jakob skrev den 06-10-2005 22:58:
> Carsten Riis wrote:
>
>> Når der bliver budt på kage, så skal du inden have øvet dig på
>> ordene: nej tak.
>
>
> Det er let nok - jeg er ikke specielt til kage...
>
Flueben herfra. Ingen grund til at tænke mere over den.
>> Hvis du skal have noget sødt. fx hvis du ikke kan undvære din
>> yoghurt, så ta' 250 gram Fromage Frais og tilsæt lidt FlydendeSød og
>> vanilieessens. Rør rundt. Voila en udemærket yoghurt.
>
>
> Ah ja - kunstigt sødemiddel er vel vejen frem i lowcarb kure... Men
> hvorfor er lige netop Fromage Frais okay? Jeg er med på at fedtprocenten
> er lav, men det indeholder vel stadig laktose?
>
Tja, nu er jeg ikke så god til fransk, men mon ikke at Fromage i
FromageFrais betyder ost.
FromageFrais og kvark for den sags skyld regnes som oste.
Hvis du ser på Energiindtaget på en FromageFrais, så kommer langt det
meste energi fra Protein.
>> Salami, LanglænderPølser (og hvad der ellers er i den kategori),
>> rullepølse, Bacon,
>
>
> Hvad med kogt skinke og hamburgerryg i skiver som pålæg? Er det okay?
Tja tjo, så vidt jeg kan gennemskue varedeklarationerne, så er Nettos
Letvægter-serie udemærket til netop de to pålægstyper.
> Hvad er der overordnet set i vejen med de forarbejdede kødvarer? Det kan
> jo dække over mange ting, eller?
>
Jeg kan forestille mig, at det er fordi du reelt ikke ved hvad der er
puttet i af "strække-ingredienser" også selv om du kan se om en vare
indeholder lidt fedt jf. energifordelingsoversigten.
>>> Når jeg spiser kød herhjemme er det primært kalkun-/kyllingebryst
>>
>> Skind eller uden skind?
>
>
> Uden skind. Som regel kyllinge-/kalkunbrystfileter.
>
cool.
>>> eller hakket oksekød med 8-10% fedt. (Jeg er på studie-budget).
>>
>> Det er ok, men hold dig helst på til kylling og fisk.
>
>
> Ok. Det er fedtprocenten der er lige høj nok i oksekøddet?
>
Både ja og nej.
Ja i form af, at det altså er animalsk fedt som er i oksekød. Og det
skal der skrues ned på.
Nej i form af, at lørdagsbøffen som du gerne vil have skal du ikke
nødvendigvis sløjfe fordi du er "på kur" eller hvad pokker du har lyst
til at kalde SB-kostplanen.
ALternativ, så spis noget mindre af den og hent de resterende proteiner
fra andre proteinkilder.
>> Fisk er der ingen begrænsning på hvad det er for noget. Det kan være
>> lige fra dåsetun (koster 3,75 i Fakta og Aldi) over laksefileter til
>> tja, find selv på noget finere.
>
>
> Og fisk er lækkert! Desværre har jeg bare aldrig været vant til at
> skulle tilberede det.. Men en filet kan jo steges på panden som en alm
> kyllingefilet.
>
Jep fx laksefileter. Steg dem på skindsiden. Og lad dem stå på
skindsiden [hvis du syntes at det ser for lidt stegt ud, så giv det lige
30 sekunder på hver side]).
Læg et grydelåg (som er så højt, at det over fisken) på panden, så
varmen ikke "forsvinder", men omslutter fileten, så steger/opvarmer du
den fra alle sider. Antallet af minutter må du ikke spørge til, men
efter et stykke tid, så kan du jo forsøge at skære fileten over det sted
hvor den er højest og se om den er gennemstegt. Hvis ikke: Tilbage på
panden igen.
Hvis den er: velbekomme.
Skind-tricket har så også den fordel, at skindet meget nemt kan pilles
af fileten.
Grydelågs-tricket har den behagelige bivirkning, at du ikke snasker hele
komfuret til i fiske-sprøjt.
>> Det glykemiske index er en slags "hitliste" over, hvor meget en given
>> varer påvirker dit blodsukker.
>
>
> Okay. Og jo lavere værdi jo mindre påvirker det blodsukkeret, og jo
> bedre er det?
>
Nemmerlig.
>> Efter de 14 dage må man efter bedste trial'n'error-metode indføre en
>> ingrediens ad gangen. Når man fortsætter sit vægttab, så kan
>> ingrediensen blive på "tilladt"-listen. Stopper vægttabet eller man
>> tager på, så må ingrediensen forblive på "forbudt"-listen.
>
>
> Okay. Hvor hurtigt skal man regne med at man kan konkludere noget?
Et forsigtigt gæt: 1 uge.
> Vejer
> man sig DAGLIGT, eller?
>
Tja, daglige vejninger kan svinge op og ned, så man må holde øje med en
tendens
Fx har jeg lige fundet ud af, at de fester med masser af øl nok ikke er
så fandens godt for min vægt.
Jeg var den 16. september til firmafest med fri øl og sodavand. Og først
nu har fået "gang i" vægttabet igen.
>> Mens man så taber sig, så finder man ud af hvad man kan spise og hvad
>> man skal holde fingrene fra.
>>
>> Drop brød, pasta og ris. Hvis osten/smøreosten er den fede type, så
>> bye bye ost/smøreost.
>
>
> Osten/smøresosten kan jeg nok godt finde nogle erstatninger for. Men
> hvis jeg dropper brød, pasta og ris så - eh - ja hvad jeg skal så leve
> af?
Disse varer udgør jo en RET stor del af det jeg spiser nu. Jeg
> tænker mest på morgenmad, frokost og mellemmåltider. (Mellemmåltider for
> mig er f.eks. typisk en skive brød med et eller andet på..)
>
Morgenmaden:
Omelet af 3 æg og fint hakket grønt (peberfrugt; champignon; lille
løg; kinakål [det hvide; Det grønne kan du gemme til salat til om
aftenen], tja, vælg selv)
eller:
hummus (Kikærter, Tahinn(sesamfrø-masse); olivenolie; citronsaft,
løg, salt&Peber og øvrige krydderier blendes til en meget fin masse);
Ta' et Icebergsalatblad smør noget hummus på indersiden; ta fx en
fedtfattig pålæg eller tynde stegte kyllingestrimler; Rul sammen og spis.
Frokost: tja, nu kender jeg så ikke din færden omkring frokost tid. Og
jeg har ikke rigtig tænkt på hvad man kan transportere med sig rundt, da
jeg får frokost på arbejde, hvor jeg selv kan vælge hvad jeg vil have.
Aftensmad: Jamen Skru op for kødet og grøntsagerne så er den klaret
Mellemmåltider:
Der er en "nødde-ration" som du kan tage fx 30 pistacienødder
Derudover kan du jo med noget FromageFrais* lave den lækreste dressing,
sammen med agurke-/bladselleri-stænger Eller peberfrugtstrimler have en
udemærket mellemmåltid der.
*: Denne gang uden FlydendeSød og vanilieessens.
>> Vand og SpriteZero.
>> Det hænder, at jeg også drikker Aldi's OrangesodavandLight.
>>
>> I vandet hælder jeg nogengange noget friskpresset citron (søder lige
>> lidt med FlydendeSød, så det ikke bliver for surt.
>>
>
> Okay, tak for tippene! Men tænkte mest på det spiselige.
>
Jamen der er masser af muligheder. Også på et studiebudget (men drop:
kvickly og føtex, men vælg Netto, Fakta og Aldi evt. Lidl hvis du har
en sådan i nærheden)
>> Derudover kan jeg røbe, at jeg nøjes med Postevand, da jeg syntes
>> kildevand er røveri på højlys dag.
>
>
> Ja det er noget pjat...
>
> Tak for din tålmodighed, - håber du vil bære over med mine mange
> spørgsmål
Ork ja, kom bare med flere. Jo oftere jeg skal formidle min viden
eller de informationer jeg har, desto bedre bliver jeg bedre til at
huske dem og dermed også nemmere ved at integrere det i min dagligdag.
--
mvh Carsten Riis
Red liv! 4 gange om året
http://www.bloddonor.dk
Du ved ikke om du får brug for det