"Inger Pedersen" <inger_mpFJERNDETTE@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4332a5e3$0$49009$14726298@news.sunsite.dk...
>
> "Ebbe Kristensen" <ebbe@ekologic.dk> skrev i en meddelelse
>
>> Herlig bog.
>
> Ja!
>
>> Jeg kan specielt godt lide afsnittet om vask. Forfatteren
>> (som er civilingeniør) starter med at forklare om vands egenskaber!
>
> Mit yndlingsafsnit er "Økonomiske dispositioner". som starter med et
> professoralt nationaløkonomisk foredrag: Så måtte hin enkelte jo nok kunne
> forstå nødvendigheden af sparsommelighed
> Jo, det var tunge byrder, der lå på husmoderens skuldre.
> I øvrigt er netop denne kogebog absolut ikke skabt ud fra nærighed, bl.a.
> hører stegte ål, engelsk bøf og oksefilet til de daglige middagsretter.
>
> Hilsen Inger
>
>
>
>
>
Nu det der med stegte ål. Min farfar fra Rørbæk (Sakskøbing landsogn) havde
sin båd liggende i Hjelm ved Guldborgsund på Lollandssiden. Det ville være
skuffende hvis ikke der var ål til flere husstande fra ruserne hver eneste
gang han så til dem. Dengang (der i trediverne og fyrrerne) var der masser
af dem.
Min far (lille dreng) var i øvrigt med i båden da luftskibet Hindenburg fløj
en præsentationsrunde til de skandinaviske lande vistnok uden at lande de
forskellige steder. Men på turen fløj den altså over Guldborgsund ved Hjelm.
Men altså ål var ikke luksusmad dengang.
Heller ikke rejer. Claus Meier har i en madudsendelse fortalt om bønderne på
Nordfalster der fangede så mange rejer i Grønsund at de fodrede svin med
dem.
mvh
Jørgen