|
| Påskeøl.. Fra : Martin Jørgensen |
Dato : 29-01-06 10:17 |
|
Hej.
Min makker og jeg skal snart til at brygge vores påskeøl
Det bliver en Bock, men vi er lidt tomme for ideer, hvad den skal smage af.
Jeg har kigget lidt i nogle kryddersnaps bøger for inspiration, men har ikke
lige fundet noget.
Det eneste vi har haft oppe at vende er hyldeblomst.
Ideer/foreslag modtages gerne
Hygge
MJ
| |
Thomas Widmann (29-01-2006)
| Kommentar Fra : Thomas Widmann |
Dato : 29-01-06 10:48 |
|
"Martin Jørgensen" <martinFJERNDETTE@heidiogmartin.dk> writes:
> Min makker og jeg skal snart til at brygge vores påskeøl
>
> Det bliver en Bock, men vi er lidt tomme for ideer, hvad den skal smage af.
>
> Jeg har kigget lidt i nogle kryddersnaps bøger for inspiration, men har ikke
> lige fundet noget.
>
> Det eneste vi har haft oppe at vende er hyldeblomst.
Hyldeblomst forbinder jeg med sommer, ikke med påske. Jeg er heller
ikke sikker på, hyldeblomst går specielt godt med æg og lam og den
slags. Jeg ville nok gå efter noget friskt og forårsagtigt. Hvad med
mælkebøtter, brændenælder eller rucola?
/Thomas
--
Thomas Widmann twid@bibulus.org http://www.twid.bibulus.org
Flat 0/1, 57 Rose Street, Garnethill, Glasgow G3 6SF, Scotland, EU
| |
Martin Jørgensen (29-01-2006)
| Kommentar Fra : Martin Jørgensen |
Dato : 29-01-06 12:58 |
|
"Thomas Widmann" <twid@bibulus.org> skrev i en meddelelse
news:m3slr7fjq7.fsf@alcedo.bibulus.org...
> "Martin Jørgensen" <martinFJERNDETTE@heidiogmartin.dk> writes:
>
>>> Hyldeblomst forbinder jeg med sommer, ikke med påske. Jeg er heller
> ikke sikker på, hyldeblomst går specielt godt med æg og lam og den
> slags. Jeg ville nok gå efter noget friskt og forårsagtigt. Hvad med
> mælkebøtter, brændenælder eller rucola?
>
> /Thomas
> --
> Thomas Widmann twid@bibulus.org http://www.twid.bibulus.org
> Flat 0/1, 57 Rose Street, Garnethill, Glasgow G3 6SF, Scotland, EU
Mælkebøtter havde jeg selv luret lidt på
Gik fra det igen, da den tilføjer bitterstoffer - så jeg er lidt nervøs for,
at den sammen med humlens bitterhed ville blive for bitter - men jeg cil da
lige overveje det igen.
Jeg gan jo vælge en humle med lav bitterhed.
Ellers er brændælder og rucola også lige blevet skrevet på listen over
mulige.
Hygge
MJ
| |
Thomas Widmann (29-01-2006)
| Kommentar Fra : Thomas Widmann |
Dato : 29-01-06 13:53 |
|
"Martin Jørgensen" <martinFJERNDETTE@heidiogmartin.dk> writes:
> "Thomas Widmann" <twid@bibulus.org> skrev i en meddelelse
> news:m3slr7fjq7.fsf@alcedo.bibulus.org...
>> "Martin Jørgensen" <martinFJERNDETTE@heidiogmartin.dk> writes:
>>
>>>> Hyldeblomst forbinder jeg med sommer, ikke med påske. Jeg er heller
>> ikke sikker på, hyldeblomst går specielt godt med æg og lam og den
>> slags. Jeg ville nok gå efter noget friskt og forårsagtigt. Hvad med
>> mælkebøtter, brændenælder eller rucola?
>
> Mælkebøtter havde jeg selv luret lidt på Gik fra det igen, da
> den tilføjer bitterstoffer - så jeg er lidt nervøs for, at den
> sammen med humlens bitterhed ville blive for bitter - men jeg cil da
> lige overveje det igen. Jeg gan jo vælge en humle med lav
> bitterhed.
Ja. Jeg har godt nok aldrig smagt en mælkebøtteøl før, så jeg kan
desværre ikke garantere, det vil lykkes.
> Ellers er brændælder og rucola også lige blevet skrevet på listen
> over mulige.
Ejheller her har jeg personlig erfaring.
/Thomas
--
Thomas Widmann twid@bibulus.org http://www.twid.bibulus.org
Flat 0/1, 57 Rose Street, Garnethill, Glasgow G3 6SF, Scotland, EU
| |
Ukendt (29-01-2006)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 29-01-06 10:51 |
|
On Sun, 29 Jan 2006 10:16:35 +0100, Martin Jørgensen wrote:
> Min makker og jeg skal snart til at brygge vores påskeøl
> Det bliver en Bock, men vi er lidt tomme for ideer, hvad den skal smage af.
>
> Jeg har kigget lidt i nogle kryddersnaps bøger for inspiration, men har ikke
> lige fundet noget.
>
> Det eneste vi har haft oppe at vende er hyldeblomst.
>
> Ideer/foreslag modtages gerne
Hyldeblomster bliver svære at skaffe på den årstid
Hvis I skal have lam til påske, hvad så med at gi' øllet en snert af
rosmarin og/eller timian?
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen
| |
Martin Jørgensen (29-01-2006)
| Kommentar Fra : Martin Jørgensen |
Dato : 29-01-06 12:58 |
|
"Kurt Hansen" <kurt-snabela-towle.dk> skrev i en meddelelse
news:qxuvuvk62hyt.1c2a5zysfor8f$.dlg@40tude.net...
> On Sun, 29 Jan 2006 10:16:35 +0100, Martin Jørgensen wrote:
>
> Hyldeblomster bliver svære at skaffe på den årstid
>
> Hvis I skal have lam til påske, hvad så med at gi' øllet en snert af
> rosmarin og/eller timian?
> --
> Venlig hilsen
> Kurt Hansen
Hmmm en dejlig krydret guldøl - ja hvorfor ikke
Er noteret
Hygge
MJ
| |
MLN (29-01-2006)
| Kommentar Fra : MLN |
Dato : 29-01-06 12:28 |
|
Hvad med anis ?? kan man ikke det ... jeg synes nogen af de mørke øl jeg har
smagt har haft en snert af lakrids smag.
Yours
Martin Lynge
| |
Martin Jørgensen (29-01-2006)
| Kommentar Fra : Martin Jørgensen |
Dato : 29-01-06 13:00 |
|
"MLN" <martin@SLETDETTEmln.dk> skrev i en meddelelse
news:dri8rt$1kl0$1@newsbin.cybercity.dk...
> Hvad med anis ?? kan man ikke det ... jeg synes nogen af de mørke øl jeg
> har smagt har haft en snert af lakrids smag.
>
> Yours
> Martin Lynge
Anis er helt klart en af mine favoritter.
Men foretrækker det i en belgisk ale
Er også lidt bange for, at den vil minde for meget om en juleøl.
Men jeg tager det med i mine overvejelser.
Hygge
MJ
| |
Margrete Johansen (29-01-2006)
| Kommentar Fra : Margrete Johansen |
Dato : 29-01-06 14:48 |
|
"Martin Jørgensen" <martinFJERNDETTE@heidiogmartin.dk> wrote in message
news:driao1$1lnm$1@newsbin.cybercity.dk...
>
> "MLN" <martin@SLETDETTEmln.dk> skrev i en meddelelse
> news:dri8rt$1kl0$1@newsbin.cybercity.dk...
>> Hvad med anis ?? kan man ikke det ... jeg synes nogen af de mørke øl jeg
>> har smagt har haft en snert af lakrids smag.
>>
>> Yours
>> Martin Lynge
>
> Anis er helt klart en af mine favoritter.
> Men foretrækker det i en belgisk ale
> Er også lidt bange for, at den vil minde for meget om en juleøl.
Hvis du er heldig, kan du måske finde nogle friske spirer af sødskærm, som
har en let anissmag og den er ihvertfald autentisk. Jeg kunne være
leveringsdygtig, lad os se når sneen smelter, hvad der gemmer sig i sorten
muld.
Margrete
| |
Martin Jørgensen (30-01-2006)
| Kommentar Fra : Martin Jørgensen |
Dato : 30-01-06 13:41 |
|
"Margrete Johansen" <mamajohsFJERN@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:43dcc730$0$110$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
>
> "Martin Jørgensen" <martinFJERNDETTE@heidiogmartin.dk> wrote in message
> news:driao1$1lnm$1@newsbin.cybercity.dk...
>>
> Hvis du er heldig, kan du måske finde nogle friske spirer af sødskærm, som
> har en let anissmag og den er ihvertfald autentisk. Jeg kunne være
> leveringsdygtig, lad os se når sneen smelter, hvad der gemmer sig i sorten
> muld.
>
> Margrete
Hmmm det var da en dejlig blomst - har lige læst lidt om den, og tror at jeg
vil bryge mig en ale med lidt af den i
Hygge
MJ
| |
Ukendt (29-01-2006)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 29-01-06 13:05 |
|
On Sun, 29 Jan 2006 12:27:53 +0100, MLN wrote:
> Hvad med anis ?? kan man ikke det ... jeg synes nogen af de mørke øl jeg har
> smagt har haft en snert af lakrids smag.
Anis har ikke noget med lakrids at gøre. Prøv at sutte et "Kongen af
Danmark"-bolche eller nip til en Pernod/Ouzo, så ved du hvordan anis
smager.
Fennikel (rod eller frø) kan iøvrigt udtrækkes i Brøndums til en udmærket
snaps. Smager lidt lige som anis.
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen
| |
Jens S. Rasmussen (29-01-2006)
| Kommentar Fra : Jens S. Rasmussen |
Dato : 29-01-06 15:54 |
|
Jeg har tænkt på noget saft fra ahorn eller birke træer.
(martins bryg makker
Jens
"Martin Jørgensen" <martinFJERNDETTE@heidiogmartin.dk> skrev i en meddelelse
news:dri15d$1as9$1@newsbin.cybercity.dk...
> Hej.
>
> Min makker og jeg skal snart til at brygge vores påskeøl
>
> Det bliver en Bock, men vi er lidt tomme for ideer, hvad den skal smage
> af.
>
> Jeg har kigget lidt i nogle kryddersnaps bøger for inspiration, men har
> ikke lige fundet noget.
>
> Det eneste vi har haft oppe at vende er hyldeblomst.
>
> Ideer/foreslag modtages gerne
>
> Hygge
> MJ
>
| |
|
|