"Kent" <Sunshine@NOSPAMpc.dk> skrev i en meddelelse
news:43c39567$0$38629$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Hej
>
> (Skal lige sige, at jeg ikke ønsker en debat om, hvordan
> man steger en svinesteg. Det ved jeg, og det har der i iøvrigt
> også været mange indlæg om. Det er ikke dét, mit
> spørgsmål går ud på
. Det er lidt mere specifikt.)
>
> Jeg plejer at stege mine stege med sværen nedad i
> nogen tid, salt på bagefter, og så ind i ovnen med lidt
> væde ved - for nu at forklare det enkelt. Det plejer så
> absolut at fungere fint med sprød svær og det hele.
>
> I forgårs prøvede jeg så for første gang at stege en
> steg på rist. Det havde jeg hørt skulle være rigtigt
> godt! Altså igen sværen nedad i nogen tid, salt på,
> og så ind på en RIST, som var lagt over en lille
> bradepande. Jeg har købt sådan et lille sæt med
> bradepande og rist. I bradepanden var der så vand,
> som nåede næsten op til stegen. Så havde jeg noget
> at bruge til sovsen.
>
> Stegen blev stegt, og vi syntes, den havde en helt
> fantastisk smag. Meget mere "stegt" en normalt, hvor
> stegen ligger og plumrer i vandet. Selve konsistensen
> af kødet var også bedre. Det nærmest smeltede på
> tungen! Sværen var også helt perfekt.
>
> MEN, MEN, men.... og her kommer vi så til det,
> jeg gerne vil spørge om!
>
> Sovsen! Dén var ikke god. Der plejer jo at blive
> en f_a_n_t_a_s_t_i_s_k sovs, når jeg steger en
> svinesteg, men ikke denne gang. Det lykkedes mig
> dog at rede den lidt med en boullionterning og forskellige
> kneb, men den dejlige smag af svinesteg var der
> ikke meget af.
>
> Kan man ikke stege på rist og samtidig få en god
> sovs med masser af smag???? Er det fordi, stegen
> ligger på risten og saften li'som fordamper, før det
> drypper ned i vandet nedenunder? Eller hvad?
>
> På forhånd tak.
>
> Kent.
>
>1 løg i kvarte, en gulerod, plus evt.lidt
>selleri/pastinak/porre/persillekviste, et æble og et par svedsker
er heller ikke dårligt. En halv liter vand i bunden er nok.
Hilsen Ole