Hej, du kan sikkert godt spise den, man anbefaler generelt at oksekød
og fisk max. opbevares 3 mdr på frost, men hvis din fryser ellers er
ok, tror jeg du overlever (og at mørbraden er go nok). Du skal dog
ikke tø den op, hakke et par bøffer af og så fryse resten igen. Så
er det bedre at invitere vennerne til grill. Eller du kan prøve Jamie
Olivers carpaccio, hvor man lige steger mørbraden hel i ca 5-8 min.
lader den hvile og skærer det hele i tynde skiver og i øvrigt gør
sådan her:
http://www.foodnetwork.com/food/cooking/recipe/0,,FOOD_9936_19299,00.html
Årsagen til at man opererer med holdbarhedstider følger her (hentet
fra
www.altomkost.dk):
Under frostlagring kan kødets fedt med tiden iltes (blive harsk),
hvilket påvirker smagen i uheldig retning. Derfor er tiden på frost
også vigtig for kvaliteten. Den maximale tid på frost afhænger af
mængden af fedt, fedtets sammensætning (umættede fedtsyrer iltes
hurtigere end mættede) og af pakkemetoden. Vakuumpakning vil forlænge
holdbarheden, fordi ilten fjernes. Fjerkræ indeholder flere umættede
fedtsyrer end oksekød, hvorfor fjerkræ generelt har kortere
holdbarhed på frost end oksekød.
hilsen Esther