On Fri, 9 Jun 2006 17:28:15 +0200
Kim Schulz <kim@schulz.dk> wrote:
> On Fri, 9 Jun 2006 11:57:57 +0200
> "Michael" <mbrud@hotmail.com> wrote:
>
> > Jeg kom til at gå lidt (meget) amok da jeg besøgte min kinesiske
> > købmand her den anden dag. Jeg kom bl. a. hjem med nogle kødboller
> > (BO VIEN GAN) og nogle pølser (SAY KOY), begge produkter er
> > dybfrosne. Mit problem er at jeg ikke aner hvad det er jeg har købt,
> > og den søde betjening i butikken kunne ikke forklare mig ret meget.
> > Kan nogen her i gruppen hjælpe med opskrifter/gode råd?
>
> BO VIEN GAN spises oftest i en klar nuddelsuppe af den lidt stærke
> slags. Smager ok men er efter min mening lidt kedeligt.
>
> SAY KOY siger mig ikke lige noget. sikker på det staves sådan? KOY
> betyder så vidt jeg husker kadaver og SAY kan være noget med
> smadret/eksploderet (på kinesisk) - det giver dog umiddelbart ingen
> ideer i retning af mad
>
BO VIEN GAN er forøvrigt en typisk Vietnamesisk spise.