58-20-8 i Bisca grovkiks
67-15-8 i Bisca rugkiks
58-14-14-7-14 Bisca altieen kiks
71-5,5-11,5-5-7 Bisca "Fuldkorns skorper" der sælges i Aldi og derfor ikke
bruger det fine navn "Bisca" men er lavet på Hjørring-fabrikken og bruger
mirakel-emulgatoren "mono og diacetylvinsyreestere af mono og
diglycerider" - ligesom den førstnævnte nyskaelse - og det er den
næstbedstsmagende og mindst søde skorpe næst efter følgende
63-10-11-8-7 Wasa skorpar
67-1½-9-14-1 Wasa rågi knæk
66-1½-9-15-1 Wasa rund landknæk stor-som-tallerken
65-2 -9-15-1 Wasa rund råg knæk
67,5-22-7- Bisca havrekiks med frugt
56- 22-3 Karen Wolf mazarinkage
16g-12g--2g-0-9g Chocolate chunk cookies, USA
Jeg tror, der er stor fremtid i disse tørre bagværk, og at det er værd at
bevidstgøre sig om kulhydrat-fedt ratio og hvorfor smagen er så skidegod for
varerne på hver sin måde
Jeg var sikker på at de tunge rugkiks nr 2 var federe end de lette ny
ikkekrystallinskemulgator-fremstillede nr 1 - men nej - og jeg håber at
nogen har forklaringsforslag.
Hvis man tror på at fedt feder, burde de billige skorper fra Aldi være
fordelagtige. De er næsten ikke søde som øko-skorperne fra Netto, der minder
om gammeldags tvebakker og klæber i munden, som om nul fibre.
Vand+fiber indhold er altså ca hhv 14 og 10 og 14(7 heraf fibre) og 12(5
heraf fibre) og 16 (8 heraf fibre). Det må være et spændende
kemikerpuslespil at udkonkurere andre udfra kvalitet og med justering af
disse jordnære basiskomponenter - der er vist ikke meget snobberi i denne
stigende del af vor kost.
|