> Hvorfor dog drikke øl uden alkohol?
Nu er det jo ikke alle der tåler alkohol. Fx. er en del af jordens befokning
genetisk disponeret uden det enzym der nedbryder alkohol i leveren, og lider
af Aldehyd dehydrogenase, så de i større eller mindre grad bliver ekstremt
syge af selv helt små mængder alkohol (mere udbredt hos bl.a. asiater, hvor
ca. 50 % lider af problemet i større eller mindre grad).
Selv om der er meget lidt fokus på problemet herhjemme er allergisk reaktion
på alkohol ikke ukendt hos vesterlændinge heller. Derudover findes der
deciderede ethanol allergikere (dog meget sjældent), samt folk der er under
medicinering der gør at de ikke må indtage alkohol, folk med sygdomme i
lever, nyrer og mavesæk, der forhindrer dem i at drikke alkohol og sidst men
ikke mindst, tidligere alkolholikere eller folk på Antabus der ønsker at
holde sig fra alkoholiske drikke.
Alt i alt en ret stor mængde danskere, når man regner dem sammen. Det kunne
jo være, at disse mennesker også syntes det var hyggeligt at drikke en øl
til pinsefrokosten uden at skulle på hospitalet bagefter
Med venlig hilsen
Gainsbourg