jubija@ yahoo.dk wrote:
> >1. Hvad er gyros?
> Grillet kød - ordet gyros betyder dreje og kommer fra den måde kødet
> steges på, hvor et spid med kød drejes foran et kulbækken ( a la det
> tyrkiske döner kebab)
Nå på den måde! Det er måske lidt pinligt, men det vidste jeg ikke.
Det er jo ligesom et gyroskop, det ved jeg hvad er. Tak for det
> >Jeg tænker på noget med olivenolie, hvidløg og jeg har masser
> >af frisk merian og oregano i haven.
> Put det hele i en plastpose og lad det trække natten over i køleskab.
> pas på med hvidløget, det kan let blive meget dominerende.
Er gjort.
Men fordi det regner i morgen, bliver det ikke gyros, men panos!
Fredag:
Lam marineret i olivenolie, hvidløg og frisk merian på panden.
Tzatziki.
Salat af krølsalat, tomat, citron, avocado, feta og olivenolie.
Nye kartofler fra i går, som varmes sammen med "panos".
Og Kalamata-oliven som ekstra tilbehør. Og måske ribsgelé.
--
Mike
http://home2.inet.tele.dk/kautaq