Chokolade - Chili - orange - majs kage. (12 - 16 pers.)
"Chokolade dressing":
50 g halvsød chokolade
30 g bitter chokolade (kan evt. erstattes med cacao pulver)
2 tsk. honning
1 skefuld smør
1/3 kop espresso (eller evt. en skefuld nescafe)
Dej:
225 g smør
1½ kop sukker
5 æg
1/3 kop revet appelsinskal (Kun det yderste lag)
2 skefulde appelsinsaft
1 kop hvedemel
3/4 kop majsmel (fint kværnet)
½ tsk. bagepulver
lidt salt
2 spiseskeer chilipulver
1 kop ristede græskarkerner
"Glasur":
½ kop smeltet orangemarmelade
2 skefulde appelsinsaft
2 skefulde citronsaft
1/3 kop Tequila
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 175 grader
Forbered en form(brød- el. springform) ved at smøre den omhyggeligt og
strø
ganske let med mel.
Chokolade dressing: Smelt chokoladen over svag varme sammen med honning,
smør og kaffe. Rør godt til det er helt glat.
Dej: Bland smør og sukker med mikser, tilsæt 1 æg ad gangen og rør det
til
det er glat og luftigt. Tilsæt den revne appelsinskal og
appelsinsaften og rør igen. Bland de øvrige dej ingredienser og rør det
sammen med dejen og tilsæt græskarkernerne.
Derefter indrøres "Chokolade dressingen" forsigtigt med en gummiskraber,
så
der opnås en "marmor - effekt". Det hele føres over
i bageformen. Bages 1 - 1½ time - eller til den er gennembagt. Dæk
formen
let med bagepapir, men fjern det efter en halv time
så kagen kan blive lidt brun ovenpå. Efter afkøling tages kagen af formen.
Glasur: Varm marmeladen ganske let, ibland saft og tequila og stryg det
over kagen.
Det er en fyldig kage - af konsistens lidt som eng. plumkage, men noget
mere
lækker. Kan gemmes i
plastikpose i køleskabet.
Serveres f.eks. med drys af flormelis og evt. sammen med friske
appelsinstykker.
Velbekomme
Aksel
----------------------------------------
Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
Den har indtil videre sparet mig for at få 134 spam-mails.
Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
Hent gratis SPAMfighter her:
www.spamfighter.dk