle dem i en
> blender og få saften ud på den måde eller skal man ud og have fat i
> en decideret saftpresse?
> Mvh Mads
Jeg er ved at lave vin af mirabella og æbler, og har til formålet anskaffet
en såkaldt saftkoger. Jeg har endnu ikke smagt æblesaften (brugte det hele
til vinen), men mirabella saften smager himmelsk, iblandet lidt vand, da det
var ret koncentreret.
Æblerne bliver forøvrigt delt med en æbledeler der er købt i bilka for 10kr.
Saftkogeren blev købt i Super Best til 229, og der er plads til ca stor pose
mirabella (7 liters pose). Den skal dampe frugterne en ½-1 time.
--
Med venlig hilsen
Bjarne K.
| |
|
|