/ Forside / Interesser / Hus og have / Hus og have / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Hus og have
#NavnPoint
Nordsted1 30351
3773 24011
pbp_et 20871
dova 19847
ans 15297
stig54 12614
vagnr 12599
transor 11828
katekismus 10999
10  trimare46 9702
Gaskomfur, Hvordan
Fra : Q


Dato : 16-12-05 07:42

Jeg har set mig sur på mit godt 10 år gamle Kvik-køkken som var monteret i
lejligheden da jeg købte den, og har sådanset bestemt mig for at kyle en god
sjat penge efter projektet..

1: Jeg vil have gaskomfur - problemet er bare at der ikke er gas i
ejendommen.. Jeg går ud fra at jeg kan lave noget med en gasflaske på
altanen + et kobberrør ind til komfuret ?.. Skal nok have fat i en bliktud
for at lave det, men er det sådan "man" gør ?

2: Jeg har engang set et køkken lavet med en motherf*cker af et Gaggenau
komfur m. 4 blus og grill.. Ovn i ekstra bredde nedenunder.. Jeg kan godt
finde stumperne jeg vil have, men ingen prisliste, hvilket nok også er
ligegodt - Gaggenau plejer ikke at være til at betale sig fra, så er der
nogen der kender til alternativer?...

3: Jeg har spottet et OK komfur hos Ikea ( Praktfull Pro A70 S hedder
det ).. Hvis nu jeg beslutter mig for at grillprojekterne er forlagt til den
i forvejen tætpakkede altan kunne det godt passe ind, men er der nogen der
har erfaring med produktet udfra et kvalitetssynspunkt ?

/peter




 
 
Jakob Jeppesen (16-12-2005)
Kommentar
Fra : Jakob Jeppesen


Dato : 16-12-05 09:37

"Q" <Q@Q.Q> skrev i en meddelelse news:43a260b6$0$67260$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
> Jeg har set mig sur på mit godt 10 år gamle Kvik-køkken som var monteret i
> lejligheden da jeg købte den, og har sådanset bestemt mig for at kyle en god
> sjat penge efter projektet..
>
> 1: Jeg vil have gaskomfur - problemet er bare at der ikke er gas i
> ejendommen.. Jeg går ud fra at jeg kan lave noget med en gasflaske på
> altanen + et kobberrør ind til komfuret ?.. Skal nok have fat i en bliktud
> for at lave det, men er det sådan "man" gør ?

Du kan også vælge en 11 (eller 10) kgs flaske inde i køkkenet.
Hvis du kan placere den i et skab, så afstanden til komfuret er
mindre end 1 meter må du selv lave tilslutningen med en gas-
slange (ifølge BP Gas i Aalborg). Vi har gasklasken stående i
skabet under kogepladen og det fungerer fint (ovnen er placeret
andetsteds).

>
> 2: Jeg har engang set et køkken lavet med en motherf*cker af et Gaggenau
> komfur m. 4 blus og grill.. Ovn i ekstra bredde nedenunder.. Jeg kan godt
> finde stumperne jeg vil have, men ingen prisliste, hvilket nok også er
> ligegodt - Gaggenau plejer ikke at være til at betale sig fra, så er der
> nogen der kender til alternativer?...

Smeg laver i hvert fald en del store komfurer.

/Jakob



Q (16-12-2005)
Kommentar
Fra : Q


Dato : 16-12-05 12:14


"Jakob Jeppesen" <for_news_only@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:43a27cc9$0$15795$14726298@news.sunsite.dk...

> > 1: Jeg vil have gaskomfur - problemet er bare at der ikke er gas i
> > ejendommen.. Jeg går ud fra at jeg kan lave noget med en gasflaske på
> > altanen + et kobberrør ind til komfuret ?.. Skal nok have fat i en
bliktud
> > for at lave det, men er det sådan "man" gør ?
>
> Du kan også vælge en 11 (eller 10) kgs flaske inde i køkkenet.
> Hvis du kan placere den i et skab, så afstanden til komfuret er
> mindre end 1 meter må du selv lave tilslutningen med en gas-
> slange (ifølge BP Gas i Aalborg). Vi har gasklasken stående i
> skabet under kogepladen og det fungerer fint (ovnen er placeret
> andetsteds).

Ideen er god, men jeg er bange for at der ikke er plads til at have
gasflasken stående indenfor.. Der er i forvejen ikke meget plads..

> > 2: Jeg har engang set et køkken lavet med en motherf*cker af et Gaggenau
> > komfur m. 4 blus og grill.. Ovn i ekstra bredde nedenunder.. Jeg kan
godt
> > finde stumperne jeg vil have, men ingen prisliste, hvilket nok også er
> > ligegodt - Gaggenau plejer ikke at være til at betale sig fra, så er der
> > nogen der kender til alternativer?...
>
> Smeg laver i hvert fald en del store komfurer.

OK.. Må lige have kigget efter.. Worst case ser det ud til at Gaggenau
sælger grill-løsningen som separat modul til nedbygning, så hvis det endelig
skal være er det da også en mulighed..

/peter



.\(5750\)giller (16-12-2005)
Kommentar
Fra : .\(5750\)giller


Dato : 16-12-05 12:36



"Q" <Q@Q.Q> skrev i en meddelelse
news:43a260b6$0$67260$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
> Jeg har set mig sur på mit godt 10 år gamle Kvik-køkken som var monteret i
> lejligheden da jeg købte den, og har sådanset bestemt mig for at kyle en
> god
> sjat penge efter projektet..
>
> 1: Jeg vil have gaskomfur - problemet er bare at der ikke er gas i
> ejendommen.. Jeg går ud fra at jeg kan lave noget med en gasflaske på
> altanen + et kobberrør ind til komfuret ?.. Skal nok have fat i en bliktud
> for at lave det, men er det sådan "man" gør ?

kan se du sværger til gas
men aligevel, har du overvejet INDUKTION ?
efter at have arbejdet med at lave mad i 6 år sværgede jeg oxo til gas,
indtil jeg prøvede induktion.
du har alle fordelene fra gas og el i en løsning
induktion er den billigste at lave mad på,
ingen spildvarme, du kan lægge et stykke chokolade 5 cm fra gryden uden det
smelter
prøv det og jeg tror du ikke vil fortryde.
På en stor plade med en lille gryde kan jeg koge 1L vand på 1½ min, uden
håndtagene på gryden bliver varme
--
Hilsen Gilbert
( . ) ( . )
^
http://www.roenhave.dk ~~~~
( husk at redigere mail adressen ved svar )



Q (17-12-2005)
Kommentar
Fra : Q


Dato : 17-12-05 13:37


".(5750)giller" <gilbert@roen(remove)have.dk> skrev i en meddelelse
news:oExof.226$ib.212@news.get2net.dk...
> > 1: Jeg vil have gaskomfur - problemet er bare at der ikke er gas i
> > ejendommen.. Jeg går ud fra at jeg kan lave noget med en gasflaske på
> > altanen + et kobberrør ind til komfuret ?.. Skal nok have fat i en
bliktud
> > for at lave det, men er det sådan "man" gør ?
>
> kan se du sværger til gas

Egentlig ikke, men det er federe end det skodagtige glaskeramiske ragelse
jeg har nu.. ( købt for billigt )

> men aligevel, har du overvejet INDUKTION ?

Ja, og har prøvet..

> efter at have arbejdet med at lave mad i 6 år sværgede jeg oxo til gas,
> indtil jeg prøvede induktion.
> du har alle fordelene fra gas og el i en løsning
> induktion er den billigste at lave mad på,

Har man råd til gode råvarer har man vel også råd til en smule gas
Men OK, jeg arbejder bare med fødevarer på industrielt plan, såeh..

> ingen spildvarme, du kan lægge et stykke chokolade 5 cm fra gryden uden
det
> smelter

Nu er jeg af den overbevisning at chokolade hører til i munden og ikke på
komfuret, så ikke noget problem der

> prøv det og jeg tror du ikke vil fortryde.
> På en stor plade med en lille gryde kan jeg koge 1L vand på 1½ min, uden
> håndtagene på gryden bliver varme

Hmmm... Dvs. der er ikke påskud for svejsehandsker i køkkenet mere?

Kan godt se det er smart, men jeg *VIL* have gas, og der er ikke nogen der
kan tale mig fra det

/peter



Thomas Nørgaard (19-12-2005)
Kommentar
Fra : Thomas Nørgaard


Dato : 19-12-05 12:58

".(5750)giller" <gilbert@roen(remove)have.dk> skrev i en meddelelse
news:oExof.226$ib.212@news.get2net.dk...
>
>
> "Q" <Q@Q.Q> skrev i en meddelelse
> news:43a260b6$0$67260$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
>> Jeg har set mig sur på mit godt 10 år gamle Kvik-køkken som var monteret
>> i
>> lejligheden da jeg købte den, og har sådanset bestemt mig for at kyle en
>> god
>> sjat penge efter projektet..
>>
>> 1: Jeg vil have gaskomfur - problemet er bare at der ikke er gas i
>> ejendommen.. Jeg går ud fra at jeg kan lave noget med en gasflaske på
>> altanen + et kobberrør ind til komfuret ?.. Skal nok have fat i en
>> bliktud
>> for at lave det, men er det sådan "man" gør ?
>
> kan se du sværger til gas
> men aligevel, har du overvejet INDUKTION ?
> efter at have arbejdet med at lave mad i 6 år sværgede jeg oxo til gas,
> indtil jeg prøvede induktion.
> du har alle fordelene fra gas og el i en løsning
> induktion er den billigste at lave mad på,
> ingen spildvarme, du kan lægge et stykke chokolade 5 cm fra gryden uden
> det smelter
> prøv det og jeg tror du ikke vil fortryde.
> På en stor plade med en lille gryde kan jeg koge 1L vand på 1½ min, uden
> håndtagene på gryden bliver varme
> --
> Hilsen Gilbert
> ( . ) ( . )
> ^
> http://www.roenhave.dk ~~~~
> ( husk at redigere mail adressen ved svar )
>

Induktion er noget skod, min søster & svoger har det og det kostede en halv
arm, men det er da flot at pladen er fræset ned i granit så man næsten ikke
kan se det. Det er ikke spor bedre end vores Voss Frontline gasblus, kun at
rengøre. Mange af de plader der sælges kan slet ikke klare at alle kogezoner
kører med fuld effekt, og jeg gider ikke at en computer skal bestemme hvor
meget mine gryder skal koge. Jeg glædes dagligt over at vi valgte gas til
vores nye køkken. Desuden er der den fordel ved gas at det er nemmere at
købe gryder og pander til det. Vi spiser en del wok stegte grøntsager og der
er gas altså rigtig godt, desuden er de tynde rigtige wok "gryder" ikke
egnede til induktion.

--
Mvh
Thomas Nørgaard
www.countryfan.dk
__________________________________________
This Email was scanned by Norton Antivirus 2005



Torben (19-12-2005)
Kommentar
Fra : Torben


Dato : 19-12-05 13:19


>
> Induktion er noget skod, min søster & svoger har det og det kostede en
> halv arm, men det er da flot at pladen er fræset ned i granit så man
> næsten ikke kan se det. Det er ikke spor bedre end vores Voss Frontline
> gasblus, kun at rengøre. Mange af de plader der sælges kan slet ikke klare
> at alle kogezoner kører med fuld effekt, og jeg gider ikke at en computer
> skal bestemme hvor meget mine gryder skal koge. Jeg glædes dagligt over at
> vi valgte gas til vores nye køkken. Desuden er der den fordel ved gas at
> det er nemmere at købe gryder og pander til det. Vi spiser en del wok
> stegte grøntsager og der er gas altså rigtig godt, desuden er de tynde
> rigtige wok "gryder" ikke egnede til induktion.
>
> --
> Mvh
> Thomas Nørgaard
> www.countryfan.dk
> __________________________________________
>

Jeg er enig med dig Thomas, jeg har selv haft en stor Induktionsplade, den
største VOSS lavede på det tidspunkt, og der kunne ikke være knald på det
hele samtidig, jeg er flyttet og der er "bygas" i mit nye hus, det var der
også i det gamle, men det skrottede jeg, den fejl laver jeg ikke igen. Gas
virker. Hvis jeg ikke havde gas, ville jeg vælge Induktion dog.

Torben



Carsten Keller (19-12-2005)
Kommentar
Fra : Carsten Keller


Dato : 19-12-05 14:04

"Thomas Nørgaard" <nimbus39@hotmail.com> wrote in message
news:Bfxpf.27$ao2.19@news.get2net.dk...
> Induktion er noget skod, min søster & svoger har det og det kostede en
> halv arm, men det er da flot at pladen er fræset ned i granit så man
> næsten ikke kan se det. Det er ikke spor bedre end vores Voss Frontline
> gasblus, kun at rengøre. Mange af de plader der sælges kan slet ikke klare
> at alle kogezoner kører med fuld effekt, og jeg gider ikke at en computer
> skal bestemme hvor meget mine gryder skal koge. Jeg glædes dagligt over at
> vi valgte gas til vores nye køkken. Desuden er der den fordel ved gas at
> det er nemmere at købe gryder og pander til det. Vi spiser en del wok
> stegte grøntsager og der er gas altså rigtig godt, desuden er de tynde
> rigtige wok "gryder" ikke egnede til induktion.

Vi fik induktion i vores nye køkken, og er ovenud begejstrede. Merprisen er
peanuts i forhold til den udgift der alligevel var til nye hvidevarer og
brugsglæden er enorm. Jeg har aldrig arbejdet med gas, men jeg kan ikke se
hvilke fordele der skulle være for gassen fremfor induktion, lige bortset
fra det med wokken. Til den har vi af samme grund anskaffet en hotwok (til
flaskegas) som vi kan bruge på altanen når vejret er til det. Hvis man ikke
i forvejen har gas installeret i huset er det nok en ikke uanseelig
merudgift, plus bøvlet med at skifte flasker og lignende, hvis man
insisterer på at have det i køkkenet.

Problemet med at der ikke er nok "power" i induktion kan jeg ikke genkende.
Men jeg ved at man kunne vælge om man ville tilslutte det med 1 eller 2 16A
faser. Hvis man nøjes med en enkelt kan jeg godt forestille mig at den
bliver træt, men jeg skal love for der er smæk for skillingen når vi bruger
"turboknappen" på vores Voss.

Keller



Jakob Jeppesen (19-12-2005)
Kommentar
Fra : Jakob Jeppesen


Dato : 19-12-05 17:22

"Carsten Keller" <ck@no-more-swen.iha.dk> skrev i en meddelelse news:do6b6a$cm0$1@news.net.uni-c.dk...

> plus bøvlet med at skifte flasker og lignende, hvis man insisterer på at have det i køkkenet.

Jeg kan oplyse at vi bruger ca. 1 kg gas per måned - det er
da ikke fordi man bliver træt af at skifte flaske....

/Jakob



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408941
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste