/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Icing - Kagedekoration
Fra : Peter K. Nielsen


Dato : 04-11-05 19:30

Hejsa NG

Er der nogen der har opskriften på den icing som englænderne bruger når de
skal dekorere en kage?

Peter



 
 
es (05-11-2005)
Kommentar
Fra : es


Dato : 05-11-05 08:47

Du tænker på sådan en til "Christmas Cake"? Her er en opskrift fra
The Times Cookery Book, den forekommer rimeligt autentisk. Har ikke
prøvet den selv:

(du får mixer versionen, jeg magter ikke at afskrive dogmeudgaven, den
fylder ca
1 1/2 trykt side)

Royal Icing (passer til en 20-23 cm kage)

900 gr flormelis
4 hvider fra store æg
l tsk citronsaft
2 tsk glycerin eller klar honning

Æggehvider (stuetemperatur) piskes ved laveste hastighed til de lige
er splittet ad/en jævn masse. Halvdelen af flormelis tilsættes
langsomt og efterhånden, stadig ved laveste hastighed. Skru lidt op
for hastigheden og pisk i 5-8 minutter ind til det hele er let og
"fluffy", altså som en let skum.
Fjern mixeren og fat et håndholdt piskeris. Tilsæt citronsaft,
honning el glycering og resten af flormelis med håndkraft. Det er
vigtigt ikke at overpiske, der må helst ikke være for mange
luftbobler i den færdige icing. Lad icingen stå 1,5-2 timer dækket
med fugtigt klæde før den bruges.

Herefter følger adskillige siders instruktion i hvordan den
omhyggelige husmoder sikrer det perfekte udseende af sin kage, inkl. i
bunden. Inden icingen, har hun beklædt kagen med marcipan. Så vidt
jeg kan se, er et af trickene at man skal dyppe sin kniv i kogende vand
for at få icingen fin og glat.

have fun, esther


Peter K. Nielsen (05-11-2005)
Kommentar
Fra : Peter K. Nielsen


Dato : 05-11-05 10:14


"es" <selig@mail.tele.dk> wrote in message
news:1131176839.408381.263580@g44g2000cwa.googlegroups.com...

klip en god opskrift

Hej esther,

Jeg ved ikke om det er den jeg søger. Det skulle gerne ende op med en Icing
der har konsistens som en "dej" for den skal jo rulles med en kagerulle, så
man kan lave de fine roser oog hvad man nu ellers laver. JEg ved også at
englænderne omhyggeligt pakker dejen ind efter brug, så de kan bruge den på
et senere tidspunkt.

men tak for opskriften, den vil skam blive afprøvet

Peter



es (05-11-2005)
Kommentar
Fra : es


Dato : 05-11-05 13:02

Jamen, så:

Det, du har fået, er under halvdelen af "the full monty" Christmas
Cake decoration, også kaldet Royal Icing. Det er nok marcipan-delen af
den, du tænker på så. Eller muligvis sukkerpastaen, der dog nok er
for hård til at dekorere hele kagen med. Here goes:

1) Først pensles den færdige christmas cake med smeltet, siet orange-
eller abrikosmarmelade.

Så tilberedes en portion modellerpasta af marcipan.
250 gr marcipan
1 spsk lys honning
ca 100 gr flormelis

æltes til konsistensen bliver som en god plastisk modellervoks.Evt
indfarves med frugtfarve. Kræver så lidt mere flormelis.

2) Massen udrulles og kagen beklædes. Drys med flormelis så det hele
ikke klistrer. (tip: det går nemmest, hvis du ruller ud mellem 2 lag
witawrap/film). Vend evt bunden i vejret på kagen, så er det nemmere
at få en pæn glat overflade.
Lad marcipanlaget tørre.

Kan også bruges til mindre dekorationer. Brug æggehvide til at
fiksere dine kreationer, så de holder faconen.

Til meget holdbare dekorationer bruges sukkerpasta. Det blir
stenhårdt:

1 + 1/2 blad husblas
1 spsk smør
2 spsk koldt vand
ca 225 gr flormelis

smelt husblas, smør og vand ved svag varme. Opløsningen skal være
klar og jævn.

rør flormelis i, indtil massen bliver for stiv til omrøring. ælt
mere flormelis i til det hele er som blødt modellervoks.
Del pasta og ælt de farver i der skal bruges. farvning kræver lidt
mere æltning og lidt mere flormelis.

Pak hver farve lufttæt ind, så den ikke tørrer ud. Opbevar i
plastic. Formes ligesom marcipanmodellermassen.


3) Så skal marcipanlaget ha den icing du allerede har fået opskrift
på. Og den skal så igen tørre.

4) til sidst laver du pynt af marcipan og/eller sukkerpasta og
dekorerer kagen med.

Du kan evt overveje at tage fri en uges tid for at gennemføre
processen. Hilsen Esther


Peter K. Nielsen (05-11-2005)
Kommentar
Fra : Peter K. Nielsen


Dato : 05-11-05 17:28

BINGO

Det lyder huleme som det jeg søger.

Grunden til atjeg jagter den er at en ældre dame i efterårsferien lærte min
datter på 8 at lave figurer og lignende, og hun gav hende også nogle forme
og en smule "dej" med hjem. Nu er det sluppet op og min kære datter har
givet mig valget mellem at findeud af hvordan vi selv laver det, eller køre
til Wellington til Patricia og hente noget mere. Og hvem kan stå for en 8
årig datters store beundrende øjne når jhun siger "jeg VED du kan skaffe
det" Det er ren afpresning *GG*

tak for hjælpen

"es" <selig@mail.tele.dk> wrote in message
news:1131192111.899108.207540@g47g2000cwa.googlegroups.com...
Jamen, så:

Det, du har fået, er under halvdelen af "the full monty" Christmas
Cake decoration, også kaldet Royal Icing. Det er nok marcipan-delen af
den, du tænker på så. Eller muligvis sukkerpastaen, der dog nok er
for hård til at dekorere hele kagen med. Here goes:

1) Først pensles den færdige christmas cake med smeltet, siet orange-
eller abrikosmarmelade.

Så tilberedes en portion modellerpasta af marcipan.
250 gr marcipan
1 spsk lys honning
ca 100 gr flormelis

æltes til konsistensen bliver som en god plastisk modellervoks.Evt
indfarves med frugtfarve. Kræver så lidt mere flormelis.

2) Massen udrulles og kagen beklædes. Drys med flormelis så det hele
ikke klistrer. (tip: det går nemmest, hvis du ruller ud mellem 2 lag
witawrap/film). Vend evt bunden i vejret på kagen, så er det nemmere
at få en pæn glat overflade.
Lad marcipanlaget tørre.

Kan også bruges til mindre dekorationer. Brug æggehvide til at
fiksere dine kreationer, så de holder faconen.

Til meget holdbare dekorationer bruges sukkerpasta. Det blir
stenhårdt:

1 + 1/2 blad husblas
1 spsk smør
2 spsk koldt vand
ca 225 gr flormelis

smelt husblas, smør og vand ved svag varme. Opløsningen skal være
klar og jævn.

rør flormelis i, indtil massen bliver for stiv til omrøring. ælt
mere flormelis i til det hele er som blødt modellervoks.
Del pasta og ælt de farver i der skal bruges. farvning kræver lidt
mere æltning og lidt mere flormelis.

Pak hver farve lufttæt ind, så den ikke tørrer ud. Opbevar i
plastic. Formes ligesom marcipanmodellermassen.


3) Så skal marcipanlaget ha den icing du allerede har fået opskrift
på. Og den skal så igen tørre.

4) til sidst laver du pynt af marcipan og/eller sukkerpasta og
dekorerer kagen med.

Du kan evt overveje at tage fri en uges tid for at gennemføre
processen. Hilsen Esther



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177501
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408527
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste