|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Stegepande Fra : Ukendt
 | 
 Dato :  27-08-05 11:21
 | 
 |  | Nu er jeg træt af stegepander der brænder på, mister overfladen og hvad
 ved jeg.
 
 Kender nogen en god stegepande, fx af stål eller kobber, som holder og
 er til at stege på. Jeg har nu tabt tålmodigheden så meget at den godt
 må være dyr.
 
 Hindsholm
 
 
 
 |  |  | 
  Kari Eiffert (27-08-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kari Eiffert
 | 
 Dato :  27-08-05 11:54
 | 
 |  | Hej.
 
 Vi købte en titanium pande for tre år siden. Den kan virkeligt tåle meget og
 de koster kun 150-200 kr i fakta, a-z og lign. Man kan også bruge metal på
 den uden at overfladen går i stykker. Vores er stadig som ny, og vi skal
 helt sikkert snart have købt en ekstra af slagsen.
 
 Mvh kari
 
 "Søren Hindsholm" <hindsholm@mail1.stofanetREMOVEXXX.dk> skrev i en
 meddelelse news:43103d3b$0$7632$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
 > Nu er jeg træt af stegepander der brænder på, mister overfladen og hvad
 > ved jeg.
 >
 > Kender nogen en god stegepande, fx af stål eller kobber, som holder og
 > er til at stege på. Jeg har nu tabt tålmodigheden så meget at den godt
 > må være dyr.
 >
 > Hindsholm
 >
 
 
 
 
 |  |  | 
  [8830] Plis (27-08-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : [8830] Plis
 | 
 Dato :  27-08-05 12:27
 | 
 |  | 
 "Søren Hindsholm" <hindsholm@mail1.stofanetREMOVEXXX.dk> skrev i en 
 meddelelse news:43103d3b$0$7632$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
 > Nu er jeg træt af stegepander der brænder på, mister overfladen og hvad 
 > ved jeg.
 >
 > Kender nogen en god stegepande, fx af stål eller kobber, som holder og er 
 > til at stege på. Jeg har nu tabt tålmodigheden så meget at den godt må 
 > være dyr.
 >
 > Hindsholm
 Hejsa Hindsholm
 Jeg kan med god samvittighed anbefale "Scanpan" - vi har produktet både i 
 stegepande og som en slags bradepande - som ud at gå i ovnen også går på 
 vores gasblus...fordelen her at kunne tilberede en hel skål 
 frikadeller(f.eks.) på een gang.
 Du kan se programmet her:   http://www.scanpan.dk/scanpan.asp   og faktisk er 
 de ikke helt så dyre - og er meget ofte på tilbud rundt omkring.
 Bedste hilsner
 Peder 
            
             |  |  | 
  L.Støvring (27-08-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : L.Støvring
 | 
 Dato :  27-08-05 12:57
 | 
 |  | 
 "Søren Hindsholm" <hindsholm@mail1.stofanetREMOVEXXX.dk> skrev i en
 meddelelse news:43103d3b$0$7632$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
 > Nu er jeg træt af stegepander der brænder på, mister overfladen og hvad
 > ved jeg.
 >
 > Kender nogen en god stegepande, fx af stål eller kobber, som holder og
 > er til at stege på. Jeg har nu tabt tålmodigheden så meget at den godt
 > må være dyr.
 >
 > Hindsholm
 
 Jeg er slet ikke i tvivl! Jeg har slidt nogle stegepander op igennem de
 sidste 25 år, men for 4 år siden investerede jeg i 2 "Gastrolux" pander. En
 rund på 26 cm. og en firkantet sautepande. De er lidt dyre, men sammenlignet
 med pander af moderne mærker ( Eva, Jamie mf. ) er de ikke dyrere. Jeg mener
 at de koster hhv. 500,- kr og 700,- kr. Til gengæld er der 10 års
 gennemslidningsgaranti og det endda selvom man bruger stålredskaber deri. De
 kan absolut anbefales!
 
 Mvh. Lisbeth
 
 
 
 
 |  |  | 
  Ditte (27-08-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ditte
 | 
 Dato :  27-08-05 13:32
 | 
 |  | 
 >
 > Jeg er slet ikke i tvivl! Jeg har slidt nogle stegepander op igennem de
 > sidste 25 år, men for 4 år siden investerede jeg i 2 "Gastrolux" pander. 
 > En
 > rund på 26 cm. og en firkantet sautepande. De er lidt dyre, men 
 > sammenlignet
 > med pander af moderne mærker ( Eva, Jamie mf. ) er de ikke dyrere. Jeg 
 > mener
 > at de koster hhv. 500,- kr og 700,- kr. Til gengæld er der 10 års
 > gennemslidningsgaranti og det endda selvom man bruger stålredskaber deri. 
 > De
 > kan absolut anbefales!
 >
 > Mvh. Lisbeth
 >
 >
 Hej
 Jeg kan delvis give dig ret.
 Er selv glad for mine gastrolux ting, men de er ved at være medtaget, og 
 ville faktisk reklamere....
 Med hensyn til garanti, så er fabrikken gået konkurs, se bla. 
http://www.familieadvokaten.dk/Breve-600/b600-320.html  så man skal sørge for 
 at finde en forhandler, der giver garanti på produktet selvom fabrikken er 
 gået konkurs.
http://www.gastrolux.dk/default.aspx?pageID=1&lang=da Hilsen Ditte 
            
             |  |  | 
  Thomas Rasmussen (27-08-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Thomas Rasmussen
 | 
 Dato :  27-08-05 14:14
 | 
 |  | Søren Hindsholm wrote:
 > Nu er jeg træt af stegepander der brænder på, mister overfladen og hvad
 > ved jeg.
 >
 > Kender nogen en god stegepande, fx af stål eller kobber, som holder og
 > er til at stege på. Jeg har nu tabt tålmodigheden så meget at den godt
 > må være dyr.
 
 Hvis man er villig til at lære det og kan acceptere at der skal bruges
 lidt fedstof på panden (det er alligevel minimalt hvad kødet opsuger) så
 er den bedste type pande en støbejernspande. Jeg har 2 HACKMAN
 støbejernspander købt i Inspiration (kan også fås i Kop&Kande) omkring
 250-350kr/stk på tilbud, med diameter på omkring 26cm. Den ene er en
 grillpande og den anden alm. pande. Dem kan du praktisk talt ikke slå
 ihjel (medmindre du bruger opvaskemiddel på dem) og når man først har
 lært at lave mad på dem, så giver det også en meget bedre tilberedning
 af kødet. Når den er blevet varm mister den ikke "pusten" når der kommes
 kød på panden. Det er min erfaring at letmetal pander ofte mister pusten
 (på alm. komfur) når der lige smides 4 bøffer over, resultatet bliver at
 kødet nærmest bliver kogt istedet for stegt.
 
 Rengøring er nemt, men skal gøres når den er varm. Hvis den er rygende
 skal den lige køle lidt af, og så er det bare under den varme hane (og
 det skal være meget varmt vand) og så koge panden af, køre over den med
 børsten og tøre den af, tilbage på komfuret med den og lad den stå og
 køle af der. Pakkes først væk når den er helt kold og tør (ellers ruster
 den).
 
 Min erfaring er at Scanpan og lign. holder fint et par år, men så går
 det ned af bakke.
 
 Thomas
 
 
 |  |  | 
  Henning Lund (27-08-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Henning Lund
 | 
 Dato :  27-08-05 16:11
 | 
 |  | 
 
            Thomas Rasmussen skrev:
 > Min erfaring er at Scanpan og lign. holder fint et par år, men så går
 > det ned af bakke.
 Nemlig ja, jeg har også slået et par stykker ihjel på ca 2 år, så de er 
 ikke pengene værd.
 -- 
 Mvh
 Henning Lund
 icq 18805021 - mail: hl"snabela"lite.dk
http://sitecenter.dk/freespace   bla.med lidt køb & salg 
            
             |  |  | 
   [8830] Plis (27-08-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : [8830] Plis
 | 
 Dato :  27-08-05 16:42
 | 
 |  | 
 "Henning Lund" <falsk_adresse@noget.invalid> skrev i en meddelelse 
 news:43108453$0$43660$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
 > Thomas Rasmussen skrev:
 >> Min erfaring er at Scanpan og lign. holder fint et par år, men så går
 >> det ned af bakke.
 >
 Min erfaring med Scanpan er : Jeg har haft mine i 4 år nu....og de er som 
 nye at stege på!
 Så den kritik kan jeg slet ikke forstå....men vi er jo heldigvis alle 
 forskellige...også i vores måde at behandle tingene på    Peder 
            
             |  |  | 
    Henning Lund (27-08-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Henning Lund
 | 
 Dato :  27-08-05 17:29
 | 
 |  | 
 
            [8830] Plis skrev:
 > Min erfaring med Scanpan er : Jeg har haft mine i 4 år nu....og de er
 > som nye at stege på!
 > Så den kritik kan jeg slet ikke forstå....men vi er jo heldigvis alle
 > forskellige...også i vores måde at behandle tingene på    Belægningen slidt var dødsårsag.
 -- 
 Mvh
 Henning Lund
 icq 18805021 - mail: hl"snabela"lite.dk
http://sitecenter.dk/freespace   bla.med lidt køb & salg 
            
             |  |  | 
    ellisa (27-08-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : ellisa
 | 
 Dato :  27-08-05 18:46
 | 
 |  | 
 "[8830] Plis" <plisbergFJERN@FJERNmail.tacdsl.dk> skrev i en meddelelse 
 news:431089c6$0$172$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 >
 > "Henning Lund" <falsk_adresse@noget.invalid> skrev i en meddelelse 
 > news:43108453$0$43660$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
 >> Thomas Rasmussen skrev:
 >>> Min erfaring er at Scanpan og lign. holder fint et par år, men så går
 >>> det ned af bakke.
 >>
 > Min erfaring med Scanpan er : Jeg har haft mine i 4 år nu....og de er som 
 > nye at stege på!
 > Så den kritik kan jeg slet ikke forstå....men vi er jo heldigvis alle 
 > forskellige...også i vores måde at behandle tingene på    >
 > Peder
 Enig!!!!
 Til jul har vi haft vores i 4 år, og der er ikke så meget som en ridse at se 
 på den.
 Ok, vi bruger så heller ikke metalredskaber på den - men hvad skulle 
 fordelen også være ved det, fremfor plast eller træ?
 Hvorfor er det efterhånden et "must" at man skal kunne bruge metal på en 
 stegepande?
 /ellisa 
            
             |  |  | 
     Maria Frederiksen (27-08-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Maria Frederiksen
 | 
 Dato :  27-08-05 20:17
 | 
 |  | > Hvorfor er det efterhånden et "must" at man skal kunne bruge metal på en
 > stegepande?
 
 Det har skam altid været et must, men de sidste 20 år har vi måtte døje med
 diverse slip-let belægninger, der ikke kan tåle almindeligt brug. Desuden
 holder f.eks plastikpaletter ikke til noget som helst, og både plastik og
 træ er stive som et brædt, hvilket besværliggør madlavningen.
 Jeg har reddet mig en gammel eva-trio pande uden belægning. Den er
 fænomenal, og slides ikke op de næste mange år. Ligeledes fungerer
 støbejernspander udemærket. Men ingen af delene dur til det mærkværdige
 påfund, der hedder tørstegning.
 
 Mvh Maria
 
 
 
 
 |  |  | 
      Henning Lund (27-08-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Henning Lund
 | 
 Dato :  27-08-05 20:43
 | 
 |  | 
 
            Maria Frederiksen skrev:
 >  men de sidste 20 år har vi måtte
 > døje med diverse slip-let belægninger, der ikke kan tåle almindeligt
 > brug.
 Dig kan jeg sq li´       Det er helt korrekt det du siger, slip let belægningen holder ikke hvis 
 man bruger panden rigtigt meget, hvis man bare finder den frem en gang 
 eller to i ugen, kan den sagtens holde de 4 år folk herinde udtaler.
 -- 
 Mvh
 Henning Lund
 icq 18805021 - mail: hl"snabela"lite.dk
http://sitecenter.dk/freespace   bla.med lidt køb & salg 
            
             |  |  | 
       Maria Frederiksen (28-08-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Maria Frederiksen
 | 
 Dato :  28-08-05 16:59
 | 
 |  | 
 
            > Det er helt korrekt det du siger, slip let belægningen holder ikke hvis 
 > man bruger panden rigtigt meget, hvis man bare finder den frem en gang 
 > eller to i ugen, kan den sagtens holde de 4 år folk herinde udtaler.
 Jo, men hjemme hos os får vi mad hver dag    Mvh Maria 
            
             |  |  | 
       UPS (29-08-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : UPS
 | 
 Dato :  29-08-05 21:39
 | 
 |  | 
 
            Selv pander med titanium er belagt med teflon eller sliplet belægning.
 Scanpan sprøjter et lag titanium oven på den rå aluminiumspande, dette giver 
 en ru overflade som man så efterfølgende sprøjter teflon eller sliplet på. 
 Og når man så skraber med metal genstande i panden, fjerner man teflonen på 
 de højdets punket i belægningen og madvare begynder så småt at hænd i pande 
 på de steder.
 Og jo mere det brænder desto mere skraber man, og får mere teflon skraft af 
 og kun den rå titanium bliver tilbage som overflade.
 "Henning Lund" <falsk_adresse@noget.invalid> skrev i en meddelelse 
 news:4310c224$0$43652$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
 > Maria Frederiksen skrev:
 >
 >
 >>  men de sidste 20 år har vi måtte
 >> døje med diverse slip-let belægninger, der ikke kan tåle almindeligt
 >> brug.
 >
 > Dig kan jeg sq li´       > Det er helt korrekt det du siger, slip let belægningen holder ikke hvis 
 > man bruger panden rigtigt meget, hvis man bare finder den frem en gang 
 > eller to i ugen, kan den sagtens holde de 4 år folk herinde udtaler.
 >
 >
 > -- 
 > Mvh
 > Henning Lund
 > icq 18805021 - mail: hl"snabela"lite.dk
 > http://sitecenter.dk/freespace   bla.med lidt køb & salg 
            
             |  |  | 
     Henning Lund (27-08-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Henning Lund
 | 
 Dato :  27-08-05 20:24
 | 
 |  | 
 
            ellisa skrev:
 > Enig!!!!
 Hov havde du for mange af disse !!!!!  ?
 >
 > Til jul har vi haft vores i 4 år, og der er ikke så meget som en
 > ridse at se på den.
 Heller på nogle af vores.
 >
 > Ok, vi bruger så heller ikke metalredskaber på den - men hvad skulle
 > fordelen også være ved det, fremfor plast eller træ?
 Det samme her, men som jeg sagde før, belægningen slides af under alle 
 omstændigheder ved vores brug.
 -- 
 Mvh
 Henning Lund
 icq 18805021 - mail: hl"snabela"lite.dk
http://sitecenter.dk/freespace   bla.med lidt køb & salg 
            
             |  |  | 
  Per (27-08-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Per
 | 
 Dato :  27-08-05 14:34
 | 
 |  | 
 "Søren Hindsholm" <hindsholm@mail1.stofanetREMOVEXXX.dk> skrev i en 
 meddelelse news:43103d3b$0$7632$ba624c82@nntp02.dk.telia.net...
 > Nu er jeg træt af stegepander der brænder på, mister overfladen og hvad 
 > ved jeg.
 >
 > Kender nogen en god stegepande, fx af stål eller kobber, som holder og er 
 > til at stege på. Jeg har nu tabt tålmodigheden så meget at den godt må 
 > være dyr.
 >
 Støbejernspander fra EVA er perfekte.
http://www.evadenmark.dk/394 De er ufatteligt holdbare - holder vel resten af dit liv.
 Og de er ikke engang så dyre at det gør noget.
 Det er iøvrigt også støbejernspander rigtige kokke bruger på restauranter - 
 så de må være ret gode.
 Mvh. Per!
            
             |  |  | 
  Ukendt (27-08-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ukendt
 | 
 Dato :  27-08-05 16:51
 | 
 |  | Hej.
 
 Alle pander kræver vel, at man behandler dem ordentligt, hvis de vel at
 mærke skal holde.
 
 Vi startede med at købe Gastrolux for 4 år siden. De bliver brugt til det
 hele, og holder fint, fint.
 
 Vi har både pander og gryder, og er meget, meget glade for dem.
 
 Mange hilsener fra Anne Marie
 
 
 
 
 |  |  | 
  Erling Simonsen (27-08-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Erling Simonsen
 | 
 Dato :  27-08-05 16:51
 | 
 |  | 
 
            Søren Hindsholm skrev:
 > Nu er jeg træt af stegepander der brænder på, mister overfladen og hvad 
 > ved jeg.
 > 
 > Kender nogen en god stegepande, fx af stål eller kobber, som holder og 
 > er til at stege på. Jeg har nu tabt tålmodigheden så meget at den godt 
 > må være dyr.
 > 
 > Hindsholm
 > 
 Hej.
 Ja, vi har haft gastrolux i flere år og synes at det er en
 fantastisk god stegepande.
 Du kan se nærmere her:
http://www.gastrolux.dk/default.aspx?pageID=7&lang=da Der er nogle forretninger, der sælges eller har solgt billige 
 efterligner, så pas på dem.
 mvh
 Erling Simonsen
            
             |  |  | 
  Henning Lund (27-08-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Henning Lund
 | 
 Dato :  27-08-05 17:29
 | 
 |  | 
 
            Erling Simonsen skrev:
 > Ja, vi har haft gastrolux i flere år og synes at det er en
 > fantastisk god stegepande.
 > Du kan se nærmere her:
 > http://www.gastrolux.dk/default.aspx?pageID=7&lang=da > Der er nogle forretninger, der sælges eller har solgt billige
 > efterligner, så pas på dem.
 Den har vi osse prøvet, den får pil nedad herfra, max levetid på panden 
 her i huset var 2½ år, derefter byttede forhandleren den til en ny, den 
 holdt også godt 2 år.
 Det skal siges at vi bruger panden rigtigt meget, så det er ikke vold 
 mm. der dræber dem, simpelthen belægningen der slides.
 -- 
 Mvh
 Henning Lund
 icq 18805021 - mail: hl"snabela"lite.dk
http://sitecenter.dk/freespace   bla.med lidt køb & salg 
            
             |  |  | 
   Preben Riis Sørensen (27-08-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Preben Riis Sørensen
 | 
 Dato :  27-08-05 22:10
 | 
 |  | 
 De billige med titan-belægning holder lige så godt som de dyre d.o., og der
 er ikke noget lag der ikke kan tåle at blive skrabt (man skal forøvrigt
 aldrig skrabe, det hele kan koges af med vand). Ellers er der
 jernstegepanden, og den skal affedtes og have en kur hvor man kører den
 meget højt op i temperatur og kommer et lag salt på. Om det er overtro ved
 jeg ikke, men pgr.a. 'prisen' ville jeg ikke forsømme det.
 --
 M.V.H.
 Preben Riis Sørensen
 preben@esenet.dk
 
 
 
 
 
 |  |  | 
  Gainsbourg (28-08-2005) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Gainsbourg
 | 
 Dato :  28-08-05 02:46
 | 
 |  | 
 
            Pander med teflon belægning holder kun en begrænset tid - uanset fabrikat. 
 Nogle holder længere end andre.
 Køb evt. en pande med teflon slip-let belægning til pandekager og andet af 
 den slags + en pande uden belægning til alt det andet, så har du begge i 
 rigtig, rigtig mange år.
 Eva Trio's "Duraline" serie er utrolig gode og meget holdbare - men bruger 
 man dem hver dag, holder de altså kun et vist antal år. 
http://gaver.dk/shop/rightContent.asp?productID=736  Vores er ved at være 
 modne til udskiftning nu (er vist 9 og 7 år gamle) - og vi har brugt dem 
 meget og ofte (men kun med plast og træredskaber). De er ikke helt så 
 effektive og glatte i belægningen mere - men den er stadig ikke skallet af 
 eller lignende. De er ikke helt billige, men isenkræmmere har tit tilbud på 
 dem eller nedsatte 2.sortering med små skønhedsfejl.
 Med venlig hilsen
 Gainsbourg 
            
             |  |  | 
 |  |