|
| cremet kylling/karry ret Fra : Kim Schulz |
Dato : 25-08-05 15:22 |
|
hejsa
Jeg sidder og har lyst til en god cremet kylling i karry ret ala den
man ofte kan få på indiske restaurenter.
Med andre ord: er der nogen der har en god opskrift på en kylling i
karry hvor saucen er godt,rund og cremet.
MVH
Kim
| |
Christian Hansen (25-08-2005)
| Kommentar Fra : Christian Hansen |
Dato : 25-08-05 19:42 |
|
Hej Kim
Hvis du ikke har prøvet Kylling Molee, så kan den anbefales ( fra "Smag
på Indien", Gyldendals bogklub)
Ingridienser:
ca. 3 spsk olie
4 kyllingebrystfileter, uden skind og ben, skåret i 3-4 stykker.
6 kardemommekapsler ( jeg har med held brugt stødt kardemomme)
6 kryddernelliker ( stødt kan sagtens anvendes )
1 stang kanel på 5cm.
1 stort, finthakket løg
2 fed hvidløg
1 stykke friskhakket ingefærrod på 3½cm.
3 friske grønne chili uden frø
4 spsk citronsaft.
1 tsk gurkemeje
50g kokoscreme ( jeg plejer at bruge en halv dåse )
1½ dl meget varmt vand.
salt.
Fremgangsmåde:
Kom hvidløg, ingefær, chili og citronsaft i en blender eller
foodprocessor, og blend til du har en lind pasta - sæt det tilside, til
du får brug for det.
Opvarm olien i en pande ( eller tykbundet gryde ). Læg kyllingestykkerne
i og brun dem hurtigt på alle sider. Tag dem op med en hulske og sæt dem
til side.
Hæld om nødvendigt mere olie på panden og rist kardemomme,
kryddernelliker og kanel i ca. 1 min. Tilsæt løg og rist videre til de
er bløde.
Hæld hvidløgscitroningefærchilipastaen på panden sammen med gurkemeje og
steg det i 5 min.
opblød kokusblokken i det varme vand og hæld det i panden sammen med
lidt salt. Lad det simre i 2 min. Tilsæt derefter kyllingestykkerne
sammen med evetuelt stegesaft. Lad det snurre i 15-20 min, til det er mørt.
Opskriften er til 4 personer, men personligt synes jeg kun, at der
bliver "sovs" nok til 2 - derfor laver jeg somregel dobbelt af det.
Det smager knaldgodt!
Mvh Christian
Kim Schulz wrote:
> hejsa
> Jeg sidder og har lyst til en god cremet kylling i karry ret ala den
> man ofte kan få på indiske restaurenter.
> Med andre ord: er der nogen der har en god opskrift på en kylling i
> karry hvor saucen er godt,rund og cremet.
>
> MVH
> Kim
| |
Onsa (27-08-2005)
| Kommentar Fra : Onsa |
Dato : 27-08-05 19:44 |
|
Christian Hansen wrote:
> Hej Kim
>
> Hvis du ikke har prøvet Kylling Molee, så kan den anbefales ( fra "Smag
> på Indien", Gyldendals bogklub)
>
> Ingridienser:
> ca. 3 spsk olie
> 4 kyllingebrystfileter, uden skind og ben, skåret i 3-4 stykker.
> 6 kardemommekapsler ( jeg har med held brugt stødt kardemomme)
> 6 kryddernelliker ( stødt kan sagtens anvendes )
> 1 stang kanel på 5cm.
> 1 stort, finthakket løg
> 2 fed hvidløg
> 1 stykke friskhakket ingefærrod på 3½cm.
> 3 friske grønne chili uden frø
Det lydder spændende, men jeg har nogle problemer med grøn chili.
Skal de være grønne ?. De eneste grønne jeg har kunnet finde er nogle små
nogle ca. 5 cm. lange 1/2 cm. tykke. Kan de mon bruges.
Ove
| |
Christian Hansen (30-08-2005)
| Kommentar Fra : Christian Hansen |
Dato : 30-08-05 14:07 |
|
Hej Onsa
Onsa wrote:
>
> Det lydder spændende, men jeg har nogle problemer med grøn chili.
> Skal de være grønne ?. De eneste grønne jeg har kunnet finde er nogle små
> nogle ca. 5 cm. lange 1/2 cm. tykke. Kan de mon bruges.
Det kan de sagtens - pas på med at gnide dig i øjne, næse, øre - andet,
når du arbejder med dem :)
Mvh Christian
| |
|
|