On Sun, 5 Jun 2005 13:55:20 +0200
"Mads Breddam" <fuck@spam.suckers> wrote:
> > Jeg er egt. bare nysgerrig efter at vide hvor hurtigt alkoholen
> > fordamper fra f. eks et ølglas.
>
> For ikke at oprette en ny tråd spørger jeg lige i forlængelse af
> denne: Når jeg laver whisky-sovs med måske en 2-3 genstande alkohol,
> så lader jeg sovsen stå og småkoge/simre i en 10 minutters tid. Hvor
> meget af alkoholen kan jeg regne med forsvinder, hvis noget
> overhovedet? Jeg behøves ikke nogen specifikke tal... Bare noget i
> retning af: "Alkoholen fordamper ret hurtigt i kogende væske" eller
> hvad der nu er tilfældet.
altså den lette test er er jo at smage på sovsen efter 1, 2 ,3.. 10
min.
du vil hurtigt bemærke at ved 1-2 min så smager det hele ret sprittet,
men derefter så begynder det at aftage hurtigt. Fra min kemi timer for
år tilbage erinder jeg noget med at alkohol koger ved 76grader C,
så hvis det ellers står over god varme (normalt komfur) så burde det
ret hurtigt fordampe væk.
--
Kim Schulz | Stop Software patents before it is too late!
Geek by nature |
schulz.dk |