Mrs Krabappel wrote:
>Nej, de lå i en stor krukke og der var bestemt eddikke, nelliker og andre
>ting i, så at de er lidt brune når man skræller dem.
Det er, ganske afgjort, en MEGET speciel, lokal, variant, som
ikke fortjener betegnelsen 'Solæg'.
Solæg (Saltæg) er hårdkogte æg som er nedlagt i mættet saltlage,
evt. tilsat de brune løgskæl og evt. kaffegrums, for at give
farve. Intet andet.
>Der kom en bakke med div. saucer (Worch., HP, Tabasco) men de var gode
>"naturel".
Tilbehøret er også egsbestemt. Og tidspunktet på døgnet har også
indflydelse. Om eftermiddagen er persille, løg og sennep mest
brugt.
>Men ja, jeg fandt kun de "almindelige" på Google og for dens skyld:
>
http://de.wikipedia.org/wiki/Solei
Den artikkel er helt ude i skoven. Det er simpelthen helt
forkert, hvad der skrives ang. krydderier.
Skribenten tolker her en egnsret, og ikke solæg som sådan.
>De var rigtig gode også kl 13:00 med et sprudelwasser - selv mine børn der
>ikke kan lide kogte æg guffede dem!
Se, det er interessant oplysning!
Du fortæller faktisk, at de grimme dufte fra kogte æg kan
overdøves/elimineres med nellike og/eller eddike.
Sidste år lavede jeg nogle lignende forsøg med Fransk Esdragon og
Løvstikke. Den franske esdragon fik faktisk børnene til at spise
mere af den sunde mad, og ungerne virkede gladere.
Så det er vigtigt at vide, hvad vi skal krydre vores mad med.
For nu at vende tilbage til din oplevelse, kan du fremover koge
æggene hårdkogte i vand, tilsat nelliker, salt, persille,
laurbærblade eller andet. Det er jo kun dig/jer som afgør, hvad
der smager bedst.
Om resultatet kan kaldes Solæg, er helt uden betydning, hvis i
bare kan nyde det.
Du skal have tak for 'øjenåbneren'.
m.v.h. Emil