Jeg har svaghed for flamberede hjerter og faldt over nedenstående opskrift
på Tobago - den skulle i øvrigt komme fra Peru og være Latinamerikas svar på
kebab.
Er der en venlig sjæl, der ved hvor jeg kan finde annattofrø enten hele
eller pulveriserede eller som pasta - og så hedder de vist achiote? Jeg har
forsøgt mig hos Sem Sem i København, og gik lidt i panik, da han ikke engang
havde hørt om det, for han har ellers ALT. Morten Torres fra
www.torrestrading.dk mener, frøene fåes i asiatiske madpushere, anyone?
Opskriften er ikke prøvet, da jeg ikke har fundet annattotingen.
Anticuchos eller hjerter på pinde:
Et oksehjerte, ungefähr to kilo
Et hvidløg eller 16 fed pillet og kværnet
En teskefuld friske chili, kværnet
En teskefuld spidskommen
Salt og peber
Tre deciliter rødvinseddike
Sauce:
30 gram tørrede røde chili
En teskefuld kværnede anattofrø
En teskefuld olie
Fjern urenheder og fedt fra hjertet og skær det i tommetykke tern. Ned i
skålen.
Hvidløg, frisk chili, pidskommen, salt og peber plus eddike rodes sammen.
Hæld det over hjertetern evt. ekstra eddike, så det dækker.
I køleskabet med låg i 24 timer.
Hjerte ud af marinade. Sæt begge dele til side.
Ryst frøene ud af de tørrede chilier og opblød i vand i 30 minutter.
Tør og blend chilierne med annatto, olie og cirka 2 deciliter af marinaden.
Saucen skal være tyktflydende.
Stik hjerterne på pinde, smår dem med saucen og grill dem hårdt i fire
minutter.
Serveres med resten af saucen som dyppelse.
Kører fint med majs - kogt eller grillet - og fritter.
--
|¨ ¨ ¨ ¨ ¨¨ Torben
|
[OO]
<>'
www.aass.dk