"Gainsbourg" <isl41688@THORSTENimage.dk> skrev i en meddelelse
news:Zz0Ze.946$9q3.755@news.get2net.dk...
> Jeg har gået og spekuleret lidt på, om der er nogle særlige egnsretter fra
> Lolland som stadig spises den dag i dag. Kan nogle være behjælpelige med
> navne/opskrifter?
Mælkeærter er en Lollandsk ret, der stadig spises. Meyer, der svjv stammer
dernedefra, lavede på et tidspunkt mælkeærter i sin køkkenudsendelse.
http://www.augustenborgsopskriftsamling.dk/opskrifter/1638.htm
Ifølge Erik Koed Westergaards "Danske Egnsretter" er er pærevælling også
(men bogen er fra 1974, så retten kan være gledet ud nu). Altså en
bygvælling kogt på sødmælk tilsat kogte stykker af pære og smagt til med
kanel.
E.K. Westergaard nævner også Trillebollesuppe - oksekødssuppe med små
boller lavet af franskbrød, i familie med de tyske Knödel, og Lam med Pærer,
dvs lammesteg (bov) braiseret med grønne bønner og pærer; Sovsen jævnes
eller legeres med æggeblomme. Har set en moderne opskrift på det et eller
andet sted.
MVH
Peter