pia wrote:
> Hej
>
> Er der nogen der har opskrifter med pastinak? evt noget i ovnen!
>
> På forhånd tak
>
> Mvh Pia
>
>
Denne opskrift giver en slags pie med rodfrugter i. Den smager rigtig
godt. Her i huset bruge vi en blanding af gulerødder, pastinak og
selleri, men andre rodfrugter kan anvendes. Egner sig godt som
vegetarret, men kan også serveres med lidt kød til.
Rikke Mors
Skjulte rodfrugter
Ovnen tændes på 200 grader.
Dejlåg:
Ingredienser:
50 g koldt smør
100 g hvedemel
100 g revet ost
½ tsk salt
1-2 spsk vand
Fremgangsmåde:
1. Smør og mel smuldres sammen.
2. Ost og salt tilsættes.
3. Dejen samles med vandet.
4. Dejen rulles ud til en cirkel på ca. 25 cm i diameter på et
meldrysset bord.
Fyld:
Ingredienser:
400 g rodfrugter fx:
175 g gulerødder
125 g pastinak
100 g selleri
1 stort løg
25 g smør
2 tsk timian
3 spsk hvedemel
3 dl mælk
peber
Fremgangsmåde:
1. Rodfrugterne skrælles og rives groft.
2. Løget hakkes.
3. Smørret smeltes ved middel varme.
4. Alle grønsagerne hældes i og svitses.
5. Timian drysses over.
6. Melet drysses over når grønsagerne er blevet bløde.
7. Tilsæt mælken.
8. Koges i ca. 5 min. og smages til med salt og peber. Rør rundt mens
det koger.
9. Grønsagsstuvningen hældes i en tærteform og dejlåget lægges over.
10. Tærten bages i ca. 30 min.