|
| Spor af fisk i sorte oliven Fra : Gryffe |
Dato : 20-08-06 05:23 |
|
Hej
På et glas med sorte oliven var der en advarsel om at der kunne være
spor af fisk og nødder i indholdet. Spor af nødder er jo velkendt fra
forskellige andre produkter (men da ikke i frugter, som oliven jo er?)
.... men fisk?
Er der nogen der har et bud på en forklaring?
--
Mvh Gryffe
| |
Gryffe (20-08-2006)
| Kommentar Fra : Gryffe |
Dato : 20-08-06 05:29 |
|
Gryffe skrev:
> Hej
>
> På et glas med sorte oliven var der en advarsel om at der kunne være
> spor af fisk og nødder i indholdet. Spor af nødder er jo velkendt fra
> forskellige andre produkter (men da ikke i frugter, som oliven jo er?)
> ... men fisk?
>
> Er der nogen der har et bud på en forklaring?
Har selv fundet følgende:
http://www.coca-cola.co.uk/faqs.asp
"some of our products contain minute traces of fish gelatine, which is
used as a stabiliser for the beta-carotene colour".
Dvs. fiskespor i sodavand. Så kan det vel i princippet dukke op alle
steder, men mig bekendt har den væske man lægger oliven mv. i ikke noget
at gøre med gelatine?
--
Mvh Gryffe
| |
Bertel Lund Hansen (20-08-2006)
| Kommentar Fra : Bertel Lund Hansen |
Dato : 20-08-06 20:39 |
|
Gryffe skrev:
> "some of our products contain minute traces of fish gelatine, which is
> used as a stabiliser for the beta-carotene colour".
> Dvs. fiskespor i sodavand. Så kan det vel i princippet dukke op alle
> steder, men mig bekendt har den væske man lægger oliven mv. i ikke noget
> at gøre med gelatine?
Sodavand er ikke gelatine. Det er et stof de bruger som
stabilisator for gulerodsfarve.
Hvis firmaet er amerikansk, tager de bare forbehold for det
tilfældes skyld at en arbejder - nå nej, det hedder medarbejder
nu hvor klassekampen er sat på standby - har glemt at vaske
hænder inden han skulle arbejde med en beholder til en milliard
liter olivenolie.
--
Bertel
http://bertel.lundhansen.dk/ http://fiduso.dk/
| |
Gryffe (20-08-2006)
| Kommentar Fra : Gryffe |
Dato : 20-08-06 06:23 |
|
Bertel Lund Hansen skrev:
> Gryffe skrev:
>
>> "some of our products contain minute traces of fish gelatine, which is
>> used as a stabiliser for the beta-carotene colour".
>
>> Dvs. fiskespor i sodavand. Så kan det vel i princippet dukke op alle
>> steder, men mig bekendt har den væske man lægger oliven mv. i ikke noget
>> at gøre med gelatine?
>
> Sodavand er ikke gelatine. Det er et stof de bruger som
> stabilisator for gulerodsfarve.
- Og følgelig indeholder sodavand gelatine - jeg udtrykte mig vist uklart.
> Hvis firmaet er amerikansk, tager de bare forbehold for det
> tilfældes skyld at en arbejder - nå nej, det hedder medarbejder
> nu hvor klassekampen er sat på standby - har glemt at vaske
> hænder inden han skulle arbejde med en beholder til en milliard
> liter olivenolie.
Ja, jeg er klar over at "traces" skal tages som marginal eventualitet.
Men jeg kan stadig ikke se forbindelsen mellem oliven-"produktion" og fisk.
Ellers skulle glasset have haft forbehold for en del andre ting!
--
Mvh Gryffe
| |
Max (20-08-2006)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 20-08-06 21:37 |
|
Hej Gryffe
> Men jeg kan stadig ikke se forbindelsen mellem oliven-"produktion" og
> fisk.
Måske skal man se produktionsapparatet for at se sammenhængen.
(eller måske ikke)
Mvh Max
| |
Bertel Lund Hansen (20-08-2006)
| Kommentar Fra : Bertel Lund Hansen |
Dato : 20-08-06 22:25 |
|
Max skrev:
>> Men jeg kan stadig ikke se forbindelsen mellem oliven-"produktion" og
>> fisk.
> Måske skal man se produktionsapparatet for at se sammenhængen.
Ja, det kan være det er gået i fisk for dem.
--
Bertel
http://bertel.lundhansen.dk/ http://fiduso.dk/
| |
Preben Riis Sørensen (21-08-2006)
| Kommentar Fra : Preben Riis Sørensen |
Dato : 21-08-06 00:28 |
|
"Gryffe" <nospam.please@invalid> skrev
> >
> >> Dvs. fiskespor i sodavand. Så kan det vel i princippet dukke op alle
> >> steder, men mig bekendt har den væske man lægger oliven mv. i ikke
noget
> >> at gøre med gelatine?
> >
> > Sodavand er ikke gelatine. Det er et stof de bruger som
> > stabilisator for gulerodsfarve.
>
> - Og følgelig indeholder sodavand gelatine - jeg udtrykte mig vist uklart.
Jeg troede da at alle var klar over at fisk boller i vand, det er da værre
at tænke på
--
M.V.H.
Preben Riis Sørensen
preben@esenet.dk
| |
Poul-Erik Andreasen (20-08-2006)
| Kommentar Fra : Poul-Erik Andreasen |
Dato : 20-08-06 23:18 |
|
Gryffe wrote:
> Gryffe skrev:
>> Hej
>>
>> På et glas med sorte oliven var der en advarsel om at der kunne være
>> spor af fisk og nødder i indholdet. Spor af nødder er jo velkendt fra
>> forskellige andre produkter (men da ikke i frugter, som oliven jo er?)
>> ... men fisk?
>>
>> Er der nogen der har et bud på en forklaring?
>
> Har selv fundet følgende:
> http://www.coca-cola.co.uk/faqs.asp
>
> "some of our products contain minute traces of fish gelatine, which is
> used as a stabiliser for the beta-carotene colour".
>
> Dvs. fiskespor i sodavand. Så kan det vel i princippet dukke op alle
> steder, men mig bekendt har den væske man lægger oliven mv. i ikke noget
> at gøre med gelatine?
>
Hvis du bemærker så er det farven der er stabiliseret med fiskegelatine.
Billige sorte olive er nogen gange tilsat farve, så den er nok også
stabiliseret.
PEA
| |
Gryffe (22-08-2006)
| Kommentar Fra : Gryffe |
Dato : 22-08-06 22:30 |
|
Poul-Erik Andreasen skrev:
>>> På et glas med sorte oliven var der en advarsel om at der kunne være
>>> spor af fisk og nødder i indholdet. Spor af nødder er jo velkendt fra
>>> forskellige andre produkter (men da ikke i frugter, som oliven jo
>>> er?) ... men fisk?
> Hvis du bemærker så er det farven der er stabiliseret med fiskegelatine.
> Billige sorte olive er nogen gange tilsat farve, så den er nok også
> stabiliseret.
Det VAR faktisk billige oliven, og jeg synes denne forklaring lyder
plausibel.
Tak for svarene alle!
--
Martin Kvindal
| |
Ukendt (21-08-2006)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 21-08-06 11:29 |
|
"Gryffe" <nospam.please@invalid> wrote in message
news:44e8b6ac$0$3526$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> På et glas med sorte oliven var der en advarsel om at der kunne være
> spor af fisk og nødder i indholdet. Spor af nødder er jo velkendt fra
> forskellige andre produkter (men da ikke i frugter, som oliven jo er?)
> ... men fisk?
Et gæt er, at samme virksomhed fremstiller oliven med ansjosfyld (den
kombination er jeg da ret sikker på, at jeg har set i en butik) - og med
en smule "carry-over" i produktions- og pakkeanlæg kan lidt fisk herfra
smutte med i andre produktioner.
Gitte
| |
Ole (22-08-2006)
| Kommentar Fra : Ole |
Dato : 22-08-06 20:09 |
|
"Gitte" <gydda(snabel-a)sol.dk> wrote in
news:44e98ae7$0$75031$14726298@news.sunsite.dk:
> "Gryffe" <nospam.please@invalid> wrote in message
> news:44e8b6ac$0$3526$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
>> På et glas med sorte oliven var der en advarsel om at der kunne være
>> spor af fisk og nødder i indholdet. Spor af nødder er jo velkendt fra
>> forskellige andre produkter (men da ikke i frugter, som oliven jo
>> er?) ... men fisk?
>
> Et gæt er, at samme virksomhed fremstiller oliven med ansjosfyld (den
> kombination er jeg da ret sikker på, at jeg har set i en butik) - og
> med en smule "carry-over" i produktions- og pakkeanlæg kan lidt fisk
> herfra smutte med i andre produktioner.
>
> Gitte
>
>
>
Kan det mon være flyvefisk som er faret vild?
| |
|
|