|
| Et stjerneskud Fra : Max |
Dato : 17-01-06 22:45 |
|
Hej
Vi sad lige og talte om stjerneskud ved middagsbordet, og
kom til at tale om hvad der skulle være til sådan et, jeg mener
at der skal være 4 slags fisk, nemlig kogt (dampet) fisk, røget
fisk, stegt fisk og så rejerne. Derudover naturligvis salat, citron,
dressing, kaviar og dild. det hele på ristet brød.
Så er spørgsmålet, hvad forventer i at i får når
i bestiller et stjerneskud ?
Mvh Max
| |
Kent Oldhøj (17-01-2006)
| Kommentar Fra : Kent Oldhøj |
Dato : 17-01-06 23:34 |
|
Den Tue, 17 Jan 2006 22:44:41 +0100, skrev Max :
> Så er spørgsmålet, hvad forventer i at i får når
> i bestiller et stjerneskud ?
Stjerneskud er en af de ting jeg helst ikke bestiller(det er så let at
ødelægge) og sjældent gider lave selv.
Men jeg ville forvente der var dampet og stegt rødspætte, røget laks,
rejer og kaviar i en eller anden afskygning, anrettet på ristet brød.
Det hele pyntet med friske hvide slikasparges, tomat og citron og
serveret med en hvid og en rød dressing/sauce til.
--
Kent Oldhøj
| |
Max (17-01-2006)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 17-01-06 23:57 |
|
Hej Kent
> Men jeg ville forvente der var dampet og stegt rødspætte, røget laks,
> rejer og kaviar i en eller anden afskygning, anrettet på ristet brød.
>
> Det hele pyntet med friske hvide slikasparges, tomat og citron og
> serveret med en hvid og en rød dressing/sauce til.
Ligner det jeg også ville forvente.
Mvh Max
| |
Max (17-01-2006)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 17-01-06 23:57 |
|
Hej Kent
> Men jeg ville forvente der var dampet og stegt rødspætte, røget laks,
> rejer og kaviar i en eller anden afskygning, anrettet på ristet brød.
>
> Det hele pyntet med friske hvide slikasparges, tomat og citron og
> serveret med en hvid og en rød dressing/sauce til.
Ligner det jeg også ville forvente.
Mvh Max
| |
Lapzig (17-01-2006)
| Kommentar Fra : Lapzig |
Dato : 17-01-06 23:46 |
|
"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote in message
news:43cd63c1$0$84032$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Vi sad lige og talte om stjerneskud ved middagsbordet, og
> kom til at tale om hvad der skulle være til sådan et, jeg mener
> at der skal være 4 slags fisk, nemlig kogt (dampet) fisk, røget
> fisk, stegt fisk og så rejerne. Derudover naturligvis salat, citron,
> dressing, kaviar og dild. det hele på ristet brød.
>
> Så er spørgsmålet, hvad forventer i at i får når
> i bestiller et stjerneskud ?
Jeg vil umiddelbart forvente kogt og stegt rødspætte, rejer, kaviar, salat,
citron, asparges, dild og dressing på letristet brød.
Desværre er det vist normen rundt omkring at servere det med 2 stk.
friturestegte fiskefiletter.
| |
Lapzig (17-01-2006)
| Kommentar Fra : Lapzig |
Dato : 17-01-06 23:46 |
|
"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote in message
news:43cd63c1$0$84032$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Vi sad lige og talte om stjerneskud ved middagsbordet, og
> kom til at tale om hvad der skulle være til sådan et, jeg mener
> at der skal være 4 slags fisk, nemlig kogt (dampet) fisk, røget
> fisk, stegt fisk og så rejerne. Derudover naturligvis salat, citron,
> dressing, kaviar og dild. det hele på ristet brød.
>
> Så er spørgsmålet, hvad forventer i at i får når
> i bestiller et stjerneskud ?
Jeg vil umiddelbart forvente kogt og stegt rødspætte, rejer, kaviar, salat,
citron, asparges, dild og dressing på letristet brød.
Desværre er det vist normen rundt omkring at servere det med 2 stk.
friturestegte fiskefiletter.
| |
Max (17-01-2006)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 17-01-06 23:57 |
|
Hej Lapzig
> Jeg vil umiddelbart forvente kogt og stegt rødspætte, rejer, kaviar,
> salat, citron, asparges, dild og dressing på letristet brød.
Ingen røget fisk ?
> Desværre er det vist normen rundt omkring at servere det med 2 stk.
> friturestegte fiskefiletter.
Ja, rigtige stegte panerede fiskefileer er en sjældenhed.
Mvh Max
| |
Inger Pedersen (18-01-2006)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 18-01-06 02:35 |
|
"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
> Ingen røget fisk ?
Det har jeg aldrig fået, og umiddelbart synes jeg, det lyder som
smagsforvirring; der er efter min mening alt rigeligt i forvejen.
Hilsen Inger
| |
Inger Pedersen (18-01-2006)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 18-01-06 02:35 |
|
"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
> Ingen røget fisk ?
Det har jeg aldrig fået, og umiddelbart synes jeg, det lyder som
smagsforvirring; der er efter min mening alt rigeligt i forvejen.
Hilsen Inger
| |
Mus (18-01-2006)
| Kommentar Fra : Mus |
Dato : 18-01-06 09:39 |
|
"Inger Pedersen" <inger_mpFJERNDETTE@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:43cd9b4c$0$15788$14726298@news.sunsite.dk...
>
> "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
>
> > Ingen røget fisk ?
>
> Det har jeg aldrig fået, og umiddelbart synes jeg, det lyder som
> smagsforvirring; der er efter min mening alt rigeligt i forvejen.
>
> Hilsen Inger
>
Det samme her. Kan ikke lige forsetille mig det skulle smage godt sammen.
LN
| |
Kent Oldhøj (18-01-2006)
| Kommentar Fra : Kent Oldhøj |
Dato : 18-01-06 12:07 |
|
Den Wed, 18 Jan 2006 02:35:11 +0100, skrev Inger Pedersen :
> Det har jeg aldrig fået, og umiddelbart synes jeg, det lyder som
> smagsforvirring; der er efter min mening alt rigeligt i forvejen.
"Stjerneskud" er en fiskesymfoni. Oprindeligt skulle den vist være
anrettet som en slags canapeer med forskellige fisk, men er så endt med
det vi idag kender som et stykke smørrebrød. Selv holder jeg nu fast ved
den oprindelige tanke og deler det ristede brød i fire trekanter og
anretter de 4 slags fisk herpå og bruger lakserogn som en del af pynten.
--
Kent Oldhøj
| |
Kent Oldhøj (18-01-2006)
| Kommentar Fra : Kent Oldhøj |
Dato : 18-01-06 12:07 |
|
Den Wed, 18 Jan 2006 02:35:11 +0100, skrev Inger Pedersen :
> Det har jeg aldrig fået, og umiddelbart synes jeg, det lyder som
> smagsforvirring; der er efter min mening alt rigeligt i forvejen.
"Stjerneskud" er en fiskesymfoni. Oprindeligt skulle den vist være
anrettet som en slags canapeer med forskellige fisk, men er så endt med
det vi idag kender som et stykke smørrebrød. Selv holder jeg nu fast ved
den oprindelige tanke og deler det ristede brød i fire trekanter og
anretter de 4 slags fisk herpå og bruger lakserogn som en del af pynten.
--
Kent Oldhøj
| |
Kim Schulz (18-01-2006)
| Kommentar Fra : Kim Schulz |
Dato : 18-01-06 09:07 |
|
On Wed, 18 Jan 2006 09:38:59 +0100
"Mus" <Bastian@sol.dk> wrote:
> Det samme her. Kan ikke lige forsetille mig det skulle smage godt
> sammen.
Hvorfor dog ik? det smager faktisk rigtigt godt. Det skal selvfølgelig
være røget laks eller tilsvarende.
| |
Kim Schulz (18-01-2006)
| Kommentar Fra : Kim Schulz |
Dato : 18-01-06 15:05 |
|
On Wed, 18 Jan 2006 15:31:24 +0100
"Mus" <Bastian@sol.dk> wrote:
> smagsforvirring. For kraftigt i smagen til resten af fiskene. Passer
> ikke med den røde dressing etc.
tjaa måske, men hvad så med kaviar+paneret fiskefilet? For mig at se er
det lige så meget smagsforvirring. Forøvrigt er den varmrøgede laks
sjældent så kraftig i smagen at det vil overdøve det andet.
| |
Lars Holst (18-01-2006)
| Kommentar Fra : Lars Holst |
Dato : 18-01-06 22:10 |
|
"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> said in news:43cd63c1$0$84032
$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk:
> Hej
>
> Vi sad lige og talte om stjerneskud ved middagsbordet, og
> kom til at tale om hvad der skulle være til sådan et, jeg mener
> at der skal være 4 slags fisk, nemlig kogt (dampet) fisk, røget
> fisk, stegt fisk og så rejerne. Derudover naturligvis salat, citron,
> dressing, kaviar og dild. det hele på ristet brød.
>
> Så er spørgsmålet, hvad forventer i at i får når
> i bestiller et stjerneskud ?
>
> Mvh Max
>
>
>
Efter overlevering fra mine forfædre som altid har drevet kroer rundt om i
landet er Stjerneskud et tørristet og et smørristet stykke hvedemelsbrød
evt. pyntet med et salatblad på hver og med en hvidvinsdampet rødspætte på
det tørre brød og en paneret stegt rødspætte på det "våde" brød.
Ovenpå disse fisk pyntes med rejer, hummerhaler, stenbidderrogn (eller
størrogn/beluga hvis du er rig), slikasparges, citronskiver, dild,
fiskemayonnaise.
--
Lars Holst
| |
Lars Holst (18-01-2006)
| Kommentar Fra : Lars Holst |
Dato : 18-01-06 22:10 |
|
"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> said in news:43cd63c1$0$84032
$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk:
> Hej
>
> Vi sad lige og talte om stjerneskud ved middagsbordet, og
> kom til at tale om hvad der skulle være til sådan et, jeg mener
> at der skal være 4 slags fisk, nemlig kogt (dampet) fisk, røget
> fisk, stegt fisk og så rejerne. Derudover naturligvis salat, citron,
> dressing, kaviar og dild. det hele på ristet brød.
>
> Så er spørgsmålet, hvad forventer i at i får når
> i bestiller et stjerneskud ?
>
> Mvh Max
>
>
>
Efter overlevering fra mine forfædre som altid har drevet kroer rundt om i
landet er Stjerneskud et tørristet og et smørristet stykke hvedemelsbrød
evt. pyntet med et salatblad på hver og med en hvidvinsdampet rødspætte på
det tørre brød og en paneret stegt rødspætte på det "våde" brød.
Ovenpå disse fisk pyntes med rejer, hummerhaler, stenbidderrogn (eller
størrogn/beluga hvis du er rig), slikasparges, citronskiver, dild,
fiskemayonnaise.
--
Lars Holst
| |
Pia Lihme Petersen (20-01-2006)
| Kommentar Fra : Pia Lihme Petersen |
Dato : 20-01-06 10:49 |
|
Hej
Har siddet og kigget på folks "forhold" til stjerneskud, og undrer mig over,
at ingen har nævnt hollandaise-sovs, som i mit barndomshjem altid har været
en fast bestanddel ? Til gengæld har jeg aldrig hørt om røget fisk .... ? En
paneret, en dampet og så rejer .. og salatblade og kaviar til pynt .. og
altså så hollandaise .. ?
Mvh Pia
--
"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:43cd63c1$0$84032$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej
>
> Vi sad lige og talte om stjerneskud ved middagsbordet, og
> kom til at tale om hvad der skulle være til sådan et, jeg mener
> at der skal være 4 slags fisk, nemlig kogt (dampet) fisk, røget
> fisk, stegt fisk og så rejerne. Derudover naturligvis salat, citron,
> dressing, kaviar og dild. det hele på ristet brød.
>
> Så er spørgsmålet, hvad forventer i at i får når
> i bestiller et stjerneskud ?
>
> Mvh Max
>
>
>
| |
Mus (20-01-2006)
| Kommentar Fra : Mus |
Dato : 20-01-06 12:11 |
|
"Pia Lihme Petersen" <PiaFJERN@lihme.com> skrev i en meddelelse
news:43d0b1fd$0$2489$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> Hej
>
> Har siddet og kigget på folks "forhold" til stjerneskud, og undrer mig
over,
> at ingen har nævnt hollandaise-sovs, som i mit barndomshjem altid har
været
> en fast bestanddel ? Til gengæld har jeg aldrig hørt om røget fisk .... ?
En
> paneret, en dampet og så rejer .. og salatblade og kaviar til pynt .. og
> altså så hollandaise .. ?
>
> Mvh Pia
>
Hej Pia
Først vil jeg sige at du skal skrive under det du citerer. Det gør det bla.
lettere at læse.
Den med Hollandaise er godt nok også ny for mig. Kan egentlig godt
forestille mig det vil smage godt, men så er det ikke rigtigt stjerneskud
mere synes jeg
Måske noget din mor camouflerede fiskesmagen for jer børn med den sovs he
he. Det var i hvert fald noget min mor kunne have fundet på til os
fiskekræsne børn
LN
| |
karsten (30-01-2006)
| Kommentar Fra : karsten |
Dato : 30-01-06 11:48 |
|
Her er klassikeren:
Stjerneskud
Ingredienser: 40 stk rødspættefilet'er
Rød dressing:
(20 pers.) 20 skiver franskbrød
300 g Mayonaise
300 g smør
5 dl. Creme fraiche
20 stk salatblade
10 g Paprika, Edelsüss
500 g champignon
2-4 spsk. Tomatkonsentrat
400 g rejer
ca. 1 spsk. citronsaft
175 g asparges
2 spsk. asparges vand
2 fed hvidløg
10 skiver røget laks
100 g sort kaviar
Sauce Hollandaise:
1 stk agurk
10 stk æggeblommer
2 stk citron
1600 g magarine
2 stk tomat
1 dl. eddike og/eller hvidvin
6 stilke frisk dild
1 dl. vand
salt og peber
lidt citronsaft
Til panering: mel, æg og
rasp.
_______________________________________________________________________________
Fremgangsmåde:
1. Den røde dressing røres sammen, først udrøres paprika i asparges vandet,
dernæst røres de
øvrige ingredienser i. Hvidløget hakkes eller presses og tilsættes.
Smages til med salt og peber.
2. Margarinen smeltes til afklaret margarine. Eddike og vand koges igennem i
en stålgryde.
Æggeblommerne tilsættes og der piskes / legere til en creme konsistens
over svag varme evt. i
vandbad. Den nedkølede og afklarede margarine tilsættes lidt efter lidt
under piskning. Saucen
holdes varm over vandbad. Temperaturen må ikke overskride 70C eller 50C
nedad.
3. Fiskefilet'erne renses og halvdelen af disse vendes i mel, æg og rasp.
4. Champignon renses, skæres i skiver og steges på varm pande, krydres med
salt.
5. Franskbrødsskiverne vendes kort på panden i ca. 75 g smeltet smør (evt.
af 2 gange), lægges op
på en frokost tallerken og et salatblad lægges på.
6. Den hvide fiskefilet dampes i vand eller vin. Den panerede steges i
resten af smørret. En af hver
fiskefilet lægges nu på franskbrødet med salatblad.
7. Den hvide maskeres med sauce hollandaise, og den stegte maskeres med rød
dressing.
8. Ovenpå anrettes nu: Champignon, aspargessnitter, rejer og der pyntes af
med: Agurk- og
citronspringer, et kræmmerhus af ½ skive røget laks med kaviar fyldt i.
Til sidst pyntes med en
tomatbåd skåret i vifte og en dusk frisk dild.
"Pia Lihme Petersen" <PiaFJERN@lihme.com> skrev i en meddelelse
news:43d0b1fd$0$2489$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> Hej
>
> Har siddet og kigget på folks "forhold" til stjerneskud, og undrer mig
> over, at ingen har nævnt hollandaise-sovs, som i mit barndomshjem altid
> har været en fast bestanddel ? Til gengæld har jeg aldrig hørt om røget
> fisk .... ? En paneret, en dampet og så rejer .. og salatblade og kaviar
> til pynt .. og altså så hollandaise .. ?
>
> Mvh Pia
>
> --
>
>
> "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
> news:43cd63c1$0$84032$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>> Hej
>>
>> Vi sad lige og talte om stjerneskud ved middagsbordet, og
>> kom til at tale om hvad der skulle være til sådan et, jeg mener
>> at der skal være 4 slags fisk, nemlig kogt (dampet) fisk, røget
>> fisk, stegt fisk og så rejerne. Derudover naturligvis salat, citron,
>> dressing, kaviar og dild. det hele på ristet brød.
>>
>> Så er spørgsmålet, hvad forventer i at i får når
>> i bestiller et stjerneskud ?
>>
>> Mvh Max
>>
>>
>>
>
>
| |
|
|