|
| Striff torten? Fra : Heidi, Miver og Mull~ |
Dato : 21-02-06 16:34 |
| | |
Kent Oldhøj (21-02-2006)
| Kommentar Fra : Kent Oldhøj |
Dato : 21-02-06 20:17 |
|
Den Tue, 21 Feb 2006 16:34:25 +0100, skrev Heidi, Miver og Mulles mor :
> Nogen der kender denne kage, og gerne med en opskrift :)
For det første så hedder det sønderjysk kaffebord. Og den kage der
sandsynligvis menes er stribetærte.
Den blev "opfundet" fordi man fra omkribg 1900 brugte at give
barselskager så den nybagte mor havde noget at byde gæster. Da man
således kunne risikere at stå med en hulens masse kager, var det god
skik at give en kage der kunne holde sig.
Stribetærte er ganske enkelt meget tynde lagkagebunde med ribsgelé
imellem. Gerne en 8-10 lag(heraf navnet). Kagen lukkes af foroven med
glasur. Den kunne sagtens holde sig en uge eller lidt mere ved fornuftig
opbevaring.
--
Kent Oldhøj
| |
Kent Oldhøj (21-02-2006)
| Kommentar Fra : Kent Oldhøj |
Dato : 21-02-06 23:01 |
|
Den Tue, 21 Feb 2006 20:17:27 +0100, skrev Kent Oldhøj :
> Stribetærte er ganske enkelt meget tynde lagkagebunde med ribsgelé
> imellem.
Jeg fandt faktisk en opskrift:
Pisk 5 æggehvider stive. Strø forsigtigt 250 gram sukker i og rør rundt.
Tilsæt 5 æggeblommer én ad gangen. Strø 125 gram kartoffelmel og 1 tsk
bagepulver i dejen og rør rundt. Tilsæt evt. 1 spsk koldt vand for at
gøre dejen mere lind.
Hæld dejen i 6 smurte lagkageforme og bag i 10 minutter ved 225 grader.
Læg de afkølede bunde sammen med 400 gram ribsgelé og pynt med glasur af
100 gram flormelis.
--
Kent Oldhøj
| |
TK (22-02-2006)
| Kommentar Fra : TK |
Dato : 22-02-06 09:51 |
|
"Kent Oldhøj" <oldhoj@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:m5mpd6eim6ti.dlg@oldhoj.dk...
> Den Tue, 21 Feb 2006 20:17:27 +0100, skrev Kent Oldhøj :
>
> Jeg fandt faktisk en opskrift:
>
> Pisk 5 æggehvider stive. Strø forsigtigt 250 gram sukker i og rør rundt.
> Tilsæt 5 æggeblommer én ad gangen. Strø 125 gram kartoffelmel og 1 tsk
> bagepulver i dejen og rør rundt. Tilsæt evt. 1 spsk koldt vand for at
> gøre dejen mere lind.
>
> Hæld dejen i 6 smurte lagkageforme og bag i 10 minutter ved 225 grader.
>
> Læg de afkølede bunde sammen med 400 gram ribsgelé og pynt med glasur af
> 100 gram flormelis.
Tak for opskriften. Så var det altså stribetærte, jeg fik engang i
slutningen af 70'erne. Jeg kunne huske, det var noget med mange lag og noget
rødt imellem, men ikke så meget andet. Den vil jeg forsøge mig ved ved
lejlighed.
TK
| |
Heidi, Miver og Mull~ (22-02-2006)
| Kommentar Fra : Heidi, Miver og Mull~ |
Dato : 22-02-06 21:38 |
| | |
|
|