|
| kålrabi Fra : Mus |
Dato : 16-01-06 18:50 |
|
Jeg faldt i weekenden over kålrabi. Det måtte jeg straks købe. Minder fra
barndomstiden.
Men det noget af en roe jeg der har fået købt mig.
I dag skal vi have Kålrabimos med boef stroganoff. Og en anden dag skal vi
have noget med stuvet kålrabi. Men kan se der vil være meget til overs.
Er der nogen her der har nogle gode ideer hvad der ellers kan laves med
kålrabi?
LN
| |
Inger Pedersen (16-01-2006)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 16-01-06 18:29 |
|
"Mus" <Bastian@sol.dk> skrev i en meddelelse
news:43cbd2d5$0$2511$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Jeg faldt i weekenden over kålrabi. Det måtte jeg straks købe. Minder fra
> barndomstiden.
>
> Men det noget af en roe jeg der har fået købt mig.
>
> I dag skal vi have Kålrabimos med boef stroganoff. Og en anden dag skal vi
> have noget med stuvet kålrabi. Men kan se der vil være meget til overs.
>
> Er der nogen her der har nogle gode ideer hvad der ellers kan laves med
> kålrabi?
Hehe - jeg troede sørme ikke, de kunne købes i dagens Danmark.
Hvor er du faldet over sådan en svend?
De kan blandes i kartoffelmos, serveres stuvet, og de kan bruges i tern i
diverse grønsagssupper.
Og så til kuriositeterne i mine gamle kogebøger fra 30'erne og 40'erne: :
Kålrabi kan letkoges og brunes lige som brunekartofler, "botfeldtske
kålrabi". Smagen tør jeg ikke gisne om
Og næsten mere spøjst: De kan skæres i lange strimler, bundtes og koges i
saltvand som asparges - og serveres "a la pompadour" med hollandaisesovs og
evt. trøfler!
Jeg venter spændt på en beskrivelse.
Hilsen Inger
| |
Peter Westh (16-01-2006)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 16-01-06 19:26 |
|
"Inger Pedersen" <inger_mpFJERNDETTE@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:43cbd7ce$0$15792$14726298@news.sunsite.dk...
> Og så til kuriositeterne i mine gamle kogebøger fra 30'erne og 40'erne: :
> Kålrabi kan letkoges og brunes lige som brunekartofler, "botfeldtske
> kålrabi". Smagen tør jeg ikke gisne om
Det kan jeg godt anbefale. Opskriften findes faktisk også i Larousse
Gastronomique, så den har anerne i orden. Brug gerne honning eller
ahornsirup.
Ellers holder jeg af at skære den i strimler som pommes frites sammen med
gulerod, selleri, og løg, vende det i et fad med olivenolie (eller
andefedt!), balsamicoeddike, salt, peber, timian og laurbær og bage det hele
ved ca 200c i 1-halvanden time. Godt tilbehør til en steg stegt ved siden
af.
MVH
Peter
| |
Peter Westh (16-01-2006)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 16-01-06 19:26 |
|
"Inger Pedersen" <inger_mpFJERNDETTE@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:43cbd7ce$0$15792$14726298@news.sunsite.dk...
> Og så til kuriositeterne i mine gamle kogebøger fra 30'erne og 40'erne: :
> Kålrabi kan letkoges og brunes lige som brunekartofler, "botfeldtske
> kålrabi". Smagen tør jeg ikke gisne om
Det kan jeg godt anbefale. Opskriften findes faktisk også i Larousse
Gastronomique, så den har anerne i orden. Brug gerne honning eller
ahornsirup.
Ellers holder jeg af at skære den i strimler som pommes frites sammen med
gulerod, selleri, og løg, vende det i et fad med olivenolie (eller
andefedt!), balsamicoeddike, salt, peber, timian og laurbær og bage det hele
ved ca 200c i 1-halvanden time. Godt tilbehør til en steg stegt ved siden
af.
MVH
Peter
| |
Mus (16-01-2006)
| Kommentar Fra : Mus |
Dato : 16-01-06 22:27 |
|
>
> Ellers holder jeg af at skære den i strimler som pommes frites sammen med
> gulerod, selleri, og løg, vende det i et fad med olivenolie (eller
> andefedt!), balsamicoeddike, salt, peber, timian og laurbær og bage det
hele
> ved ca 200c i 1-halvanden time. Godt tilbehør til en steg stegt ved siden
> af.
>
> MVH
>
> Peter
>
Uhm det lyder lækkert. Det tror jeg skal prøves. Lige bortset fra sellerien
Tak
LN
| |
Max (16-01-2006)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 16-01-06 19:42 |
|
Hej Inger
> Hehe - jeg troede sørme ikke, de kunne købes i dagens Danmark.
> Hvor er du faldet over sådan en svend?
Så svære kan de nu ikke være at finde, jeg har da set dem
på grønsagshylderne i Bilka.
Mvh Max
| |
Inger Pedersen (16-01-2006)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 16-01-06 19:41 |
|
"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
>
> Så svære kan de nu ikke være at finde, jeg har da set dem
> på grønsagshylderne i Bilka.
ok - så må jeg derind en dag.
Hilsen Inger
| |
Mus (16-01-2006)
| Kommentar Fra : Mus |
Dato : 16-01-06 22:24 |
|
"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:43cbe781$0$84016$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej Inger
>
> > Hehe - jeg troede sørme ikke, de kunne købes i dagens Danmark.
> > Hvor er du faldet over sådan en svend?
>
> Så svære kan de nu ikke være at finde, jeg har da set dem
> på grønsagshylderne i Bilka.
>
> Mvh Max
>
Nu er jeg ikke i Bilka så ofte igen, men hver gang jeg har været der de
sidste pår år har jeg kigget efter den. Hmm.. man kan jo håbe den bliver
mere populær og deraf ses mere på hylderne. Jeg synes i hvert fald den
smager dejligt. Men hold op en fætter jeg fik købt. Den er på størrelse med
et hvidkålshoved.
LN
| |
Mus (16-01-2006)
| Kommentar Fra : Mus |
Dato : 16-01-06 22:24 |
|
"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:43cbe781$0$84016$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej Inger
>
> > Hehe - jeg troede sørme ikke, de kunne købes i dagens Danmark.
> > Hvor er du faldet over sådan en svend?
>
> Så svære kan de nu ikke være at finde, jeg har da set dem
> på grønsagshylderne i Bilka.
>
> Mvh Max
>
Nu er jeg ikke i Bilka så ofte igen, men hver gang jeg har været der de
sidste pår år har jeg kigget efter den. Hmm.. man kan jo håbe den bliver
mere populær og deraf ses mere på hylderne. Jeg synes i hvert fald den
smager dejligt. Men hold op en fætter jeg fik købt. Den er på størrelse med
et hvidkålshoved.
LN
| |
Eivind (16-01-2006)
| Kommentar Fra : Eivind |
Dato : 16-01-06 21:57 |
|
>Nu er jeg ikke i Bilka så ofte igen, men hver gang jeg har været der de
>sidste pår år har jeg kigget efter den. Hmm.. man kan jo håbe den bliver
>mere populær og deraf ses mere på hylderne. Jeg synes i hvert fald den
>smager dejligt. Men hold op en fætter jeg fik købt. Den er på størrelse med
>et hvidkålshoved
Der er en del indvandrer-grønthandlere i hovedstaden der har kålrabi.
| |
Mus (16-01-2006)
| Kommentar Fra : Mus |
Dato : 16-01-06 23:20 |
|
"Eivind" <vakseviggoNO@SPAMvip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
news:l32os1ttmvcekp1hm3hjk4ok5f0u4m8ju2@4ax.com...
> >Nu er jeg ikke i Bilka så ofte igen, men hver gang jeg har været der de
> >sidste pår år har jeg kigget efter den. Hmm.. man kan jo håbe den bliver
> >mere populær og deraf ses mere på hylderne. Jeg synes i hvert fald den
> >smager dejligt. Men hold op en fætter jeg fik købt. Den er på størrelse
med
> >et hvidkålshoved
>
> Der er en del indvandrer-grønthandlere i hovedstaden der har kålrabi.
Og hvad skal man så bruge det til
LN
| |
Henrik (17-01-2006)
| Kommentar Fra : Henrik |
Dato : 17-01-06 19:30 |
|
"Max" skrev i en meddelelse
> Så svære kan de nu ikke være at finde, jeg har da set dem
> på grønsagshylderne i Bilka.
>
Mini Bilka (Føjtex) har dem også på hylderne.
| |
Mus (16-01-2006)
| Kommentar Fra : Mus |
Dato : 16-01-06 22:22 |
|
>
> Hehe - jeg troede sørme ikke, de kunne købes i dagens Danmark.
> Hvor er du faldet over sådan en svend?
Ja jeg har gået og kigget efter den de sidste par år og det er sørme også
første gang jeg er stødt på den. Købte den i det Sønderjyske hvor der er en
stor hal med en masse økologiske grønt/frugt/ost/kød etc
Og det mest vilde 5 kr kostede den. Jeg ved det altid har været billig
spise, men når nu det er en kål man ikke så ofte ser så troede jeg den var
lidt dyrere.
>
> Og så til kuriositeterne i mine gamle kogebøger fra 30'erne og 40'erne: :
> Kålrabi kan letkoges og brunes lige som brunekartofler, "botfeldtske
> kålrabi". Smagen tør jeg ikke gisne om
Lyder spændene
LN
| |
Mus (16-01-2006)
| Kommentar Fra : Mus |
Dato : 16-01-06 22:22 |
|
>
> Hehe - jeg troede sørme ikke, de kunne købes i dagens Danmark.
> Hvor er du faldet over sådan en svend?
Ja jeg har gået og kigget efter den de sidste par år og det er sørme også
første gang jeg er stødt på den. Købte den i det Sønderjyske hvor der er en
stor hal med en masse økologiske grønt/frugt/ost/kød etc
Og det mest vilde 5 kr kostede den. Jeg ved det altid har været billig
spise, men når nu det er en kål man ikke så ofte ser så troede jeg den var
lidt dyrere.
>
> Og så til kuriositeterne i mine gamle kogebøger fra 30'erne og 40'erne: :
> Kålrabi kan letkoges og brunes lige som brunekartofler, "botfeldtske
> kålrabi". Smagen tør jeg ikke gisne om
Lyder spændene
LN
| |
Max (16-01-2006)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 16-01-06 21:48 |
|
Hej
> Og det mest vilde 5 kr kostede den. Jeg ved det altid har været billig
> spise, men når nu det er en kål man ikke så ofte ser så troede jeg
> den var lidt dyrere.
Du skal jo påtænke at det er kreaturfoder og dem giver man ikke dyr mad.
Mvh Max
| |
Steen Jakobsen (19-01-2006)
| Kommentar Fra : Steen Jakobsen |
Dato : 19-01-06 17:39 |
|
"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:43cc04f4$0$84030$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej
>
> > Og det mest vilde 5 kr kostede den. Jeg ved det altid har været billig
> > spise, men når nu det er en kål man ikke så ofte ser så troede jeg
> > den var lidt dyrere.
>
> Du skal jo påtænke at det er kreaturfoder og dem giver man ikke dyr mad.
Nej, dem giver man dyremad
Steen.
| |
Erling Hansen (16-01-2006)
| Kommentar Fra : Erling Hansen |
Dato : 16-01-06 18:59 |
|
Mus <Bastian@sol.dk> wrote:
> Jeg faldt i weekenden over kålrabi. Det måtte jeg straks købe. Minder fra
> barndomstiden.
>
> Men det noget af en roe jeg der har fået købt mig.
>
> I dag skal vi have Kålrabimos med boef stroganoff. Og en anden dag skal vi
> have noget med stuvet kålrabi. Men kan se der vil være meget til overs.
>
> Er der nogen her der har nogle gode ideer hvad der ellers kan laves med
> kålrabi?
>
> LN
Prøv om du kan finde en norsk kogebog .... de spiser kålrabi til
hverdag. God fornøjelse!
Mvh
Erling
| |
Astrid Lund (16-01-2006)
| Kommentar Fra : Astrid Lund |
Dato : 16-01-06 19:40 |
|
On Mon, 16 Jan 2006 18:59:24 +0100, email@domain.com (Erling Hansen)
wrote:
>Prøv om du kan finde en norsk kogebog .... de spiser kålrabi til
>hverdag. God fornøjelse!
Prøv www.google.no - husk å søke på både kålrabi og kålrot, da roten
går under begge navn i Norge.
--
Astrid
| |
Mus (16-01-2006)
| Kommentar Fra : Mus |
Dato : 16-01-06 22:28 |
|
"Astrid Lund" <Astrid@hjemme.net> skrev i en meddelelse
news:j2qns1tttpimfhtghj5m6fmckusap85ten@4ax.com...
> On Mon, 16 Jan 2006 18:59:24 +0100, email@domain.com (Erling Hansen)
> wrote:
>
> >Prøv om du kan finde en norsk kogebog .... de spiser kålrabi til
> >hverdag. God fornøjelse!
>
> Prøv www.google.no - husk å søke på både kålrabi og kålrot, da roten
> går under begge navn i Norge.
>
> --
> Astrid
Tak begge to
LN
| |
Mus (16-01-2006)
| Kommentar Fra : Mus |
Dato : 16-01-06 22:28 |
|
"Astrid Lund" <Astrid@hjemme.net> skrev i en meddelelse
news:j2qns1tttpimfhtghj5m6fmckusap85ten@4ax.com...
> On Mon, 16 Jan 2006 18:59:24 +0100, email@domain.com (Erling Hansen)
> wrote:
>
> >Prøv om du kan finde en norsk kogebog .... de spiser kålrabi til
> >hverdag. God fornøjelse!
>
> Prøv www.google.no - husk å søke på både kålrabi og kålrot, da roten
> går under begge navn i Norge.
>
> --
> Astrid
Tak begge to
LN
| |
Andreas M. Hansen (16-01-2006)
| Kommentar Fra : Andreas M. Hansen |
Dato : 16-01-06 22:05 |
|
> Er der nogen her der har nogle gode ideer hvad der ellers kan laves med
> kålrabi?
>
Jeg har boet et par år i Finland, hvor "Lanttulaatikko" er et must på et
hvert julebord - det smager himmelsk (Lanttu = Kålrabi - laatikko er en
slags ovnret - nærmest en slags gratin)
Jeg har fundet en svensksproget opskrift til dig - da jeg formoder at du
sikkert ikke er så velbevandret på finsk...
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=327409&receptname=Finsk+k%E5lrotsl%E5da
Om den er lige så god som den min finske kone laver skal jeg dog ikke kunne
sige.
mvh
Andreas M. Hansen
| |
Andreas M. Hansen (16-01-2006)
| Kommentar Fra : Andreas M. Hansen |
Dato : 16-01-06 22:05 |
|
> Er der nogen her der har nogle gode ideer hvad der ellers kan laves med
> kålrabi?
>
Jeg har boet et par år i Finland, hvor "Lanttulaatikko" er et must på et
hvert julebord - det smager himmelsk (Lanttu = Kålrabi - laatikko er en
slags ovnret - nærmest en slags gratin)
Jeg har fundet en svensksproget opskrift til dig - da jeg formoder at du
sikkert ikke er så velbevandret på finsk...
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=327409&receptname=Finsk+k%E5lrotsl%E5da
Om den er lige så god som den min finske kone laver skal jeg dog ikke kunne
sige.
mvh
Andreas M. Hansen
| |
Astrid Lund (16-01-2006)
| Kommentar Fra : Astrid Lund |
Dato : 16-01-06 22:30 |
|
On Mon, 16 Jan 2006 22:04:33 +0100, "Andreas M. Hansen"
<nokke99@hotmail.com> wrote:
>Jeg har boet et par år i Finland, hvor "Lanttulaatikko" er et must på et
>hvert julebord - det smager himmelsk (Lanttu = Kålrabi - laatikko er en
>slags ovnret - nærmest en slags gratin)
>Jeg har fundet en svensksproget opskrift til dig - da jeg formoder at du
>sikkert ikke er så velbevandret på finsk...
>
> http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=327409&receptname=Finsk+k%E5lrotsl%E5da
>
>Om den er lige så god som den min finske kone laver skal jeg dog ikke kunne
>sige.
Har ikke _hun_ en oppskrift, da? Jeg blir jammenmeg nysgjerrig her
--
Astrid
| |
Andreas M. Hansen (17-01-2006)
| Kommentar Fra : Andreas M. Hansen |
Dato : 17-01-06 19:44 |
|
> Har ikke _hun_ en oppskrift, da? Jeg blir jammenmeg nysgjerrig her
>
Jamen her kommer den så:
1½ kg kålrabi
2 dl mælk
2 dl fløde
2 dl rasp
1 dl lys sirup
1 æg
1 teske ingefær
½ teske hvid peber
½ teske muskatnød
1 teske salt
Skorpe: Rasp + smørklatter (bruger vi ikke)
Kålrabi skrælles, skæres i tern og koges møre i let saltet vand - efter
kogning gemmes kogevandet.
De kogte kålrabi moses.
Raspen blødes op i mælk + fløde, og blandes med sirup og det letpiskede æg
og krydderierne - det hele blandes med kålrabimosen. Der tilsættes så meget
af kogevandet, at det får en løs grødagtig konsistens.
Blandingen fyldes i en smurt form, overfladen kan evt. dekoreres med en
gaffel. For at få en fin skorpe, strøs der rasp på, og evt. et par
smørklatter.
Bages ca. 2 timer ved 175 grader i ovnen.
mvh
Andreas M. Hansen
| |
Astrid Lund (24-01-2006)
| Kommentar Fra : Astrid Lund |
Dato : 24-01-06 03:09 |
|
On Tue, 17 Jan 2006 19:44:03 +0100, "Andreas M. Hansen"
<nokke99@hotmail.com> wrote:
Snippet oppskrift
Tusen takk! Det var en fin vri på Nordens c-vitamin, som
kålrabi/kålrot blir kalt. Men _må_ man bruke sirup? Eventuelt, hva går
man glipp av mht smaken? Jeg bruker ikke sirup til noe vanligvis, og
har det derfor ikke i hus. Men jeg har honning, og har brukt det med
hell på panerte svinekoteletter med sennep
--
Astrid
| |
Mus (16-01-2006)
| Kommentar Fra : Mus |
Dato : 16-01-06 23:24 |
|
"Andreas M. Hansen" <nokke99@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:43cc0a61$0$84038$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> > Er der nogen her der har nogle gode ideer hvad der ellers kan laves med
> > kålrabi?
> >
>
> Jeg har boet et par år i Finland, hvor "Lanttulaatikko" er et must på et
> hvert julebord - det smager himmelsk (Lanttu = Kålrabi - laatikko er en
> slags ovnret - nærmest en slags gratin)
> Jeg har fundet en svensksproget opskrift til dig - da jeg formoder at du
> sikkert ikke er så velbevandret på finsk...
>
>
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=327409&rec
eptname=Finsk+k%E5lrotsl%E5da
>
> Om den er lige så god som den min finske kone laver skal jeg dog ikke
kunne
> sige.
>
> mvh
>
> Andreas M. Hansen
>
Den må prøves. Tak for opskriften.
LN
| |
Bo Warming (17-01-2006)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 17-01-06 03:09 |
|
"Mus" <Bastian@sol.dk> wrote in message
news:43cbd2d5$0$2511$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Jeg faldt i weekenden over kålrabi. Det måtte jeg straks købe.
> Minder fra
> barndomstiden.
>
> Men det noget af en roe jeg der har fået købt mig.
>
> I dag skal vi have Kålrabimos med boef stroganoff. Og en anden dag
> skal vi
> have noget med stuvet kålrabi. Men kan se der vil være meget til
> overs.
>
> Er der nogen her der har nogle gode ideer hvad der ellers kan laves
> med
> kålrabi?
Tynde skiver stegt hårdt på panden i stil med selleribøf og
persillerodsbøf
Trist at denne grønsag forsvandt ud af grønthandler sortimentet for ca
30 år siden.
Den jødiske sprogprofessor Viktor Klemperers biografi fra Dresden
under krigen, hvor han levede i den jødiske getto (ikke kz) og
overlevede bombningen, roser kålrabi som et smagfuldt supplement til
kartofler - og nævner at fordi det er en roe, så er den urimeligt
undervurderet.
Pizzaalderen gør at al mad er ens i alle lande
| |
|
|