"Peter Løhde Svarre" <svarre69@mali.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:42c984a3$0$73792$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Tænd op i grillen med masser af kul i begge sider (inddirekte) og sørg for
> at grillen og risten er godt varme. Sæt en foliebakke ned mellem
> kulsektionerne til at opsamle fedtdryp og placer stegen midt på risten
over
> drypbakken med sværen opad. Sæt låget på og steg den i ca. 1½ time til
> sværen er god og sprød. Skulle man være af den nervøse type kan man godt
> kyle et stegetermometer i den - det skal gerne vise 72-77 grader i
skyggen.
Jeg har en variant som jeg med held har brugt til diverse andre stege, og
her til aften også en flæskesteg..:
Istedetfor foliebakken i bunden af grillen bruger jeg en gammel bradepande
( 25*40 cm vil jeg tro ) som jeg lægger stegen i... Det er lidt nemmere at
få fat i "noget at lave sövs af" på den måde..
Jeg brugte stegetermometret, men det tog i dette tilfælde ligegodt 2 timer
før jeg ramte de 75 grader ( det var også en ordentlig klump kø'
>
> Lad stegen stå utildækket (man kan dog godt pakke kødet under sværen ind i
> folie) i 15 minutter før den skæres ud. Så er den klar. Tilbehøret - hvad
> med en gang agurkesalat og nye kartofler?
Tilbehøret endte med at være brun sövs, nye kartofler og rødkål.. En
klassiker, men det virker hver gang...
Flæskestegen oversteg enhver forventning og er absolut på listen over ting
man godt kan gøre igen ( I modsætning til den and der ikke gik så godt til
Mortens aften
/peter