| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Hvad er emulgatoren fra Bisca Fra : Bo Warming | 
  Dato :  01-06-05 10:32 |  
  |   
            som hedder
 "mono.- og diacetylvinsyreester af mono- og diglycerider af fedtsyrer"
 
 Er det glycerol forestret med 1-2 fedtsyrer og undertiden  forestret på 
 overskydende glycerol-alkohol med een af syregrupperne på  vinsyre - der er 
 enkelt eller dobbelt forestret med eddikesyre
 
 - og hvorfor skulle denne - muligvis billige - sæbesag være særlig god til 
 at være hydrofob i den ene (fedtsyre) ende og hydrofil i modsat ende?
 
 Nogle velsmagende porøse lette grønsagshvedegrovkiks har dette 
 molekyl-ruskumsnusk stående som en af TYVE varedeklarations-listede 
 ingredienser  - er de ude på blær eller ville noget briste hvis kun 19 ting 
 blandedes i dejen?
 Måske de i et anfald af beskedenhed har glemt nr 21 - vand - som vistnok 
 altid behøves, men som nok tørres væk, men det plejer ikke at hindre 
 nævnelse.
 Vort store Corny-Mariekiks bageri i Hjørring gør landet ære med at vise 
 teknisk knowhow for dem , der gider finde læsebrillerne frem - og det står 
 på 7 sprog, 3 slags skrifttegn - og hvem andre end arbejdsløse kemikere 
 læser det? 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Jeppe Madsen (01-06-2005) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jeppe Madsen | 
  Dato :  01-06-05 23:19 |  
  |   
            Bo Warming wrote:
 > som hedder
 > "mono.- og diacetylvinsyreester af mono- og diglycerider af fedtsyrer"
 > 
 > Er det glycerol forestret med 1-2 fedtsyrer og undertiden  forestret på 
 > overskydende glycerol-alkohol med een af syregrupperne på  vinsyre - der 
 > er enkelt eller dobbelt forestret med eddikesyre
 > 
 Ja, noget i den stil.
 > - og hvorfor skulle denne - muligvis billige - sæbesag være særlig god 
 > til at være hydrofob i den ene (fedtsyre) ende og hydrofil i modsat ende?
 > 
 Er den måske heller ikke specielt, men den laves formodentlig ved at 
 blande vinsyre, eddikesyre of fedt, og koge på det. Så den er billig og 
 består af komponenter som diverse sundhedsstyrelser og navnlig FDA, 
 svært kan sætte en finger på...
 
 > Nogle velsmagende porøse lette grønsagshvedegrovkiks har dette 
 > molekyl-ruskumsnusk stående som en af TYVE varedeklarations-listede 
 > ingredienser  - er de ude på blær eller ville noget briste hvis kun 19 
 > ting blandedes i dejen?
 
 Molekylruskomsnusket kan muligvis medvirke til homogenitet. 
 Nærtbeslægtede molekyler krystalliserer ikke nemt i blanding.
 
 > Måske de i et anfald af beskedenhed har glemt nr 21 - vand - som vistnok 
 > altid behøves, men som nok tørres væk, men det plejer ikke at hindre 
 > nævnelse.
 > Vort store Corny-Mariekiks bageri i Hjørring gør landet ære med at vise 
 > teknisk knowhow for dem , der gider finde læsebrillerne frem - og det 
 > står på 7 sprog, 3 slags skrifttegn - og hvem andre end arbejdsløse 
 > kemikere læser det?
 > 
 Tjah, har indtryk af, at visse velmenende pressionsgrupper går meget op 
 i den slags...red børnene og den slags. Men ellers er det jo godt at 
 arbejdsløse kemikere ikke går og keder sig alt for meget - der er jo 
 også arbejdsløse bromatologer, farmaceuter, b-kemikere og 
 komi-ingeniører...og ikke så få af dem, sååh...
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Bo Warming (02-06-2005) 
         
	
            | Kommentar Fra : Bo Warming | 
  Dato :  02-06-05 06:38 |  
  |   
            "Jeppe Madsen" <jpma@rvuc.dk> wrote in message 
 news:429e3479$0$18636$14726298@news.sunsite.dk...
 > Er den måske heller ikke specielt, men den laves formodentlig ved at 
 > blande vinsyre, eddikesyre of fedt, og koge på det. Så den er billig og 
 > består af komponenter som diverse sundhedsstyrelser og navnlig FDA, svært 
 > kan sætte en finger på...
 snip
 > Molekylruskomsnusket kan muligvis medvirke til homogenitet. Nærtbeslægtede 
 > molekyler krystalliserer ikke nemt i blanding.
 
 Disse Bisca-grønsagskiks vejer kun 200 g for pakke med samme størrelse som 
 den røde rugkiks ,
 DER VEJER HELE 250 gram
 - kompakte af fedt -
 og som Bisca længe har haft på markedet. Og selvom de ny grønlige kiks med 
 porresmag således er extremt porøse og luftige, smuldrer  og krummer de ikke 
 slemt.
 
 Så denne ny emulgatorblanding er måske et genialt gennembrud - din ide om, 
 at der opstår vanskeligt-krystalliserende, beslægtede sæbe-estre af billige 
 anerkendte normale bageri-råstoffer (ikke fra den petrokemiske industri),
 er måske det Columbus-æg, som det elegante ny produkt hængsler på.
 Ikke mærkeligt, at de er stolte og vil nævne det detaljeret i 
 varedeklaration på 7 sprog.
 
 Jeg er målløs af beundring over madindustriens opfindsomhed, og gider iår 
 ikke tørre løg og lave bagværk selv - centralisringen er forbandet 
 overlegen. . Dyr, men velsmagende og praktisk. At have samme uddannelse som 
 sejrherrerne, mildner nederlaget. 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |