"Tina F." <wunjo(a)webspeed.dk> skrev i en meddelelse
news:42ab3d14$0$58823$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> "Anja R." <SPAMNEJTAK_A_runge@mail.dk> skrev i en meddelelse
> news:42aae1d7$0$164$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>> Hej!
>>
>> Jeg skal, som beskrevet i tidligere indlæg, til eksamen på mandag.
>> I den forbindelse skal jeg bl.a. lave kødboller til suppen.
>> Dette volder mig en del problemer...
>> Følger jeg opskriften bliver konsistensen MEGET flydende, og det er
> umuligt
>> at forme farsen til små boller der kan koges i gryden!
>> Kommer jeg derimod mere mel i, bliver konsistensen mere passende, men de
>> færdige kødboller bliver meget faste indeni, og virker meget melede i
>> smagen...
>> Hvad gør jeg galt??? Har tænkt på, om det er noget med mængden af æg
>> eller
>> lignende jeg skal ændre på...
>
> Mindre væske. Æg, mælk og vand hører til i frikadeller ikke i
> suppekødboller.
>
Den opskrift jeg følger anbefaler et halvt æg samt 1 dl. suppefond.
Prøver i morgen at tilsætte mindre af dette, eller helt undlade det.
Venlig hilsen
Anja R.