Hej
Omkring the ved jeg ikke det store, men det er faktisk sådan at man i
mange år har erstattet kaffe med andre produkter, herunder forskellige
kornsorter. Dette blev gjort dels ud fra mangelhensyn (f.eks. under
krigen) men også af sundhedshensyn. Mange føler/følte at kaffen havde
negative fysiologiske konsekvenser - samtidig havde tidligere tiders
lægekundskab et generelt negativt syn på kaffe og koffein.
Med venlig hilsen
Kasper Eulert
www.kaffe-cafe.dk
On Sat, 17 Sep 2005 16:40:59 +0200, "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> wrote:
>Napoleons forskere søgte at opfinde erstatningsprodukter, da England
>blokerede havne for al import fra troperne i mange år.
>Det lykkedes med sukkerroer, men kan aldrig lykkes mht te eller kaffe.
>Fysiologisk stærkt virkende planter kræver flere solskinstimer, end vi har.
>Desuden har troperne billig arbejdskraft til tedyrkning og især plukning.
>Kun lidt krydderi kan dyrkes med nordeuropæisk vejr.
>
>Kan dette ræsonement kritiseres.
>Det ærger mig at min søn, der skal vælge speciale i biologi, tror der kan
>komme gavn ud af at finde danske planter med lighed med te, så te-analog kan
>laves her.
>Det er en dødssejler. Tager jeg fejl?
>