|
| agar-agar i stedet for gelantine Fra : Ole Stigaard |
Dato : 05-06-05 12:31 |
|
Hej gruppe,
jeg vil lige høre om nogen af jer har erfaring med brugen af agar-agar i
stedet for animalst gelantine i kager?
Jeg har forsøgt at finde noget om mængde forholdet, altså hvor meget x
gram agar-agar stiver i forhold til x gram gelantine, og det nærmeste,
jeger kommet er en diskussion på en tysk side hvor forholdet 5:1 bliver
nævnt.
Er dette helt ude i hampen, det svarer til at 1,6 gram agar-agar svarer
til 5 blade husblas?
Mvh Ole Stigaard
| |
Klaus Alexander Seis~ (05-06-2005)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 05-06-05 19:23 |
|
Ole Stigaard skrev:
> jeg vil lige høre om nogen af jer har erfaring med brugen af
> agar-agar i stedet for animalst gelantine i kager?
Ikke i kager, men i "buddinger" (eller gelé, om man vil) har jeg.
Konsistensen bliver noget anderledes end med gelatine - eller osse
var det pga. doseringen.
Jeg kan desværre ikke huske hvor meget agar2 jeg brugte til hvor
meget væde, men agar2 anvendes meget i asiatisk mad, fx Indonesisk,
så måske kan du finde nogle tips på sider med [sydøst-] asiastiske
opskrifter.
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
Magnetic Ink, Copenhagen, Denmark
http://magnetic-ink.dk/
| |
Ole Stigaard (06-06-2005)
| Kommentar Fra : Ole Stigaard |
Dato : 06-06-05 10:46 |
|
Hej Klaus,
jeg har nu fået et forhold til brugen af agar-agar. Det passede fint at
erstatte de fem blade husblas i opskriften med 2 gram agar-agar. Faktor
1:5 ville mene at der skulle bruges 1,6 gram, men jeg havde ikke lige fået
laboratorievægten med hjem....
Det var en kvarg-kage, ret lig den i Karolines køkken (2), blot var fyldet
500g kvarg, 200 gram sukker, saften af 1 citron, 2 gram agar-agar, skum af
1 kvart fløde og 500 gram friske jordbær.
Mvh Ole Stigaard
Sun, 05 Jun 2005 20:22:31 +0200, Klaus Alexander Seistrup
<klaus@seistrup.dk> skrev:
> Ole Stigaard skrev:
>
>> jeg vil lige høre om nogen af jer har erfaring med brugen af
>> agar-agar i stedet for animalst gelantine i kager?
>
> Ikke i kager, men i "buddinger" (eller gelé, om man vil) har jeg.
> Konsistensen bliver noget anderledes end med gelatine - eller osse
> var det pga. doseringen.
>
> Jeg kan desværre ikke huske hvor meget agar2 jeg brugte til hvor
> meget væde, men agar2 anvendes meget i asiatisk mad, fx Indonesisk,
> så måske kan du finde nogle tips på sider med [sydøst-] asiastiske
> opskrifter.
>
> Mvh,
>
| |
|
|