|
| Den PERFEKTE ostekage? Fra : Anders |
Dato : 14-06-05 10:23 |
|
Hej
Jeg ELSKER OSTEKAGE!!! Så er det sagt, men jeg kan ikke finde ud af at lave
en ordentlig en selv som smager bare en brøkdel så godt som dem man kan købe
rundt omkring.
Luftig og blød, blid for smagsløgene, i perfekt smagsbalance og harmoni...
hvordan laver man den perfekte ostekage?!
Mvh Anders
| |
Anders (14-06-2005)
| Kommentar Fra : Anders |
Dato : 14-06-05 10:29 |
|
> Hej
>
> Jeg ELSKER OSTEKAGE!!! Så er det sagt, men jeg kan ikke finde ud af at
> lave en ordentlig en selv som smager bare en brøkdel så godt som dem man
> kan købe rundt omkring.
>
> Luftig og blød, blid for smagsløgene, i perfekt smagsbalance og harmoni...
> hvordan laver man den perfekte ostekage?!
>
> Mvh Anders
Og PS: det skal være en bagt cheesecake...
| |
Max (14-06-2005)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 14-06-05 20:17 |
|
Hej Anders
> > Jeg ELSKER OSTEKAGE!!! Så er det sagt, men jeg kan ikke finde ud af at
Jeg HADER ostekage, de ser så lækre og flotte ud, og smager
som br.. :(
Nå, men jeg har en bog med bageopskrifter, i den er der en opskrift
på Manhattan Cheesecake, jeg har ikke prøvet den, men alle de
opskrifter jeg har prøvet fra bogen er rigtig gode, så hvis du er
interesseret, ja så sender jeg dig gerne et scan af opskriften.
Mvh Max
| |
Stig Mogensen (14-06-2005)
| Kommentar Fra : Stig Mogensen |
Dato : 14-06-05 21:33 |
|
Max wrote:
> Hej Anders
>
>> > Jeg ELSKER OSTEKAGE!!! Så er det sagt, men jeg kan ikke finde ud af at
>
> Jeg HADER ostekage, de ser så lækre og flotte ud, og smager
> som br.. :(
>
> Nå, men jeg har en bog med bageopskrifter, i den er der en opskrift
> på Manhattan Cheesecake, jeg har ikke prøvet den, men alle de
> opskrifter jeg har prøvet fra bogen er rigtig gode, så hvis du er
> interesseret, ja så sender jeg dig gerne et scan af opskriften.
>
> Mvh Max
også til mig
/Stig
| |
Anders (15-06-2005)
| Kommentar Fra : Anders |
Dato : 15-06-05 10:47 |
|
> Hej Anders
>
>> > Jeg ELSKER OSTEKAGE!!! Så er det sagt, men jeg kan ikke finde ud af at
>
> Jeg HADER ostekage, de ser så lækre og flotte ud, og smager
> som br.. :(
>
> Nå, men jeg har en bog med bageopskrifter, i den er der en opskrift
> på Manhattan Cheesecake, jeg har ikke prøvet den, men alle de
> opskrifter jeg har prøvet fra bogen er rigtig gode, så hvis du er
> interesseret, ja så sender jeg dig gerne et scan af opskriften.
HEJ MAX
Jeg har hørt rygter om netop Manhatten Cheesecake; at den skulle være
himmelsk!
Hvis du gider ¨må du MEGET gerne smide mig et scan!
på:
peberfrugt(SNABEL-A)besked.com
Tusind tak!
Mvh Anders
| |
Max (15-06-2005)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 15-06-05 13:16 |
|
Hej Anders
> Hvis du gider ¨må du MEGET gerne smide mig et scan!
Er sket.
Mvh Max
| |
Margrete Johansen (15-06-2005)
| Kommentar Fra : Margrete Johansen |
Dato : 15-06-05 19:09 |
|
"Max" <max_jens@post9.tele.dk.invalid> wrote in message
news:42b01bff$0$170$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hej Anders
>
>> Hvis du gider ¨må du MEGET gerne smide mig et scan!
>
> Er sket.
>
> Mvh Max
Kunne vi andre også få glæde af den?
Margrete
| |
Max (15-06-2005)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 15-06-05 21:47 |
|
Hej Margrete
> Kunne vi andre også få glæde af den?
Naturligvis, er sendt.
Mvh Max
| |
Margrete Johansen (16-06-2005)
| Kommentar Fra : Margrete Johansen |
Dato : 16-06-05 07:08 |
|
"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote in message
news:42b09364$0$182$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej Margrete
>
>> Kunne vi andre også få glæde af den?
>
> Naturligvis, er sendt.
>
> Mvh Max
Nam nam, nam nam, nam nam, nam nam og namme-nam! (I kender selv melodien!)
Margrete
| |
Max (16-06-2005)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 16-06-05 15:32 |
|
Hej
> Nam nam, nam nam, nam nam, nam nam og namme-nam! (I kender selv
melodien!)
Ja kalorier har det med at smage bedre end vitaminer :)
Mvh Max
| |
Kevin Edelvang (16-06-2005)
| Kommentar Fra : Kevin Edelvang |
Dato : 16-06-05 15:32 |
|
Max wrote:
> Ja kalorier har det med at smage bedre end vitaminer :)
Hvis du sender opskriften til dk.binaer.kultur, kan vi alle få glæde af den
:)
Mvh
Kevin Edelvang
| |
Max (16-06-2005)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 16-06-05 18:01 |
|
Hej Kevin
> Hvis du sender opskriften til dk.binaer.kultur, kan vi alle få glæde af
den
Hvis du brugte en valid mailadresse kunne jeg sende den til dig,
jeg gider ikke binære grupper og min newsserver føre dem
heller ikke.
Mvh Max
| |
Falcon (16-06-2005)
| Kommentar Fra : Falcon |
Dato : 16-06-05 21:27 |
|
On Wed, 15 Jun 2005 22:47:14 +0200, "Max"
<Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote:
>Hej Margrete
>
>> Kunne vi andre også få glæde af den?
>
>Naturligvis, er sendt.
>
>Mvh Max
>
Me too, me too please
på forhånd tak
Falcon
| |
Max (17-06-2005)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 17-06-05 16:54 |
|
> Me too, me too please
Er på vej
Max
| |
Helene Juul Kristens~ (17-06-2005)
| Kommentar Fra : Helene Juul Kristens~ |
Dato : 17-06-05 19:44 |
|
Må jeg også få den berømte opskrift, så mange tak på for forhånd.
Hilsen
Helene
"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote in message
news:42b2f1b9$0$160$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> > Me too, me too please
>
> Er på vej
>
> Max
>
>
| |
Dooz (17-06-2005)
| Kommentar Fra : Dooz |
Dato : 17-06-05 20:11 |
|
Også mig, please )
Eva
| |
Max (17-06-2005)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 17-06-05 21:37 |
|
Er sendt
Max
| |
es (15-06-2005)
| Kommentar Fra : es |
Dato : 15-06-05 10:06 |
|
Altså, du er ude efter den type hvor hele kagen er bagt, ikke den med
bund og en flødeostmasse bredt ud ovenpå?
I så fald tror jeg, det er den svenske variant "Ostkaka" du er ude
efter.
Jeg har ledt huller osv. efter den derhjemme, jeg ved jeg har en, men
hvor...(*Må* huske at skrive til "John ser alt"...)
Indtil den dukker op, kan du måske forsøge dig frem med
Karoline-køkkens opskrift. De plejer at være ok, opskriften
pålidelig - og man er altid sikker på at kaloriemængden er optimeret
Svensk ostkaka fra Småland
Tilberedningstid: 60min.
Årstid: Hele året
Antal: 4-5 personer
400 g Karoline's HytteOst
50 g mandler
3 spsk sukker
3 æg
1½ spsk hvedemel
2 dl mælk (eller 1 dl Karoline's PiskeFløde og 1 dl mælk)
Til servering
syltetøj - blåbær, hindbær eller tyttebær
2 dl Karolines Køkken piskefløde
Sæt ovnen på 175 grader. Hak mandlerne groft. Bland alle ingredienser
godt sammen og kom dem i en smurt form. Bag ostekagen midt i ovnen i
ca. 40-45 minutter.
Serveres lun med syltetøj - og eventuel piskefløde.
hilsen Esther
| |
Anders (15-06-2005)
| Kommentar Fra : Anders |
Dato : 15-06-05 10:50 |
|
Hej Esther
Tror ikke det er sådan en som nedenstående jeg er ude efter, selvom den
lyder spændende (og da helt sikkert skal prøves )
Det er sådan en ostekage hvor man har en kikseagtig bund og så ostemasse
spredt ud ovenpå, og SÅ ind i ovenen.
Prøvede en igår som jeg fandt på nettet, og den levede ikke helt op til
forventningerne, men det var tæt på...
Så jeg håbede at nogle af jer derude havde nogle skjulte guldkorn af en
ostekageopskrift...
Mvh Anders
"es" <es@sunrise.dk> skrev i en meddelelse
news:1118822995.633677.61440@z14g2000cwz.googlegroups.com...
Altså, du er ude efter den type hvor hele kagen er bagt, ikke den med
bund og en flødeostmasse bredt ud ovenpå?
I så fald tror jeg, det er den svenske variant "Ostkaka" du er ude
efter.
Jeg har ledt huller osv. efter den derhjemme, jeg ved jeg har en, men
hvor...(*Må* huske at skrive til "John ser alt"...)
Indtil den dukker op, kan du måske forsøge dig frem med
Karoline-køkkens opskrift. De plejer at være ok, opskriften
pålidelig - og man er altid sikker på at kaloriemængden er optimeret
Svensk ostkaka fra Småland
Tilberedningstid: 60min.
Årstid: Hele året
Antal: 4-5 personer
400 g Karoline's HytteOst
50 g mandler
3 spsk sukker
3 æg
1½ spsk hvedemel
2 dl mælk (eller 1 dl Karoline's PiskeFløde og 1 dl mælk)
Til servering
syltetøj - blåbær, hindbær eller tyttebær
2 dl Karolines Køkken piskefløde
Sæt ovnen på 175 grader. Hak mandlerne groft. Bland alle ingredienser
godt sammen og kom dem i en smurt form. Bag ostekagen midt i ovnen i
ca. 40-45 minutter.
Serveres lun med syltetøj - og eventuel piskefløde.
hilsen Esther
| |
Jette Mogensen (15-06-2005)
| Kommentar Fra : Jette Mogensen |
Dato : 15-06-05 12:47 |
|
"Anders" <andersvalenFJERN@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:42aea1f9$0$257$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej
>
> Jeg ELSKER OSTEKAGE!!! Så er det sagt, men jeg kan ikke finde ud af at
> lave en ordentlig en selv som smager bare en brøkdel så godt som dem man
> kan købe rundt omkring.
>
> Luftig og blød, blid for smagsløgene, i perfekt smagsbalance og harmoni...
> hvordan laver man den perfekte ostekage?!
>
> Mvh Anders
>
Jeg har 2 opskrifter
London cheesecake
til bunden:
150 g digestive kiks
75 g usaltet smør,enten smeltet eller meget blødt
til cremen:
600 g flødeost naturel (Philadelphia)
150 g sukker
3 store æg
3 æggeblommer
1½ tsk vanilleekstrakt
1½ spsk citronsaft
springform,20 cm i diameter
kraftig staniol
til toppen:
1½ dl syrnet fløde eller cremefraiche
1 spsk sukker
½ tsk vanilleekstrakt
Knus kiksene til krummer i en food-processor,kom smørret i og kør med puls
knappen.Beklæd bunden af sprinformen med massen og pres den godt med
fingrene eller bagsiden af en ske.Sæt den i køleskabet for at stivne og varm
ovnen op til 180 grader.
Pisk flødeosten glat og kom så sukkeret i.Pisk de hele æg og æggeblommer i
og endelig vanille og citronsaft.Sæt en kedel vand over.
Beklæd den afkølede springform med stærk staniol udvendig således,at den
dækker bund og sider med et sort stykke,pak den i endnu et lag og sæt den i
en bradepande. Staniolen vil beskytte kagen mod vandet,når den bliver bagt i
vandbad.
Spred cremen ud over nunden og hæl så næsten kogende vand i bradepanden
rundt om formen.Det skal stå halvvejs op om den.Sæt det hele i ovnen og bag
kagen i 50 minutter.Cremen skal føles ret fast,men ikke helt,bare så meget,
at den kan bære det øverste flødelag.Pisk syrnet fløde eller creme fraiche
sammen med sukker og vanille og hæld det over kagen.sæt den i ovnen igen og
bag den i endnu 10 min.
Tag bradepanden ud af ovnen,løft springformen ud,fjern staniolen og stil
formen på en bagerist.sæt den i køleskabet,når den er kølet fuldstændig
af,og tag den ud ca. 20 min før serveringen,for at den ikke skal være
iskold.Fjern springformen og skær kagen ud med en kniv dyppet i varmt vand
til 8 personer.
og
New York cheesecake.
til bunden:
250 g digestive kiks,knust til fine krummer
150 g smeltet,usalteet smør
3 spsk sukker
til toppen:
225 g sukker
2 spsk maizena
750 g flødeost naturel (Philadelphia)
6 store æg, delt i blommer og hvide
2 tsk vanilleekstrakt
1½ dl piskefløde
1½ dl syrnet fløde eller creme fraiche
½ tsk salt
revet skal af en usprøjtet citron
flormelis til drys
Hindbær eller brombær til pynt
Springform 24 cm i diameter
Bland de knuste kiks med det smeltede smør og de 3 spsk sukker og pres
blandingen ned i bunden af sprinformen.sæt den i køleskabet i ca ½ time,til
bunden er stivneet.
Varm ovnen op til 170 grader.Bland sukkeret med majsstivelsen i en stor
skål.Pisk flødeosten i sammen med æggeblommer og vanille.Tilsæt langsomt de
2 slags fløde,mens du hele tiden pisker,og kom salt og revet citronskal
i.Pisk æggehviderne stive og fold dem i cremen.Fordel den på den kolde bund
og bag kagen i 1-1½ time uden at åbne ovndøren,til dens overflade er
gyldenbrun.sluk for ovnen og lad kagen stå yderligere 2 timer.Luk så
ovndøren op,tag kagen ud og lad den stå endnu en time.Server den
isafkølet,pudret med flormelis og pyntet med frugt.
til 12-14 personer.
Begga opskrifter er fra Køkkenets Gudinde: af Nigella Lawson
Husk du kan ikke bruge light-produkter-så det er kraftig kost. Men godt.
mvh Jette
| |
Mia Coordt (17-06-2005)
| Kommentar Fra : Mia Coordt |
Dato : 17-06-05 15:51 |
|
Hejsa
Max, jeg vil meget gerne ha et scan
Mvh
Mia
"Jette Mogensen" <jette.mogensen@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:42b01533$0$38947$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> "Anders" <andersvalenFJERN@mail.dk> skrev i en meddelelse
> news:42aea1f9$0$257$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>> Hej
>>
>> Jeg ELSKER OSTEKAGE!!! Så er det sagt, men jeg kan ikke finde ud af at
>> lave en ordentlig en selv som smager bare en brøkdel så godt som dem man
>> kan købe rundt omkring.
>>
>> Luftig og blød, blid for smagsløgene, i perfekt smagsbalance og
>> harmoni... hvordan laver man den perfekte ostekage?!
>>
>> Mvh Anders
>>
> Jeg har 2 opskrifter
>
> London cheesecake
>
> til bunden:
> 150 g digestive kiks
> 75 g usaltet smør,enten smeltet eller meget blødt
>
> til cremen:
> 600 g flødeost naturel (Philadelphia)
> 150 g sukker
> 3 store æg
> 3 æggeblommer
> 1½ tsk vanilleekstrakt
> 1½ spsk citronsaft
>
> springform,20 cm i diameter
> kraftig staniol
>
> til toppen:
> 1½ dl syrnet fløde eller cremefraiche
> 1 spsk sukker
> ½ tsk vanilleekstrakt
>
> Knus kiksene til krummer i en food-processor,kom smørret i og kør med puls
> knappen.Beklæd bunden af sprinformen med massen og pres den godt med
> fingrene eller bagsiden af en ske.Sæt den i køleskabet for at stivne og
> varm ovnen op til 180 grader.
> Pisk flødeosten glat og kom så sukkeret i.Pisk de hele æg og æggeblommer i
> og endelig vanille og citronsaft.Sæt en kedel vand over.
> Beklæd den afkølede springform med stærk staniol udvendig således,at den
> dækker bund og sider med et sort stykke,pak den i endnu et lag og sæt den
> i en bradepande. Staniolen vil beskytte kagen mod vandet,når den bliver
> bagt i vandbad.
> Spred cremen ud over nunden og hæl så næsten kogende vand i bradepanden
> rundt om formen.Det skal stå halvvejs op om den.Sæt det hele i ovnen og
> bag kagen i 50 minutter.Cremen skal føles ret fast,men ikke helt,bare så
> meget, at den kan bære det øverste flødelag.Pisk syrnet fløde eller creme
> fraiche sammen med sukker og vanille og hæld det over kagen.sæt den i
> ovnen igen og bag den i endnu 10 min.
> Tag bradepanden ud af ovnen,løft springformen ud,fjern staniolen og stil
> formen på en bagerist.sæt den i køleskabet,når den er kølet fuldstændig
> af,og tag den ud ca. 20 min før serveringen,for at den ikke skal være
> iskold.Fjern springformen og skær kagen ud med en kniv dyppet i varmt vand
>
> til 8 personer.
>
> og
>
> New York cheesecake.
>
> til bunden:
> 250 g digestive kiks,knust til fine krummer
> 150 g smeltet,usalteet smør
> 3 spsk sukker
>
> til toppen:
> 225 g sukker
> 2 spsk maizena
> 750 g flødeost naturel (Philadelphia)
> 6 store æg, delt i blommer og hvide
> 2 tsk vanilleekstrakt
> 1½ dl piskefløde
> 1½ dl syrnet fløde eller creme fraiche
> ½ tsk salt
> revet skal af en usprøjtet citron
> flormelis til drys
> Hindbær eller brombær til pynt
>
> Springform 24 cm i diameter
>
> Bland de knuste kiks med det smeltede smør og de 3 spsk sukker og pres
> blandingen ned i bunden af sprinformen.sæt den i køleskabet i ca ½
> time,til bunden er stivneet.
> Varm ovnen op til 170 grader.Bland sukkeret med majsstivelsen i en stor
> skål.Pisk flødeosten i sammen med æggeblommer og vanille.Tilsæt langsomt
> de 2 slags fløde,mens du hele tiden pisker,og kom salt og revet citronskal
> i.Pisk æggehviderne stive og fold dem i cremen.Fordel den på den kolde
> bund og bag kagen i 1-1½ time uden at åbne ovndøren,til dens overflade er
> gyldenbrun.sluk for ovnen og lad kagen stå yderligere 2 timer.Luk så
> ovndøren op,tag kagen ud og lad den stå endnu en time.Server den
> isafkølet,pudret med flormelis og pyntet med frugt.
>
> til 12-14 personer.
>
> Begga opskrifter er fra Køkkenets Gudinde: af Nigella Lawson
>
> Husk du kan ikke bruge light-produkter-så det er kraftig kost. Men godt.
>
> mvh Jette
>
>
| |
Max (17-06-2005)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 17-06-05 16:55 |
|
> Max, jeg vil meget gerne ha et scan
Er på vej
Max
| |
|
|