/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Opbevaring i fryser
Fra : Emil


Dato : 10-05-06 21:32

Hej

En tysk fjernsynskanal har afholdt blindsmagning, hvor fagfolk
skulle bedømme, hvor lang tids indfrysning en given vare kunne
være indfrosset, uden at der kunne spores forskel i smag, duft
eller tekstur, i forhold til en tilsvarende vare, som kun havde
været indfrosset et døgn.

Resultatet var:

Frugt 8 mdr.
Grønt 10 mdr.
Ost/smør 6 mdr.
Mager fisk 4 mdr.
Fed fisk 2 mdr.
Kød 3 mdr.
Fjerkræ 6 mdr.
Brød 2 - 3 mdr.

Jeg gentager lige, at tiderne angiver opbevaringstid, hvorefter
der kunne _SPORES_ forskel i smag eller tekstur (af fagfolk) med
en statistisk sikkerhed.

Det har altså ikke noget med fødevaresikkerhed at gøre.
God appetit.


m.v.h. Emil

 
 
Kim Schulz (10-05-2006)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 10-05-06 21:48

On Wed, 10 May 2006 22:32:06 +0200
Emil <emilsen@nowhere.invalid> wrote:

> Hej
>
> En tysk fjernsynskanal har afholdt blindsmagning, hvor fagfolk
> skulle bedømme, hvor lang tids indfrysning en given vare kunne
> være indfrosset, uden at der kunne spores forskel i smag, duft
> eller tekstur, i forhold til en tilsvarende vare, som kun havde
> været indfrosset et døgn.
>
> Resultatet var:
>
> Frugt 8 mdr.
> Grønt 10 mdr.
> Ost/smør 6 mdr.
> Mager fisk 4 mdr.
> Fed fisk 2 mdr.
> Kød 3 mdr.
> Fjerkræ 6 mdr.
> Brød 2 - 3 mdr.
>
> Jeg gentager lige, at tiderne angiver opbevaringstid, hvorefter
> der kunne _SPORES_ forskel i smag eller tekstur (af fagfolk) med
> en statistisk sikkerhed.
>
> Det har altså ikke noget med fødevaresikkerhed at gøre.
> God appetit.
>

ligner meget godt de vejledende tal som står på vores fryser.

Du er hvad du spiser~ (11-05-2006)
Kommentar
Fra : Du er hvad du spiser~


Dato : 11-05-06 17:56

Det som er endnu federe, er at de frostvarer vi køber har oftets en
holdbarhedstid på 2 år fra produktionsdato uanset produktet.
Forskningen har yderligere bevist, at kvaliteten af frostvaren til dels er
afhængig af temperaturen, mange enzymatiske nedbrydningsprocesser som eks.
harskning standser først ved -32­°. Sjovt nok foreskriver lovgivningen en
maksimumstemperatur på -18°. Gad vide hvor det tal kommer fra?
Men det som virkelig tager kegler, er at selv mindre temperatursvingninger
virkelig ødelægger kvaliteten, teksturens vandbindingsevne forsvinder
simpelthen.
Prøv og spørge i det lokale, hvordan de er kommet frem til den
holdbarhedsdato, så vil man huritigt finde ud af, at mange bare fastsætter
den alene ud fra kravet fra supermarkedet om en lang hyldetid. Det er de
færreste, som udfører holdbarhedsforsøg.

Henrik
"Emil" <emilsen@nowhere.invalid> skrev i en meddelelse
news:5ch462hudnf08v8eohnddku80g04mi2un5@4ax.com...
> Hej
>
> En tysk fjernsynskanal har afholdt blindsmagning, hvor fagfolk
> skulle bedømme, hvor lang tids indfrysning en given vare kunne
> være indfrosset, uden at der kunne spores forskel i smag, duft
> eller tekstur, i forhold til en tilsvarende vare, som kun havde
> været indfrosset et døgn.
>
> Resultatet var:
>
> Frugt 8 mdr.
> Grønt 10 mdr.
> Ost/smør 6 mdr.
> Mager fisk 4 mdr.
> Fed fisk 2 mdr.
> Kød 3 mdr.
> Fjerkræ 6 mdr.
> Brød 2 - 3 mdr.
>
> Jeg gentager lige, at tiderne angiver opbevaringstid, hvorefter
> der kunne _SPORES_ forskel i smag eller tekstur (af fagfolk) med
> en statistisk sikkerhed.
>
> Det har altså ikke noget med fødevaresikkerhed at gøre.
> God appetit.
>
>
> m.v.h. Emil



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177501
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408527
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste