Kim Schulz skrev:
> hejsa,
> Kom i dag til at diskutere det "interessante" emne om hvad der egenligt
> er bedst at spise efter at man har været helt nede at vende med tømt
> mave (opkast og diarre).
> mit umiddelbare gæt må være noget som er syreholdigt (da al mavesyren
> er kastet op) og noget som ikke er får hårdt for mave at fordøje -
> altså ikke fuldkornsbrød.
>
> Men hvad er egentligt bedst? nogen der ved det?
>
> MVH
> Kim
Hej Kim
Det med de revne æbler er jo velkendt. Men hvad de færreste er klar over
er, at man skal undgå mælkeprodukter i et par døgn efter en
maveinfektion. Det skyldes, at mælk indeholder laktose. Laktose
nedbrydes af enzymet laktase, som sidder i tarmslimhinden. Evnen til at
danne laktase kommer igen som noget af det sidste når en tarmslimhinde
skal komme sig ovenpå en gang maveinfektion. Spiser man mælkeprodukter
før man kan nedbryde laktose, så kan man vedligeholde sin diarre unødigt
i yderligere nogle dage.
Altså: cultura er godt - men vent til din mave rent faktisk kan nedbryde
det, dvs 2 døgn efter diarreen er ophørt.
Med venlig hilsen
Jesper