Peter Westh wrote:
>
> Det glykæmiske index er et mål for, hvor hurtigt kulhydratholdige fødevarer
> får blodsukkeret til at stige. Sukker, sodavand og hvidt brød har et højt
> index, ting som tørrede bælgfrugter, fuldkornsprodukter og de fleste slags
> frugt har et lavt index. Det kan efter sigende være en hjælp til at tabe sig
> at gå efter mad med et lavt glykæmisk index, fordi de mætter længere tid og
> hjælper til at holde blodsukkeret stabilt, så man ikke pludselig kaster sig
> over alt sødt inden for rækkevidde (du kender nok problemet
.
Aha... jeg synes jo nok det lød bekendt
Jeg kender godt problemet,
jeg kender det endog *meget* godt. Jeg lider nemlig af lavt blodsukker,
så jeg har haft store problemer med at jeg alt for nemt gik sukkerkold,
da jeg jo ikke ville kaste mig over det usunde. Et stabilt blodsukker er
ekstremt vigtigt for mig. Så jeg tror at du netop har givet mig svaret
på mit spørgsmål
Tusind tak...
>
> Men at bage med sigtet speltmel vil næppe gøre den store forskel. Det vil
> være meget mere effektfuldt at bage rugbrød eller andet groft brød i stedet
> for, og sørge for godt med frugt og grønt.
Det er skam ikke fordi jeg udelukkende spiser hvidt brød. Jeg spiser
også hjemmebagt rugbrød (frokost), så måske det også kunne være en
fordel at erstatte hvedemelet i det med spelt? Findes der mon også
spelt-rugmel?
De boller jeg bager er nogle havregryns boller med gulerødder. De er
rigtig gode til mellemmåltider. Jeg har nemlig det irriterende problem
at jeg er monster allergisk overfor en del frugter. Derfor er det svært
at finde frugt og grønt til mellemmåltider. Samtidig med det, så er
frugterne ikke altid nok til at holde mit dumme blodsukker stabilt.
Derfor det hvide brød
Og jeg tror nu alligevel at det vil gøre en
lille forskel... Jeg vil ihvertfald prøve at bage med det en enkelt gang
og se om jeg kan mærke at der går længere end normalt før jeg bliver
sulten...
>>
>>Er det mon dette højere næringsindhold der menes med at det skulle være
>>bedre at bage med når man gerne vil smide nogle kilo?
>
>
> Det tror jeg ikke. Som sagt er der mange mærkelige teorier i omløb, og flere
> af dem har en forkærlighed for spelt. Spelt er simpelthen moderne. Måske
> ligger der ikke mere i det end det?
>
Det tror jeg for så vidt du har ret i... Altså at det er moderne,
ligesom økologiske varer osv. Og at der ikke er nogen speciel fordel i
at bage med det, hvis man bager hvidt brød og tror at så taber man sig
af at spise det. Meeen... Jeg tror nu nok at det kan gøre en forskel for
nogle... Jeg vil ihvertfald prøve
Det store spørgsmål er så bare hvor meget lavere det glykæmiske index
er... Hvis det er marginalt lavere ( som det vist er skrevet et andet
sted), så må det vel kunne gøre en forskel?
Så tak for hjælpen...
Mvh. Inger